.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

"ΤΑ ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ..."

(Με αφορμή τον προχθεσινό "αγιασμό" επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους, ένα παλιότερο)


    Οι σημερινοί έφηβοι λίγο απέχουν από το να γίνουν ψυχικά ράκη. Η μεδοδευμένη νεοελληνική απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου (θεσμού εκ των θεμελιωδών του Δυτικού Πολιτισμού), ο βυζαντινός σχολαστικισμός που κατατρέχει την νεοελληνική σχολική εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική) σε όλα τα μαθήματα (από τη γλώσσα μέχρι τα μαθηματικά), η ψυχοφθόρα τρεχάλα (ακόμα και τα σαββατοκύριακα) στα καταγώγια της παραπαιδείας (μοναδικής παγκοσμίως, νεοελληνικής «ευρεσιτεχνίας»), η έλλειψη αξιόπιστου επαγγελματικού  στόχου (στη χώρα της απαξίωσης των ειδικευμένων, με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ε.Ε.), η συνακόλουθη έλλειψη στόχου ζωής (στην χώρα του «βύσματος», της «αρπαχτής»,  της ασυλίας και της παραγραφής), η  ανακολουθία των γονέων τους (και της κοινωνίας) ανάμεσα στις εξοργιστικά υποκριτικές διακηρύξεις τους και σε μια  πραγματικότητα, η οποία κάθε ώρα και στιγμή τούς εκθέτει πανηγυρικά, έχουν οδηγήσει το άνθος της χώρας στον προθάλαμο του ψυχιατρείου (ένα άνθος, που επί πλέον το δολοφονούν εν ψυχρώ αν τολμήσει και κάνει «κιχ» -βλ. παντελώς αναίτια δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στις 6/12/2008). 


     
  Σε έρευνα* που αφορούσε στην ψυχική κατάσταση των μαθητών της  νεοελληνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο ερώτημα  πώς αισθάνονται οι μαθητές ως προς τη σχολική τους ζωή (ουσιαστικά  την μόνη «ζωή» που έχουν) τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
    Κούραση 67,2%
    Πίεση 58,0%
    Πλήξη 52,7%
    Άγχος 52,4%
    Απογοήτευση 31,7% 
    (εφημ. Ελευθεροτυπία, 1/6/09).

    Αυτά που περιγράφει η έρευνα είναι ακριβώς η συμπτωματολογία της κατάθλιψης. Μιας κατάθλιψης, που είναι βεβαιότατο, ότι θα καταλήξει σε χρόνια πάθηση, αφού οι αιτίες της θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και μετά το σχολείο, όταν οι έφηβοι αυτοί θα βγούν στη ζωή.
   Ας θεωρηθεί δεδομένο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των -ανεύθυνων- ρωμηών γονέων τους, είτε δεν θα προβληματιστεί  καθόλου από τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, είτε θα αντιδράσει με τον προσφιλή της ελληνοχριστιανικό και  καθωσπρεπίστικο τρόπο («δες τα αχάριστα κωλόπαιδα, που δεν τους λείπει τίποτα και βγαίνουν και παραπονούμενα»).



   Η μόνη διέξοδος, που έχουν αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα για να κρατηθούν σε απόσταση, έστω μιας αναπνοής, από την νεύρωση είναι να κάνουν πράξη το υπέροχο σύνθημά τους των ταραχών τού Δεκέμβρη 2008:
   «ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ – ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΑ».      



*Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, φύλλο 1/6/2009 (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=49827).



Θ. Λ.
(κείμενο που είχα πρωτοδημοσιεύσει στο freeinquiry.gr στις 2/6/2009,  το οποίο "κατέβασαν" αντιδεοντολογικά όταν διεκόπη η συνεργασία μας. Ήταν μεγάλη η χαρά μου όταν το είδα αναδημοσιευμένο σε μαθητική ιστοσελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας: http://anmad.blogspot.gr/2009/06/blog-post.html )

Βλ. επίσης:
Ο δεκαεξάρης μέσα μου
Μαζί με τα βιβλία θα καεί κι η γούνα τους

10 σχόλια:

  1. Ο Kleitor πάντως υποστηρίζει ότι έχουν αλλάξει πολλά.
    Προσωπικά από τις εμπειρίες μου αδυνατώ να είμαι αισιόδοξος για το οικόπεδο Ελλάδα. Εύχομαι βεβαίως το καλύτερο για το πολύπαθο Ελλαδιστάν, αλλά μου φαίνεται αδύνατον να αλλάξει κάτι με τόση σαπίλα. Όταν σε 15 χρονια θα έχει πεθάνει η παλιά φουρνιά ίσως αλλάξει κάτι. Για την ώρα η Ελλάδα πάει να συναντήσει χώρες τύπου Παναμά και Καμπότζης και ας ελπίσουμε να μην πέσει πιο κάτω σε επίπεδο Πακιστάν και Μπαγκλαντές. Στο κάτω κάτω της γραφής οι μεσανατολίτες είναι αδέλφια μας.
    :D

