.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ. Ο ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΟΧΙ.

     ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ...



   
   Βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 κάπου στα Εξάρχεια. Μετά από φραστικό διαπληκτισμό ο μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβολεί εν ψυχρώ τον δεκαεξάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Στη συνέχεια μπαίνει στο περιπολικό και, μαζί με τον (παρόντα στο περιστατικό) συνένοχο μπάτσο Βασίλειο Σαραλιώτη, φεύγει σαν να μην συνέβη τίποτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψυχάει στην αγκαλιά τού (επίσης παρόντος στο περιστατικό) συνομήλικου φίλου του Νίκου Ρωμανού. Η εμπειρία θα σημαδέψει για πάντα τον Ρωμανό. 
    Τον επόμενο ενάμισυ μήνα όλες οι μεγάλες και λιγότερο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη κοινωνική εξέγερση από ιδρύσεως νεοελληνικού κράτους: εκατοντάδες χιλιάδες αφηνιασμένοι έφηβοι θα πυρπολήσουν τράπεζες, πολυκαταστήματα και υπουργεία, θα ρίξουν κάδους με μπογιά ή σκουπίδια σε εκκλησίες, θα υψώσουν οδοφράγματα και θα μεταβάλλουν σε πεδία μάχης τις λεωφόρους και τις συνοικίες. 

    Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν απλώς μια αφορμή, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των ελλήνων εφήβων απέναντι σε ένα καθεστώς που τους στερεί όχι μόνο τη φυσιολογική χαρά της ηλικίας τους, αλλά και τα πιο βασικά αγαθά μιας αξιοπρεπούς ζωής, που τους γαμάει τον χρόνο και την υγεία μέσα στα καταγώγια της παραπαιδείας (μοναδικής στην Ιστορία του πολιτισμού νεοελληνικής "πατέντας"), τους γαμάει τα όνειρα, το μέλλον και τη ζωή τους, τους απαξιώνει, τους αγχώνει, τους οδηγεί στην κατάθλιψη και τα ψυχοφάρμακα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τους πυροβολεί κι από πάνω. Η Νεοελλάδα εισέπραττε επιτέλους από τα πλάσματα που τόσο σαδιστικά κακοποιούσε (και κακοποιεί), αυτό που της άξιζε (και εξακολουθεί να της αξίζει). Για πρώτη φορά στη νεοελληνική ιστορία οι μασέλες των "οργάνων" καταστολής χτυπούν από τρόμο ενώ το απόθεμα δακρυγόνων της αστυνομίας εξαντλείται και γίνεται νέα παραγγελία από το σιωνιστοφασιστικό Ισραήλ. Οι μπατσοφυλλάδες, τόσο των διαπλεκομένων μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, όσο και του Κ.Κ.Ε. (βλ. Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά) συμμαχούν σαν καλοί νοικοκυραίοι με τους δολοφόνους, εναντίον μιας νεολαίας που όχι μόνο είναι υγιέστατα "ανεξέλεγκτη", αλλά και τους έχει προσπεράσει σαν σταματημένους.   Μπροστά στον τρόμο που για πρώτη φορά νιώθουν οι διαχειριστές της εξουσίας στην Ελλάδα, κάνουν φανερά λόγο για επιβολή στρατιωτικού "νόμου".



                         

  



   
    Τα επόμενα χρόνια ο Ρωμανός θεωρεί ότι πρέπει να εντάξει εαυτόν στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης (αυτό που στη δημοσιογραφική και νομική αργκό αποκαλείται "τρομοκρατία"). Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης τον Φεβρουάριο του 2013, κλοπή ενός αυτοκινήτου (προκειμένου να διαφύγει με τους συνεργούς του) και (προσωρινή) κράτηση ως ομήρου τού ιδιοκτήτη του εν λόγω αυτοκινήτου. 
     Ο Νίκος Ρωμανός αθωώνεται για το "αδίκημα" (αλήθεια: εναντίον ποιού;) της συμμετοχής σε "τρομοκρατική" οργάνωση, αλλά καταδικάζεται για τη ληστεία της τράπεζας (ποινή: 15 χρόνια και 11 μήνες). O ίδιος ο εισαγγελέας Γ. Πεπόνης στην αγόρευσή του δηλώνει: «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης... Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν...». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».
    Τα κείμενα του Ν. Ρωμανού μέσα από τις φυλακές δείχνουν ότι ο φίλος του δολοφονημένου Γρηγορόπουλου εξακολουθεί να θεωρεί εφικτό έναν υγιή κόσμο χωρίς Κράτος, χωρίς κοινωνική ιεραρχία (=αφεντικά και δούλους) και άρα χωρίς καταστολή. Όταν συνελήφθη στην Κοζάνη, τα σημάδια άγριας κακοποίησης ήταν εμφανή στο πρόσωπό του. Στην πρώτη ημέρα της δίκης του ξεκαθάρισε: «Είμαστε αντάρτες πόλεων...». Είναι γνωστός και από εκείνο το κείμενο που άρχιζε με στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη: «και κάποτε θα σας πω πόσο πολύ σας αγάπησα... μόνο που πρέπει να με βρείτε τον ίδιο προσωπικά».

    Μέσα στη φυλακή (φυλακές Αυλώνας) ο Νίκος Ρωμανός διαβάζει και δίνει πανελλήνιες εξετάσεις. Ύστερα από πολλά ξενύχτια μελέτης (και χωρίς φροντιστήρια) εισάγεται στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τμήμα Υγείας). Η διαδικασία των εξετάσεων στη φυλακή μοιάζει με τις πανελλήνιες: σε ειδικό εξεταστικό κέντρο εντός των φυλακών, τα θέματα αποσφραγίζονται ενώ υπάρχει επίβλεψη από επιτηρητές. Μαζί του δίνουν εξετάσεις και επιτυγχάνουν άλλοι τρεις νεαροί κρατούμενοι. 
   Σε (δημοσιοσχεσίτικη και εντυπωσιοθηρική) επίσκεψή του στις φυλακές (Σεπτέμβριος 2014), ο υπουργός "Δικαιοσύνης" Χαράλαμπος Αθανασίου βράβευσε τους επιτυχόντες. Ο Νίκος Ρωμανός αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο. Μέσω του διευθυντή του σχολείου του, Πέτρου Δαμιανού διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους:  «Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει». 
  Από την αίτηση που έχει καταθέσει ο  κρατούμενος στο αρμόδιο Συμβούλιο Φυλακών αποδεικνύεται ότι επιθυμεί να αρχίσει και να συνεχίσει τις σπουδές του με κάθε νόμιμο τρόπο. Ζητεί επίσης τη μή μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας και εναλλακτικά την κράτησή του στον Κορυδαλλό, καθώς αναφέρει ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και γι' αυτό αιτείται χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η άδεια είναι 24ωρη, ο φοιτητής-κρατούμενος παρακολουθεί τα μαθήματα και επιστρέφει το βράδυ στο κελί του. 
    Η άδεια παρακολούθησης των μαθημάτων (δηλαδή η άδεια να σπουδάσει) δεν δίνεται στον Νίκο Ρωμανό με το "αιτιολογικό" ότι είναι "εξαιρετικά επικίνδυνος". Παρόμοιο αίτημα έχουν υποβάλλει και οι άλλοι επιτυχόντες κρατούμενοι, το οποίο ικανοποιείται. Ο Ρωμανός είναι όντως εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά για ποιόν; Για ποιόν είναι επικίνδυνοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι, που δεν γυρίζουν και το άλλο μάγουλο και που δεν διστάζουν να στρέψουν ένα όπλο εναντίον αυτών που πρέπει, αντί εναντίον του εαυτού τους
    Από τις 10 Νοεμβρίου 2014 ο Νίκος Ρωμανός αγωνίζεται με το ύστατο μέσο, την απεργία πείνας. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου φρουρείται ο Ρωμανός προειδοποιούν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον κρίσιμη. Σε συμπαράσταση στο αίτημά του, απεργεί επίσης ένας ακόμα από τους συλληφθέντες του Βελβεντού, ο Γιάννης Μιχαηλίδης (Τζάνειο νοσοκομείο).

     ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑΔΩΝ...
   Κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ’ τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, η καθηγήτρια φυσικός Ευφροσύνη Μπουλούτα αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει. Ο μαθητής ήταν ο γιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Εν τέλει, αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του συγκεκριμένου μαθητή.
   Ένα μήνα μετά η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε εκδικητική καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού και η  Ευφροσύνη Μπουλούτα απολύθηκε. Όπως καταγγέλλει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας), το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφάσισε με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς εκπροσώπους της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) να απολύσει την εκπαιδευτικό με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών».
   
 
   Και για όσους θα κάνουν πώς δεν κατάλαβαν ποιό είναι το ερώτημα: ποιός είναι πιο επικίνδυνος για την ασφάλεια της κοινωνίας; Ένας πολιτικός κρατούμενος, που ουδέποτε έκλεψε ή πυροβόλησε την κοινωνία (παρά μόνο αυτούς που την απομυζούν); Ή ένας πρωθυπουργός που έστειλε στην ανεργία την εκπαιδευτικό, η οποία δεν επέτρεψε στο βλαστάρι του να παρακάμψει μια διαδικασία, που όμως ισχύει για όλη την υπόλοιπη ... "υπό προστασία" κοινωνία; 

Θ. Λ.

Βλ. επίσης

39 σχόλια:

  1. Τί εννοείς με το "οι αξιοπρεπείς άνθρωποι, που δεν γυρίζουν και το άλλο μάγουλο και που δεν διστάζουν να στρέψουν ένα όπλο εναντίον αυτών που πρέπει, αντί εναντίον του εαυτού τους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξε μια ματιά στον σύνδεσμο που έβαλα στο σημείο όπου αναφέρεσαι.

      Διαγραφή
  2. Ξερεις του δωσαν το δικαιωμα να δινει εξετασεις κ να διαβαζει στη φυλακη....γιατι το αρνηθηκε αφου θελει τοσο να σπουδασει. Και οχι δεν θεωρειται και αξιοπρεπης ενας ανθρωπος που πυροβολει καπου εχεις χασει τον ορο εδω...Ακομα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κυκλοφορει ελευθερος αναμεσα σε χιλιαδες παιδια ενας ανθρωπος με αμφιβολες προθεσεις να ξαναπαρει ενα οπλο στα χερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί σε άλλους δίνουν το δικαίωμα να σπουδάζουν φυσιολογικά και όχι ... δι' αλληλογραφίας; Αν είναι έτσι, να καταργήσουμε σχολεία και σχολές και να "μορφωνόμαστε" με ... "τηλεδιάσκεψη". Αν είχες μορφωθεί θα γνώριζες ότι "σπουδάζω" δεν σημαίνει απλώς "διαβάζω και δίνω εξετάσεις", αλλά ότι αλληλεπιδρώ σε έναν ακαδημαϊκό χώρο με τους ανθρώπους, το "κλίμα", τον εξοπλισμό και ό,τι άλλο σχετικό υπάρχει εκεί.

      Γιατί ένας άνθρωπος που πυροβολεί εν αμύνη αυτούς που τον πυροβολούν δεν είναι αξιοπρεπής; Μάλλον έχεις μείνει στον όρο κι έχεις χάσει το νόημα και την ουσία. Δηλ. όταν σου γαμάνε τη ζωή δεν σε πυροβολούν; Προφανώς είσαι από τους ευπρεπείς νοικοκυραίους, που τα φάγανε μαζί με τον Πάγκαλο και γι'΄ αυτό μιλάς εκ του ασφαλούς.

      Θεωρείς επικίνδυνο τον Ρωμανό; Για ποιούς; Για σένα; Την αγόρευση του ίδιου του εισαγγελέα τη διάβασες;
      Προφανώς είσαι από τους ευπρεπείς νοικοκυραίους, που τα φάγανε μαζί με τον Πάγκαλο και γι'΄ αυτό νιώθεις (δικαιολογημένα) ότι απειλείσαι από τους Ρωμανούς και τους Μαζιώτηδες. Μόνο που οι συγκεκριμένοι δεν θα γύρναγαν, όχι να σε πυροβολήσουν, αλλά ούτε καν να σε φτύσουν.

      Για το μαλακισμένο του Σαμαρά τί έχεις να πεις; Για την καθηγήτρια που έχασε τη δουλειά της εξαιτίας τους;

      Μωρέ καλά κάνουν και σας γαμάνε. Κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα το αξίζετε όσο κανείς. Απλά, όσο κι αν σας γαμήσουν, ποτέ δεν θα είναι αρκετά για να ξυπνήσετε.

      Ζώα.

      Διαγραφή
    2. αν ηθελε να σπουδασει φυσιολογικα ας μην εκανε εγκληματικες πραξεις...... τωρα ας αποδεχθει τις συνεπειες αυτων και ας βαλει μυαλο.

      Διαγραφή
    3. @
      "αν ηθελε να σπουδασει φυσιολογικα"

      Όπως δηλ. σπούδασες εσύ;;;!!!
      Ή όπως σπουδάζουν τα μαλακισμένα των Σαμαράδων;

      Διαγραφή
  3. "Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους κυβερνούσα από τότε που ήμουν δεκανέας"

    Πραξικοπηματίας στρατηγός Γεώργιος Κονδύλης (1878-1936)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μίλησε το μέγα ζώο ο κονδύλης για τα υπόλοιπα ζώα τους Έλληνες λες και αυτός ήταν... Αιγύπτιος. Είναι κανόνας πως μεταξύ τους τα ζώα έτσι κάνουν!
      κλτρ

      Διαγραφή
    2. αυτός που θέλει να πάρει τα όπλα δεν το λέει, δεν το κάνει σύνθημα. απλά παίρνει τα όπλα και ξεκινάει από την μάνα του και τον πατέρα του ως κυρίως υπευθυνους που του γαμάνε την ζωή. Βέβαια αυτός δεν είναι αντιεξουσιαστής αφού όπλο σημαίνει εξουσία και μάλιστα βίαιη-ολοκληρωτική. και βέβαια ούτε αναρχικός είναι αφού όπλο σημαίνει αρχή-εξουσία κι επιβολή αυτής. Πάντως είναι συχνό το φαινόμενο όπως αυτό της αφφίσσας από την μια εναντίον του ατομισμού (ακα σοβιετ) κι από την άλλη προτροπή για αυτό-οργάνωση κι ας προσπαθήσει κάποιος να μου εξηγήσει (αν υπάρχει εξήγηση) όταν λέμε αυτό-οργάνωση εκείνο το "αυτό" που απευθύνεται αν όχι σε πρόσωπα-άτομα; Το να ζητάει κάποιος αυτοοργάνωση ενάντια στον ατομισμό εμένα μου ακούγεται σαν να λέμε ελληνοχριστιανισμός ή γατόσκυλο! Κάνω λάθος;
      ΥΓ αρνούμαι σε κάθε σχόλιο να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ρομπότ διότι απλούστατα κανένα ρομπότ δεν θα μπορούσε να γράφει αυτά που γράφω.

      Διαγραφή
    3. Δεν το ήξερα ότι οι γονείς μας είναι αυτοί που μας γαμάνε όλη μας τη ζωή. Νόμιζα ότι ήταν το κοινωνικό σύστημα. Δηλ. κατ΄ εσέ, αν κάποιος έχει πρόβλημα με τον εργοδότη του, ή με το ότι είναι άστεγος, ή με το ότι είναι άνεργος, ή με το ότι τον εξευτελίζουν κοινωνικά, ας σκοτώσει τους γονείς του και θα φτιάξουν τα πράγματα...

      Κι ώστε όπλο σημαίνει άσκηση εξουσίας ανεξάρτητα απ' το αν το χρησιμοποιείς για άμυνα; Δηλ. ένοπλη άσκηση εξουσίας και ένοπλη άσκηση άμυνας είναι το ίδιο πράγμα;! Μήπως τα έχεις μπερδέψει; Δηλ. τί προτείνεις; Να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο; Οι αξιοπρεπείς θα κάνουν ό,τι νομίζουν για να προστατευτούν και φυσικά δεν θα δεχτούν υποδείξεις από κανέναν.

      Όσο για την αυτοοργάνωση, είναι η πεμπτουσία της ατομικότητας. Αυτό φαίνεται αντιφατικό μόνο σε ψηφοφόρα πρόβατα και έρμαια του κομματικοκρατικοδίαιτου "συνδικαλισμού" αυτής της μπανανίας. Αυτο-οργάνωση σημαίνει πολύ απλά οργάνωση οριζόντιου τύπου χωρίς ιεραρχία (αρχηγούς και στρατιωτάκια), όπου αποφασίζουν όλοι μαζί με συνέλευση (και όχι κάποια ηγεσία για λογαριασμό των προβάτων). Αυτό που αντιφάσκει με την ατομικότητα είναι η ετερο-οργάνωση (κόμματα, κομματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ), που δημιουργεί ποίμνια και μαζανθρώπους.

      (Το captcha το βγάζει σε όλους τους ανώνυμους).


      Διαγραφή
    4. αυτό ακριβώς ήθελα να σου υποδείξω! λύση δεν θα προκύψει ούτε σκοτώνοντας τους γονείς του ο καθείς όυτε σκοτώνοντας τον εργοδότη του ή τον τραπεζίτη του ούτε οποιονδήποτε άλλον απλά διότι το σύστημα δεν στηρίζεται σ' έναν και ουδείς αναντικατάστατος.
      Άμυνα ονομάζουμε την κατάσταση εκείνη κατά την οποία και ο εργοδότης είναι οπλισμένος αλλιώς δεν είναι άμυνα, είναι τρομοκρατία. Τι προτίνω; δεν σου κάνει η δουλειά δεν πας! όχι σαν τους γραικύλους, πας αλλά με τους δικούς σου όρους και περίμενε μαλακα να πληρωθείς!!!
      Είδες λοιπόν που η αυτό-οργάνωση συμφωνείς κι εσύ πως είναι η πεμπτουσία της ατομικότητας; Μόνο που για να αποκτηθεί η αυτοοργάνωση πρέπει πρώτα να εξαφανιστεί το ποίμνιο οπότε φίλε κοίτα τριγύρω και πες μου σε ποιους θα μιλήσεις για αυτοοργάνωση και τι θα καταλάβουν! Δηλαδή είναι παρανοικό σε μια κοινωνία όπως αυτή να μιλάμε για αυτοοργάνωση του ποιμνίου! άσε πρώτα να γίνουν άνθρωποι και βλέπουμε!

      Διαγραφή
    5. Ο εργοδότης (και ειδικά ο τραπεζίτης: βλ. εκτεταμένο δουλεμπόριο "ενοικιαζομένων" εργαζομένων στις ελληνικές τράπεζες) είναι πάνοπλος: έχει στήσει όλο το παιγνίδι, από την εργατική και οικονομική νομοθεσία μέχρι τους δικαστές και τους μπάτσους που την εφαρμόζουν για το συμφέρον του. Εκεί στηρίζεται το σύστημα και όχι στον τραπεζίτη, ή στον εργοδότη ως φυσικά πρόσωπα. Το όπλο δεν το παίρνεις (αν το πάρεις) εναντίον τους ως φυσικών προσώπων, αλλά ως ταγών του καθεστώτος. Με το όπλο τούς ανταποδίδεις τον εκφοβισμό, τους σκοτώνεις (αν χρειαστεί), δίνεις ένα παράδειγμα αντίστασης που μπορεί να κινητοποιήσει κι άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο και, τέλος (και πιο σημαντικό απ' όλα), διατηρείς την αξιοπρέπειά σου.

      Με τους δικούς σου όρους είναι αδύνατον να πας να ζητήσεις δουλειά σε ένα αφεντικό, εκτός αν: α)είσαι ο μοναδικός στην αγορά που έχει την εκάστοτε ζητούμενη ειδικότητα (ουτοπικό), ή β) υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για την ειδικότητά σου, ώστε να σε "παίρνει" να κάνεις στο αφεντικό κάποια παζάρια (π.χ. ως προς την τιμή που θα του πουλήσεις την εργασιακή σου δύναμη) - κάτι ανέκαθεν εξίσου ουτοπικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου την ανεργία δεν την άφησαν ποτέ να πέσει κάτω από το 14%.

      Μέχρι λοιπόν να βρεις δουλειά (και για να παραμείνεις "καλό παιδί" αν και όταν τη βρεις), τα αφεντικά εξασκούν τρομοκρατία μέσω του εκβιασμού της ανεργίας, μέσω της νομοθεσίας, της στημένης "δικαιοσύνης" και της αστυνομίας.

      Στα περί αυτο-οργάνωσης συμφωνώ απόλυτα: πρέπει οι άνθρωποι (δηλ. οι εκμεταλλευόμενοι, γιατί τα αφεντικά δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, αλλά αντιπροσωπεύουν μια αντικοινωνική παραμορφωτική γονιδιακή μετάλλαξη) να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της και να θελήσουν να νιώσουν άνθρωποι και όχι υποζύγια. Και τέλος να πάρουν την (πολιτική, οικονομική, κοινωνική κλπ.) ζωή τους στα χέρια τους, επιβάλλοντας τήν (κοινωνική, πολιτική, οικονομική κλπ.) αυτο-οργάνωση, με συλλογική πλέον βία, ως ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ στο ενδεχόμενο να ξαναεμφανιστούν κοινωνικοί ή οικονομικοί παράγοντες, που θα (ξανα)έθεταν υπό αμφισβήτηση την ανθρώπινη υπόστασή τους.
      Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, κάθε άνθρωπος που νιώθει τέτοιος, νομιμοποιείται να αμύνεται για λογαριασμό του, όπως νομίζει καλύτερα (π.χ. με ατομική ή συλλογική βία, άγριες απεργίες και διαδηλώσεις, ή εξαπατώντας το Κράτος και τους πολιτικούς, οικονομικούς, νομικούς λακέδες του, ή όλα μαζί κλπ).

      Διαγραφή
    6. Καθόλου πάνοπλος δεν είναι. Αν ήταν πάνοπλος ο τραπεζίτης δεν θα με πλήρωνε για να δουλέψω μόνο θα μπούκαρε το πρωί στο σπίτι με το καλάσνικοφ και θα μ’ έβαζε να δουλευω είτε θέλω είτε δεν θέλω κι αν διαφωνούσα θα με ντουφέκαγε και θα πήγαινε στον επόμενο. Αυτό σημαίνει οπλισμένος κι όχι να με πληρώνει για να δουλευω. Αν εγώ πάρω τ’ όπλο ενάντια στον ταγό γιατί με την ίδια λογική να μην πάρει κι αυτός τ’ όπλο κι όποιος κερδίσει; Τα όπλα ξέρεις δεν λειτουργούν αναλόγως τον χειριστή τους! Όποιος κι αν τα κρατήσει την ίδια δουλειά κάνουν και θέτω λοιπόν το ερώτημα: αν εγώ δικαιούμαι να πάρω τ’ όπλο τι εμποδίζει τον τραπεζίτη να το πάρει κι αυτός που έχοντας και τα φράγκα θα φτιάξει έναν μισθοφορικό στρατό (και μην νομίζεις, τον γείτονα και τον ξάδερφο μου θα μισθώσει) και να περνάει κάθε πρωί από το σπίτι να με σηκώνει με την βία για δουλειά αντι να παζαρευει πόσα θα μου δώσει πότε θα δουλευω υπο ποιες συνθήκες κλπ;
      Αν οι όροι του εργοδότη δεν μου αρέσουν πάω αλλού για δουλειά και αν δεν βρίσκω κάνω κάτι δικό μου (μαζευω χόρτα και σαλιγκάρια στην τελική) και κανείς δεν μπορεί με τ’ όπλο να μου το απαγορεψει. Με τους δικούς μου όρους βρίσκεις ευκολότερα δουλειά αρκεί να ξέρεις τι ζητάς και τι αξίζεις (αυτογνωσία) και να είσαι αξιοπρεπής κι όχι σαν τα γνωστά με την συλλογική σύμβαση όπου όλοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και φτάνει ο κοπρίτης να πάιρνει τα ίδια με τον εργατικό κι ο βλάκας τα ίδια με τον έξυπνο!
      Τ’ αφεντικά αν δεν πάει κανείς να δουλεψει με τους όρους τους έχουν τελειώσει εντός 24 ωρών αλλά δυστυχώς όπως βλέπεις πάντα θα υπάρχουν ραγιάδες που δουλευουν τσάμπα και δεν φταίνε τ’ αφεντικά σ’ αυτό!
      Περί αυτοοργάνωσης ξαναλέω: τ’ αφεντικά που επίσης είναι άνθρωποι κι επίσης κι αυτοί με την σειρά τους εκμεταλλεύονται από κάποιους άλλους (είναι φαυλος κύκλος η κατάσταση ακόμα και οι τραπεζίτες έχουν τα μεγαλύτερα βάσανα ή όπως το λέει η λαική ρήση «μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες) μπορούν επίσης να αυτοοργανωθούν και να επιβάλουν δια της βίας με τα όπλα την υποχρεωτική και τσάμπα εργασία των εργατών ή μήπως νομίζεις πως αυτοί δεν ξέρουν σκοποβολή ή δεν έχουν όπλα;. Ισχύει και για τ’ αφεντικά η συλλογική βία όχι μόνο για τους εργάτες!
      Αν λοιπόν συμβεί αυτό που λες πως δηλαδή ο καθένας νομιμοποιείται να σκοτώσει όποιον του καυλώσει με ατομική ή συλλογική βία (που αμα την ασκήσουν οι εργοδότες είναι κακή αλλά άμα την ασκήσουν οι εργάτες είναι καλή) ή εξαπατώντας το κράτος ή εκλέγοντας και ψηφιζοντας τον βύσμα του τότε γιατί κλαιγόμαστε που είμαστε εδώ που είμαστε; Αφού έτσι δουλευε το κράτος μέχρι σημερα! Ο καθένας ό,τι γούσταρε έκανε! Το αφεντικό κλέβει το κρατος, ο εργάτης το αφεντικό, το κράτος τον εργάτη και το μόνο που έχει μείνει είναι να περάσουμε από την κλοπή στον φόνο όπου το αφεντικό θα σκοτώνει τον εργάτη ο εργάτης το αφεντικό το κράτος τον τραπεζίτη ο τραπεζίτης τον δημόσιο υπάλληλο κι αμα βγει ποτέ άκρη εμένα σφύρα μου κλέφτικα! Εκτός αν γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων όπου ναι οκ ο καθένας όποιον μπορεί σκοτώνει μέχρι που να βρεθεί ο δυνατότερος να γίνει αρχηγός!!!

      Διαγραφή
    7. Τα αφεντικά είναι φυσικά πάνοπλα κι ας μην κρατούν οι ίδιοι το όπλο. Το κρατούν όμως οι μπράβοι τους (δικαστές, μπάτσοι κ.α.). Αυτή είναι η συλλογική τους (αυτο)οργάνωση. Γι' αυτό άλλωστε και είναι αφεντικά: επειδή έχουν μπράβους. Γι' αυτό και η βία τους δεν μπορεί να εξισώνεται με την αμυντική βία των εκμεταλλευομένων.

      @
      "Αν ήταν πάνοπλος ο τραπεζίτης δεν θα με πλήρωνε για να δουλέψω μόνο θα μπούκαρε το πρωί στο σπίτι με το καλάσνικοφ και θα μ’ έβαζε να δουλευω είτε θέλω είτε δεν θέλω κι αν διαφωνούσα θα με ντουφέκαγε και θα πήγαινε στον επόμενο."

      Όχι δεν είναι έτσι... Τα αφεντικά δεν μπορούν να σε βάλουν να δουλέψεις με το ζόρι και τζάμπα. Αυτό συμβαίνει γιατί απαιτείται ένα μίνιμουμ εργασιακών όρων προκειμένου να διατηρηθεί σε οριακά επίπεδα η αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης του εργαζόμενου (αυτά έχουν αναλυθεί από παλιά, τόσο από τον Άνταμ Σμιθ, όσο και από τον Μαρξ). Διατηρούν λοιπόν αυτό το -αναγκαστικό- μίνιμουμ και μόνο αν πιεστούν από τον φόβο κοινωνικής έκρηξης παραχωρούν περισσότερα.

      @
      "Αν οι όροι του εργοδότη δεν μου αρέσουν πάω αλλού για δουλειά και αν δεν βρίσκω κάνω κάτι δικό μου (μαζευω χόρτα και σαλιγκάρια στην τελική) και κανείς δεν μπορεί με τ’ όπλο να μου το απαγορεψει. "

      Αυτή ακριβώς είναι η λογική της "ελεύθερης" αγοράς και του νόμου τη ζούγκλας που αντιπροσωπεύει: "αν δεν σου αρέσει εδώ, να πάς αλλού" κλπ. Τί γίνεται όμως όταν αποδεικνύεται διαρκώς ότι η "ελεύθερη αγορά" είναι πιο στημένη κι από την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Θα πηγαίνεις εσαεί "αλλού" για να ανακαλύπτεις ότι οι όροι εργασίας είναι παντού οι ίδιοι; Ή μήπως είναι συμφερότερο να καταργήσεις την "ελεύθερη αγορά" (αλήθεια: ελεύθερη από τί; από την ... κοινωνία;) και να εφαρμόσεις την οικονομική αυτοδιεύθυνση της κοινωνίας; Δηλ. να καταστήσεις κοινά τουλάχιστον τα βασικά αγαθά και την οικονομική διαχείρισή τους (γη, τροφή, παιδεία, υγεία, βιομηχανία, ενέργεια, μεταφορές, πρόνοια κλπ); Όπως το διατύπωσε και ο Μαρκούζε, οικονομική ελευθερία σήμερα σημαίνει πρωτίστως απελευθέρωση της κοινωνίας από την οικονομία, δηλ. από την "ανάγκη" να εξασφαλίζουμε με τόσον ακατανόητο κόπο τα βασικά.
      Αν πάλι θέλεις να πας για σαλιγκάρια, όχι μόνο κανείς δεν σου το απαγόρευσε, αλλά αντίθετα σε εξωθούν στην "εναλλακτική επιχειρηματικότητα" για να σε ξεφορτωθούν και να μην είσαι προλεταριάτο (και άρα απειλή για αυτούς). Αν όμως εγώ δεν θέλω να μαζέψω σαλιγκάρια, αλλά θέλω να είμαι νοσοκομειακός γιατρός, οξυγονοκολλητής, νοσοκόμος, δάσκαλος, τορναδόρος, προγραμματιστής, οδηγός κλπ. γιατί να με υποχρεώσουν να πάω για σαλιγκάρια; Επειδή οι καπιταλιστές έκριναν ότι δεν τους συμφέρει να επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς; Τότε να πάνε αυτοί για σαλιγκάρια και ας επιτρέψουν στην κοινωνία να αναλάβει την οικονομία και να ικανοποιεί η ίδια τις ανάγκες της (κοινωνική αυτοδιεύθυνση). Η οικονομία δεν μπορεί να είναι αμπελοχώραφο μιας ελίτ. Αλλά επειδή, όπως ξέρεις, δεν θα το κάνουν, απαιτείται ο βίαιος κοινωνικο-οικονομικός παραμερισμός τους.

      Τα περί "τεμπέληδων" και "εργατικών" είναι ορολογία της γλώσσας των αφεντικών. Δεν υπάρχουν ούτε τεμπέληδες ούτε εργατικοί άνθρωποι: υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους (γιατί τη βρίσκουν ενδιαφέρουσα) και άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται (γιατί τη βρίσκουν αλλοτριωτική). Η αλλοτρίωση είναι το κλειδί: σε όλους (ακόμα και στα πιο κοπρόσκυλα δημόσιους υπάλληλους) θα άρεσε να κάνουν κάτι δημιουργικό και κοινωνικώς ωφέλιμο (αντί για κάτι βαρετό, η κάτι που θα ωφελήσει μόνο αυτόν που εκμεταλλεύεται την υπεραξία της εργασίας τους) και θα το κάνουν αν τους επιτραπεί να το βρουν (αντί να τους αντιμετωπίζει το καθεστώς σαν "εργασιακό κρέας").
      Όσο για τις δουλειές εκείνες που είναι αναγκαίες αλλά δυσάρεστες (π.χ. μάζεμα σκουπιδιών) μπορούν και πρέπει να γίνονται εκ περιτροπής από όλους και όχι από συγκεκριμένους κοινωνικώς απαξιωμένους ανθρώπους.

      Διαγραφή
    8. Χα! Οι δικαστές δεν είναι (πια-σήμερα) μπάτσοι των αφεντικών αλλά μπάτσοι της εκάστοτε εξουσίας όποια κι αν είναι αυτή. Απόδειξη πως σήμερα για να γίνει κάποιος δικαστής δεν πρέπει να είναι απόγονος αφεντικού ή δικαστικού (‘όπως σε καιρούς αλλοτινούς) αλλά οποιοδήποτε παιδί θέλει να γίνει δικαστής γίνεται δικαστής ας είναι και γιος εργάτη. Το αυτό ισχύει και για τους μπάτσους. Το θέμα λοιπόν είναι ποιον διδάσκονται οι δικαστές και οι μπάτσοι ότι υπηρετούν κατά καιρούς. Σήμερα (τον καιρό αυτό) οι δικαστές διδάσκονται πως υπηρετούν την δικαιοσύνη. Δεν διδάσκονται ότι υπηρετούν την δημοκρατία αλλά μόνο την δικαιοσύνη όπου δικαιοσύνη οι εκάστοτε νόμοι μας. {Κάλλιστα θα μπορούσαν και έχουν ιστορικά υπάρξει δικαστές που καταδίκαζαν τ’ αφεντικά αλλά τελικά αυτό μόνο προς όφελος του πολίτη δεν ήταν όπως αποδείχτηκε αφού όπως προείπα τελικά οι δικαστές θα εξυπηρετούν πάντα την εξουσία όποια κι αν είναι αυτή διότι τελικά και ο Ροβεσπιέρος τρομοκράτης ήταν.} Οι νόμοι όμως φτιάχνονται από τους πολιτικούς που τους πολιτικούς του ψήφισε η μάνα μου οπότε στην πραγματικότητα για το ότι οι δικαστές είναι σήμερα μπράβοι του κεφαλαίου φταίει η μάνα μου την νουφεκάω και τέλος; Χι χι μπαααα! Μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται έτσι!
      @
      Τα αφεντικά δεν μπορούν να σε βάλουν να δουλέψεις με το ζόρι και τζάμπα.
      Σήμερα! Επί χιλιάδες χρόνια όμως ίσχυε! Σήμερα λοιπόν ναι πρέπει να κρατήσει κάποια όρια αλλά πλέον (στην μεταβιομηχανικη εποχή-πληροφορικής) όχι για να διατηρείται η αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης(αυτό εν πολλοίς ξεπεράστηκε αφού ανέλαβαν τα ρομπότ και πλεον περισσευουν εργατώρες) αλλά για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση σε σχέση με την ανθρώπινη εργατωρα. Αυριο το πρόβλημα που θα υπάρχει θα είναι της σύγκρισης με ανθρώπων ρομποτ αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για το ποίμνιο, πουφ…. Αυριο… έχει ο θεός θα σου πει ο βλαξ…
      @ ελευθερη αγορά λέγεται η ανεξέλεγκτη (γραικιστι-μη ελεγχόμενη) από το κράτος. Όταν η αγορά είναι στημένη δεν φταίει η αγορά αυτή καθαυτή αλλά φταίει αυτός που την έστεισε και δεν ξαναρχίζω πάλι τα ίδια γιατί απλά φταίει αυτή η μάνα μου που έκανε και τραπέζι σε κάθε εκλογές…!!!
      Ο μαρκούζε ναι, που τον θυμήθηκες αυτόν ρε θηρίο; Έκανε το ίδιο λάθος που κάνουν κι άλλοι πολλοί. Διαχώρησαν την οικονομία από τον άνθρωπο. Παρά φύση αλλά τους συναίφερε και το έκαναν. Απλά διότι μιλάμε για την φύση του ανθρώπου που είναι η οικο-νομία. Ξεκινάει από το πρόσωπο-τον οίκο για να φτάσει στην κοινωνία. Αν εξασφαλίσεις τα βασικά σε όλους τότε έχεις πετύχει τον τέλειο μαζάνθρωπο! Το τέλειο πρόβατο! Δεν σου μένει παρά να ελέγξεις τα λίγα εκείνα προβατα που δεν θ’ αρκούνται στα βασικά πφφ ευκολα πράγματα τα σουβλίζεις και τέλος τα προβλήματα! Έχεις μόνο όσα πρόβατα αρκούνται στα βασικά κι ησυχάζεις!
      Αμα δεν θες να μαζευεις σαλιγκάρια αλλά θες να είσαι οδηγός ε γίνε οδηγός. Κι αν δεν σου αρέσουν οι συνθήκες εργασίας σαν οδηγός σε σούπερ μαρκετ πάρε ένα δικό σου αμάξι κι οδήγα όπως νομίζεις καλύτερα για να σ’ ευχαριστεί και να μπορείς να ζεις όπως νομίζεις. Κι αν βρεις τον τρόπο κι αρέσκεσαι φτιάξε κι εταιρεία πάρε κι άλλα φοτηγά και βάλτα να δουλεψουν με τους δικούς σου κανόνες και σ’ όποιον αρέσει σ’ όποιον δεν αρέσει ας πάρει δικό του φορτηγό μπλα μπλα μπλα.
      @ ‘νταξ! Δεν το σχολιάζω πως δεν υπάρχουν τεμπέληδες αλλά είναι ορολογία της γλώσσας των αφεντικών (δηλαδή τ’ αφεντικά δεν δουλεουν νομίζεις;) εγώ ξέρω πολλούς που βαριούνται να σηκώσουν τα πόδια τους για ο,τιδήποτε κι εξάλλου τι να συζητήσω; Τεμπέληδες υπάρχουν και πριν την αρχαία ελληνική γραμματεία ακόμα…!!! Νταξ τώρα δηλαδή… δεν υπάρχουν τεμπέληδες… χαχαχαχα και οι παπάδες τι είναι; Οι πυροσβέστες; Οι συνδικαληστές; Εγώ σου λέω πως οι περισσότεροι επί του πληθυσμού είναι τεμπέληδες και γι αυτό δεν κάνουν δική τους δουλειά μόνο θέλουν να διοριστούν στο δημόσιο ή να γίνουν παπάδες στρατιωτικοί κλπ κλπ χαχαχαχα άκου λέει δεν υπάρχουν τεμπέληδες φίλε μ’ έκανες και γέλασα με την καρδιά μου χαχαχαχα φχαριστώ να’ σαι καλά!

      Διαγραφή
    9. Οι πολιτικοί είναι απλά οι διαχειριστές της εξουσίας. Το ότι στις συναινετικές ολιγαρχίες (=κοινοβουλευτισμός) εκλέγονται, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται περί ολιγαρχιών. Μάλιστα ο Αριστοτέλης θεωρεί τις εκλογές ολιγαρχικό και όχι δημοκρατικό θεσμό: στη δημοκρατία δεν υπάρχει κυβέρνηση και "αντιπρόσωποι" και οι αποφάσεις (νόμοι κλπ) λαμβάνονται απ' ευθείας από τη συνέλευση του Δήμου. Επομένως δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να σεβόμαστε "νόμους" (στην πραγματικότητα διατάξεις) που αποφασίστηκαν ερήμην μας από κάποιους πολιτικούς (για λογαριασμό των ταξικών εντολοδόχων τους) εν ονόματί μας, ακόμα κι αν η πλειοψηφία τους "εξέλεξε".

      Επίσης η κοινωνικο-οικονομική εξουσία που υπηρετούν οι δικαστές είναι πάντα η ίδια και δεν διαφοροποιείται αν εναλλάσσονται οι διαχειριστές της (π.χ. χθες Πασοκ, σήμερα ΝΔ, αύριο ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Η εξουσία αλλάζει μόνο όταν αλλάξει ο κοινωνικός φορέας που την χρησιμοποιεί (π.χ. όταν οι καπιταλιστές καταργηθούν και η οικονομική ζωή ασκείται από την αυτοδιευθυνόμενη πλέον κοινωνία προς όφελός της).

      Ο Μαρκούζε μάλλον επανέφερε την οικονομία ως ανθρωπιστική επιστήμη και κλάδο. Τη θεολογική αυτονόμηση της οικονομίας από το ανθρώπινο ιστορικό της υποκείμενο, την καθιέρωσε ο καπιταλισμός (οικονομισμός) και δυστυχώς δεν την κατάργησε ούτε ο μαρξισμός. Τα βασικά αγαθά (στέγη, τροφή, υγεία, παιδεία, προϋποθέσεις για δημιουργική και όχι αλλοτριωτική εργασία κλπ) μπορούν και πρέπει να εξασφαλίζονται σε όλους από την πρώτη ημέρα της γέννησής τους, αλλιώς η ανθρώπινη κοινωνία δεν θα διαφέρει από ζούγκλα ή αγέλη ισοπεδωμένων και φοβισμένων ζώων (όπως δηλ. είναι συνήθως).

      Οι εργατικοί και οι τεμπέληδες στους οποίους αναφέρεσαι, καταχωρούνται ως τέτοιοι με βάση τα καθεστωτικά οικονομικά κριτήρια. Αν τ' αφεντικά δουλεύουν είναι γιατί η δουλειά είναι δική τους κι όχι γιατί είναι ... δουλευταράδες. Ούτε είναι δυνατόν να γίνουμε όλοι καπιταλιστές για να πούμε ότι δουλεύουμε. Κάποιοι θα πρέπει να κάνουν και τις άλλες δουλειές.

      Στον δικό μου κόσμο δεν υπάρχει θέση για εξαρτημένη εργασία: αν θέλεις να έχεις πολλά φορτηγά θα τα δουλεύεις μόνος σου χωρίς να εκμεταλλεύεσαι εργάτες και υπαλλήλους. Αν δεν μπορείς, τότε θα έχεις μόνο ένα.

      Όσο για τους "τεμπέληδες", όταν η "τεμπελιά" τους δεν είναι άμυνα απέναντι στην αλλοτρίωση και την εκμετάλλευση, είναι δημιούργημα συγκεκριμένων κοινωνικο-οικονομικών καταστάσεων (και συγκεκριμένα της "ελεύθερης αγοράς" που ευνοεί τις αρπαχτές, τον φιλοτομαρισμό κλπ). Το παράσιτο "δημόσιος υπάλληλος" δεν ζει λιγότερο εις βάρος της κοινωνίας από τον οποιονδήποτε κρατικοδίαιτο, κερδοσκόπο και "δουλευταρά" καπιταλιστή τύπου Μπόμπολα. Η μόνη διαφορά του από αυτόν είναι ότι δεν έχει δική του επιχείρηση.

      YΓ.: Ε, όχι να συγκρίνεις τους πυροσβέστες με τους παπάδες!!!

      Διαγραφή
    10. @ μου μιλάς για αριστοτέλη. Μου είναι αντιπαθέστατος κι αυτός και οι απόψεις του. Συμφωνώ τα έχουμε ξαναπεί οι νυν εκλεγμένοι είναι ολιγάρχες αλλά δεν πάυουν να είναι εκλεγμένοι. Εγώ περισσότερο στρέφομαι κατά των εκλεκτόρων και λιγότερο κατά των εκλεγμένων. Και ούτε χρειάζονται όπλα για να καταρρεύσει η ρεπούμπλικα. Μια γενική αποχή όχι απλώς αρκεί αλλά θα είναι το ιχυρότερο πλήγμα (δεν έταζαν και δεν διότιζαν τυχαία ούτε για την ψυχή της μάνας τους)!
      Αν εμείς τώρα δεν έχουμε υποχρέωση να σεβομαστε νόμους το ίδιο ισχύει και γι αυτούς αν αύριο προχωρήσουμε σε μια γνήσια ή γνωσιότερη δημοκρατία. Έτσι κι αλλιώς όπως το πας το θέμα μόνο σε πόλεμο καταλήγει.
      @Όχι δεν είναι πάντα ίδια η εξουσία που υπηρετούν οι δικαστές. Δεν εξυπηρετούσε την ίδια εξουσία ο δικαστής της χούντας με τον δικαστή των σοβιέτ το αποτέλεσμα όμως δεν διέφερε καθότι όλες οι εξουσίες απ’ όπου κι αν προέρχονται το ίδιο σκοπό εξυπηρετούν.
      @όραμα και ζητούμενο όλων των εξουσιών η εξασφάλιση σε όλους των βασικών αγαθών προς δημιουργία ποιμνίου. Καλύτεροι μαθητές επί τούτου αποδείχθηκαν οι θρησκείες.
      @ο τεμπέλης είναι τεμπέλης παντού. Ακόμα και στο σπίτι του, μπαίνεις και βρωμάει.
      @η συζήτηση ολισθαίνει. Εγώ θέλω έναν κόσμο με όσο το δυνατόν λιγότερες απαγορευσεις κι εσύ μου λες πως θα έχει τόσα αυτοκίνητα όσα μπορεί να οδηγήσει δηλαδή ένα! Αυτό εμένα μου φέρνει σε ΕΣΣΔ και δεν είναι ο κόσμος που θέλω. Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει να αντικαταστήσω τις ήδη υπάρχουσες απαγορευσεις με κάποιες άλλες. Μ’ ενδιαφέρει να ελαχιστοποιήσω τις απαγορευσεις κι όχι να τις φέρω στα δικά μου μέτρα.
      @κατά την γνώμη μου οι παπάδες δουλευουν (τον κόσμο) περισσότερο από τους πυροσβέστες που δεν δουλευουν παρά κανα δυο μέρες τον χρόνο εκτός αν μετράει και το τάβλι ως εργασία οπότε ναι είναι πρωταθλητές το παραδέχομαι.

      Διαγραφή
    11. @
      "Εγώ περισσότερο στρέφομαι κατά των εκλεκτόρων και λιγότερο κατά των εκλεγμένων."

      Εδώ είναι όλη η ουσία και φυσικά συμφωνούμε.

      @
      "Εγώ θέλω έναν κόσμο με όσο το δυνατόν λιγότερες απαγορευσεις κι εσύ μου λες πως θα έχει τόσα αυτοκίνητα όσα μπορεί να οδηγήσει δηλαδή ένα! Αυτό εμένα μου φέρνει σε ΕΣΣΔ και δεν είναι ο κόσμος που θέλω. Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει να αντικαταστήσω τις ήδη υπάρχουσες απαγορευσεις με κάποιες άλλες. Μ’ ενδιαφέρει να ελαχιστοποιήσω τις απαγορευσεις κι όχι να τις φέρω στα δικά μου μέτρα. "

      Το να έχεις πολλά αυτοκίνητα και ταυτόχρονα να έχεις ανάγκη από την εξαρτημένη (αλλοτριωτική, εκμεταλλευόμενη, παραγωγό υπεξαιρούμενης από σένα υπεραξίας κλπ) εργασία άλλων για να τα δουλέψεις, εκτός από απληστία, ισοδυναμεί με απαγόρευση για αυτούς τους άλλους να έχουν κι εκείνοι πολλά αυτοκίνητα. Η οπτική σου είναι κοινωνικώς αδιέξοδη: π.χ. αν είχαν όλοι πολλά αυτοκίνητα, πού θα έβρισκαν άλλους για να τα οδηγήσουν (=κοινωνικώς και οικονομικώς ανέφικτο); Άρα στον καπιταλισμό μόνο λίγοι μπορούν να έχουν πολλά, ενώ οι πολλοί κανένα. Ενώ το να έχει ο καθένας από ένα, είναι απολύτως εφικτό και κοινωνικώς δικαιότερο.
      Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο μέσο παραγωγής.
      Προσπαθώ να σου πω ότι στις ταξικά (με όποια έννοια) διαστρωματωμένες κοινωνίες, η "ελευθερία" του ενός προϋποθέτει τη σκλαβιά (ή έστω τον περιορισμό) του άλλου.
      Σχετικά με όσα μέσα παραγωγής δεν μπορούν να δουλευτούν από μεμονωμένα άτομα, η μόνη λύση για να τα έχουν όλοι όλα είναι η κοινωνική, ή δημόσια ιδιοκτησία τους (=κομμουνισμός). Κοινωνική ή δημόσια ιδιοκτησία (=κομμουνισμός) σημαίνει πρώτα και κύρια κατάργηση της κοινωνικής (πολιτικής, οικονομικής κλπ.) ιεραρχίας και των μηχανισμών που την προστατεύουν (=Κράτος). Δεν βλέπω πώς κάτι τέτοιο μπορεί να σου θυμίζει ΕΣΣΔ. Στην ΕΣΣΔ η ιδιοκτησία ανήκε σε μια νομεκλατούρα που χρησιμοποιούσε ως όργανο το Κράτος (=κρατική ιδιοκτησία) για να διαιωνίζει τη θέση της στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας.

      Στον κομμουνισμό αντίθετα, το Κράτος (και η ιεραρχία, που δια της βίας διαιωνίζει) καταργείται και μένει μόνο ο Δημόσιος Τομέας (που προϋπήρξε επί χιλιετίες του Κράτους). Επίσης καθιερώνεται η οριζόντια (=μή ιεραρχική) οργάνωση της κοινωνίας.

      ΥΓ. Ο Αριστοτέλης, παρά τις ενστάσεις μας για κάποιες απόψεις του, είναι ο πιο έγκυρος και αντικειμενικός μελετητής των αρχαίων ελληνικών πολιτευμάτων (και των πολιτευμάτων γενικώς).

      Διαγραφή
  4. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη "βαρέων κι ανθυγιεινών" δουλειά να εξηγήσει σε όλα αυτά τα πρόβατα, μοσχάρια, γίδια κλπ. ότι ο Ρωμανός, ούτε πυροβόλησε ούτε έκλεψε ποτέ κανένα τους. Άλλοι τα πυροβολούν και τα κλέβουν. Και πολύ καλά τους κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξερεις δε χρειαζεται να εχεις πολιτικο φρονημα για να εκφρασεις τη γνωμη σου για ενα κρατουμενο...αυτο μαλλον μπερδευεται εσεις που εχει γινει το κεφαλι σας μπαχαλο απο τις πολιτικες και οποιος σας μιλα θα πρεπει να ψαχνεται πισω απο τις λεξεις να βρειτε κομματα. Κανεις λοιπον πολυ λαθος σε αυτη την αυθαιρετη συμπερασματολογια σου και το κατεβατο εντυπωσιασμου. Το οτι γραφω οτι δε χρειαζεται ενα παιδι να χασει τη ζωη του για να σπουδασει αφου υπαρχει εναλλακτικη που ειναι και το υψιστο αγαθο ενος ανθρωπου δε σου λεει κατι...μαλλον εσυ εχεις αναγκη απο ηρωες πκυ χανουν τη ζωη τους για ενα σαπιο συστημα αντι να προτιμας να βλεπεις ανθρωπους που μαχονται ζωντανοι και χωρις βια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε καραγκιόζη, εσύ που δεν έχεις περάσει ούτε απ' έξω από σχολή, θα μας πεις πώς είναι οι σπουδές; Και θα υποδείξεις σπουδές ... δι' αλληλογραφίας στον Ρωμανό και στον καθένα που δεν θέλει να μείνει στουρνάρι σαν κι εσένα; Ποιός νομίζεις ότι τις γαμεί τις "εναλλακτικές" σου (κι εσένα μαζί), παπαγαλάκι των δημοσιογραφιάδων του Σκάι και του Μέγκα;

      Και ... ποιοί "μάχονται ζωντανοί χωρίς βία"; Ο ψηφοφόρος κοπροπολτός σαν εσένα και τους ομοίους σου; Ή οι τριχοπόδαρες και τριχομάσχαλες γεροντοκόρες της εκκλησίας; Το παιδί αυτό έχει πολύ περισσότερα αρχίδια απο σένα αγάμη ηθικολόγε της συμφοράς. Όλη σου η ζωή δεν κάνει ούτε μια ώρα απ' τη δική του. Αυτά που έχει μάθει κι αυτά που έχει νιώσει, εσύ δεν θα τα αποκτήσεις ούτε σε δέκα μίζερες ζωούλες σου.
      Κι αν νοιαζόσουν πραγματικά για τη ζωή αυτού του παιδιού, θα απαιτούσες να βγει εντελώς από τη φυλακή, γιατί ούτε έχει κλέψει, ούτε έχει καν πυροβολήσει κανέναν. Αυτοί που σε κλέβουν και σε πυροβολούν ζώο, είναι όλοι εκτός φυλακής.

      Μήπως τελικά αυτό που σε (σας) ενοχλεί στην υπόθεση με τον Ρωμανό είναι ότι σου (σας) θυμίζει πόσο νάνος είσαι (είστε);
      Άει, λοιπόν, να βρεις ποιός σου φταίει για την κατάντια σου, αποτυχημένε, και άσε τις ηθικολογίες.

      Διαγραφή
  6. Γινεσαι αξιολυπητος...λυπαμαι που στα δικα σας πανεπιστημια σας μαθανε να μιλατε σαν βωθρος...μαλλον τελικα πηγα σε καλυτερο απο το δικο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα πήγες σε καλύτερο. Γι'΄αυτό έμαθες να είσαι πονηρός, σκουλήκι και βολεψοκωλάκιας και δεν θα χρειαστεί ποτέ να ματώσεις για την αξιοπρέπειά σου, σαν κάτι ξεροκέφαλους.

      Διαγραφή
  7. Θα πρέπει δηλαδή να βγάλει κονδύλι η κυβέρνηση για να μεταφέρει αυτόν τον αναρχικό καθημερινά μέσα και έξω από τη φυλακή για να σπουδάσει για 4 χρόνια. Να πληρώνει επιπλέον αστυνομικούς για συνοδεία και μεταφορικά για να πηγαινοέρχεται στη σχολή. Παρεμπιπτόντως, φοίτηση στο συγκεκριμένο αντικείμενο μπορούν να γίνει εξ' αποστάσεως ή με αλληλογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως λες μαλακίες: τα περί σπουδών ... δι΄ αλληλογραφίας, που τα μηρυκάζετε όλοι οι αγράμματοι (τυχαίο;), έχουν απαντηθεί πιο πάνω.

      Κι εφόσον σε μάρανε ... το οικονομικό, αν δεν θέλεις "να βγάλει κονδύλι η κυβέρνηση" για τον Ρωμανό, απαίτησε κι εσύ να τον αφήσουν ελεύθερο. Έτσι κι αλλιώς τώρα που κοιμάται, τρώει, πλένεται κλπ. στη φυλακή, κοστίζει περισσότερο. Αν παίρνει άδειες, τα πιο πολλά απ' αυτά θα τα κάνει έξω με δικά του έξοδα. Αν μάλιστα ελευθερωθεί δεν θα κοστίζει τίποτα.

      Εξάλλου μήπως κινδυνεύεις από αυτόν; Με ποιόν τρόπο;
      Ή μήπως κινδυνεύεις πιο πολύ από έναν αναρχικό, από όσο από έναν τσογλαναρά σαν τον Σαμαρά, που απολύει την καθηγήτρια που έπιασε το γιό του να αντιγράφει στις εξετάσεις;

      Διαγραφή
  8. Ωραία τα γράφεις όλα αυτά από την ασφάλεια της ξενιτιάς, Θοδωρή. Μάλλον όχι σε στενή επαφή με την πραγματικότητα της Ελλάδος. Ενδεχομένως κιόλας να μην σπούδασες στην Ελλάδα, αν έχεις σπουδάσει.

    Σπουδές δι' αλληλογραφίας (ταχυδρομικής ή ηλεκτρονικής) μπορούν να γίνουν σε αντικείμενα τα οποία δεν περιέχουν εργαστήρια ή κλινικές. Θα μπορούσε ο Ρωμανός να ξεκινήσει κάτι ανάλογο μέχρι να δωθεί μια λύση ή να εγκριθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει σε κρατουμένους ανώτερες ή ανώτατες σπυδές και με ποιό καθεστώς.

    Ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση, οπότε ο ισχυρισμός σου περί απελευθέρωσης / αποφυλάκισης είναι όχι μόνο έωλος αλλά και αντίθετος νομίμων αποφάσεων ελληνικού δικαστηρίου. Εξάλλου, γιατί να αφήσουν ελεύθερο έναν καταδικασμένο αναρχικό; Για να διαπράξει και άλλες ένοπλες ληστείες ή απαγωγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ασφάλεια της ξενητειάς"; Καταλαβαίνεις την αντίφαση σε αυτό που λες; Ξέρεις τί σημαίνει να φύγεις και ν' αρχίσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ απ' την αρχή κάπου αλλού; Ε, όχι να κατηγορείτε κι εσείς οι νεοέλληνες τους άλλους για ασφάλεια...

      Και μήπως έχεις εσύ έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα της Ελλάδας; Έχεις πάρει είδηση γιατί καταδικάστηκε ο Ρωμανός, ή "ενημερώνεσαι" από τα μπατσοκάναλα και τις μπατσοεφημερίδες;
      Σε θίγει το ότι λήστεψε κάποιους τραπεζίτες που ευημερούν εν μέσω κοινωνικής διάλυσης, με προκλητικές "ενέσεις δισεκατομμυρίων"; Είσαι υπέρ των τραπεζιτών;
      Και ... ποιόν απήγαγε; Την αγόρευση του εισαγγελέα (δηλ. του ίδιου του δημόσιου κατήγορου), που μέρος της δημοσίευσα κι εγώ, τη διάβασες;

      Και ο "νόμος" που μου κουνάς στη μούρη, τί είναι; Κάποιο θέσφατο; Δική σου κρίση δεν έχεις; Προφανώς δεν έχεις. Γιατί αν ο νόμος που επικαλείσαι είναι σωστός μόνο και μόνο γιατί είναι νόμος, τότε συμφωνείς και με την απολύτως νόμιμη απόλυση της καθηγήτριας, επειδή συνέλαβε το κωλοπαίδι του κωλοπαιδαρά πρωθυπουργού σου να αντιγράφει.

      Τέτοια ζώα είστε στην Ελλάδα και γι' αυτό σας πηδάνε. Και λίγα σας κάνουν.

      Στα περί "σπουδών δια τηλεδιάσκεψης" σού λύνει το "μυστήριο" αμέσως πιο κάτω, ο σχολιαστής Κουκλίνος

      Διαγραφή
  9. Γελάω με την καραμέλα περί "σπουδών δια τηλεδιασκέψεως" που οι καναλάρχες έχουν δώσει στους νομοταγείς νοικοκυραίους να πιπιλάνε. Συνήθως βέβαια οι τελευταίοι είναι άτομα τα οποία δεν έχουν δει πανεπιστήμιο ούτε από φωτογραφία και γι΄αυτό αναπαράγουν τέτοιες μαλακίες.

    Η τηλεδιάσκεψη είναι μια πολύ χρήσιμη εφεύρεση που αντικατέστησε τις σπουδές δι' αλληλογραφίας. Απευθύνεται σε ανθρώπους που είχαν την ατυχία να έχουν προβλήματα υγείας τα οποία δεν τους επιτρέπουν να μετακινούνται, ή καθιστούν προβληματική και επώδυνη τη συχνή μετακίνηση (παραπληγίες, αναπηρίες κλπ), ή σε ανθρώπους που υποχρεούνται να βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον χώρο σπουδών τους (π.χ. ναυτικούς κ.α).
    Είναι δηλ. η τηλεδιάσκεψη, λύση ανάγκης.

    Ανήκει ο Ρωμανός σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες;
    Το να υποδεικνύουν κάποιοι, που δεν έχουν δει πανεπιστήμιο ούτε από φωτογραφία, να σπουδάσει ο Ρωμανός με τηλεδιάσκεψη, είναι και θρασύτατο, εκτός από γελοίο.

    Εξάλλου, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, σπουδές δεν σημαίνει μόνο διάβασμα και εξετάσεις. Σημαίνει τρόπος ζωής, δηλ.να μπεις σε μια ολόκληρη διαδικασία. Να είσαι σε έναν συγκεκριμένο χώρο, να είσαι μέλος μιας ακαδημαϊκής κοινότητας, να συλειτουργείς με κάποιους ανθρώπους, να συμμετέχεις σε κάποιες συλλογικές διαδικασίες (εργασίες, έρευνες κλπ), να μπεις σε κάποιο επιστημονικό "κλίμα". H αντίληψη ότι οι σπουδές είναι μόνο "διαβάζω μερικά ωραία βιβλία και τα δίνω εξετάσεις" ταιριάζει μόνο στα κακομαθημένα τσογλανάκια των Σαμαράδων, τα οποία έχουν επιβάλλει την αντιγραφή στις εξετάσεις ως άγραφο νόμο, που η μή υπακοή σε αυτόν επισύρει την απόλυση όποιου εκπαιδετικού κάνει "κιχ".

    Αν επίσης οι σπουδές ήσαν μόνο "διαβάζω μερικά ωραία βιβλία και τα δίνω εξετάσεις", τότε θα είχαν σπουδάσει κι όλοι αυτοί οι ανίκανοι που πιπιλάνε την καραμέλα περί "σπουδών δι' αλληλογραφίας". Γιατί στον μηρυκασμό, την παπαγαλία και την πιπίλα πραγμάτων που άλλοι τους έχουν σερβίρει, είναι "διάνοιες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπνοβάτη, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει η ασφάλεια της ξενιτιάς, διότι ζω και εργάζομαι εκτός Ελλάδος για αρκετά χρόνια. Δεν είσαι ο μόνος που έχει ξεκινήσει τα πάντα απο το μηδέν μόνο με 2 βαλίτσες σε ξένη χώρα χωρίς συγγενείς ή φίλους. Η Ελλάδα μας μου έχει δώσει αλλεπάλληλες εππαγελματικές απογοητέυσεις, παρά τις τόσες σπουδές που έκανα, ίσως περισσότερες από όσες έχεις κανεί εσύ ή/και ο Κουκλίνος. Ασφάλεια και αξιοκρατία δυστυχώς δεν είναι δόκιμοι όροι για επαγγελματίες στην Ελλάδα.
    Τώρα στην Αμερική και παλιότερα στον Καναδά βιώνω την ασφάλεια της δίκαιης αξιολόγησης, κάτι που καθίστατι ολοένα και σπανιότερο στην Ελλάδα. Δεν έτυχε να έχω μέσο ή βύσμα στη χώρα μας και γι’άυτο ξενιτεύτηκα μετά το διδακτορικό.
    Αν διαβάσεις το προηγούμενο μου σχόλιο, ανέφερα ότι ο Ρωμανός θα μπορούσε να ξεκινήσει μια εξ’αποστάσεως φοίτηση μέχρι το θεσμικό πλαίσιο να εγκριθεί, το οπόιο έγινε απόψε με την τροπολογία που κατέθεσε η Βουλή για νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά την εκπαίδευση υπόδικων και καταδικασμένων κρατουμένων. Ο Ρωμανός είναι και υπόδικος, οπότε κατά τους παρόντες