    T.M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίστεύω ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην Ελλάδα.
    Η -επανειλημμένα μεταλλαγμένη- μειοψηφία που άρχει (βυζαντινοί φεουδάρχες, που μετεξελίχθηκαν σε τουρκοκοτσαμπασήδες φοροεισπράκτορες και σε σημερινούς κρατικοδίαιτους παρασιτοεπιχειρηματίες) έχει επιβιώσει από πολύ δυσκολότερες καταστάσεις (βλ. 1453, τότε που οι βυζαντινοί τσιφλικάδες και η Εκκλησία προτίμησαν να παραδώσουν τη χώρα στους οθωμανούς παρά να της επιτρέψουν να ενταχθεί στον σύγχρονο, τότε και τώρα, δυτικοευρωπαϊκό κόσμο).

    Οι διάφοροι Τόμσεν, Μέρκελ & Σία, είναι παιδιά με κοντά παντελονάκια μπροστά στους κινδύνους από τους οποίους έχει επιβιώσει το καθεστώς τής -επανειλημμένα μεταλλαγμένης και με τεράστια σχετική ιστορική πείρα- άρχουσας τάξης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lol
      Ελλαδιστάν uber alles.
      Ελλαδιστάν μέχρι τελικής πτώσης!
      Αμήν.

      Διαγραφή
  3. http://pitsirikos.net/2013/01/σαν-να-μην-πέρασε-μια-μέρα/
    http://pitsirikos.net/2013/01/απάντηση-του-unfollow-στις-ανακοινώσεις-των-κ/

    Επιβεβαιώνεσαι.

    T.M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @
    "Ας θεωρηθεί δεδομένο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των -ανεύθυνων- ρωμηών γονέων τους, είτε δεν θα προβληματιστεί καθόλου από τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, είτε θα αντιδράσει με τον προσφιλή της ελληνοχριστιανικό και καθωσπρεπίστικο τρόπο («δες τα αχάριστα κωλόπαιδα, που δεν τους λείπει τίποτα και βγαίνουν και παραπονούμενα»)."

    Εδώ νομίζω ότι τα παραλές λίγο. Αυτά σίγουρα ίσχυαν για τους δικούς μας γονείς, αλλά οι σημερινοί γονείς είναι πλέον το ίδιο αγχωμένοι με τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, ίσως έχω πολλά παιδικά τραύματα που τα προβάλλω στα σημερινά παιδιά...

      Διαγραφή
    2. @
      "οι σημερινοί γονείς είναι πλέον το ίδιο αγχωμένοι με τα παιδιά τους. "

      Αυτό ισχύει για τα τελευταία τεσσερα πέντε χρόνια. Γιατί τότε που γράφτηκε το κείμενο ζούσαν ακόμα στην κοσμάρα της "ισχυρής Ελλάδας" του Σημίτη.

      Διαγραφή
  5. Δε πιστεύω τίποτα, δε νομίζω τίποτα, μένω με τις γνώσεις μου.

    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραγικά αληθινό. Και τραγική η ανικανότητα των γονιών να βοηθήσουν πραγματικά τα παιδιά τους σε αυτή τη χώρα που τα κακοποιεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αλήθεια ακόμα και σήμερα. 16 χρόνια μετά αντί να έχουν μειωθεί όλα τα συμπτώματα της έρευνας και το σύστημα της Ελλάδας να προοδεύει, έχουν αυξηθεί και τα παιδιά είναι πιο θλιμμένα από ποτέ. Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που έλεγε πως πλέον τα παιδιά έχουν το ίδιο, εάν οχι και περισσότερο, άγχος με έναν ασθενή ψυχιατρικής κλινικής της εποχής 1900+
    Ισχύει. Από προσωπικές εμπειρίες και τα 6 χρόνια μου στομ σχολικό χώρο οφείλω να πω, Α-Θ-Λ-Ι-Α η κατάσταση. Είμαι 18 χεονων και ευγνωμονώ που τελειώνω φέτος. Λείπετε όμως για τον αδελφό μου και τους μικρότερους φίλους μου που θα μείνουν στο βασανιστήριο για αρκετό καιρό ακόμα...
    Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο, μαλλον κάθε εβδομάδα, μην σας πω και κάθε μέρα• και τα σχόλια περί βελτίωσης και πίστης στο Ελληνικό σύστημα με κάνουν να καταλαβαίνω πόσο πίσω είμαστε σαν λαός. Υπομονή σε όλους τους μαθητές και συγχαρητήρια στον Υπνοβατη για όλα του τα άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή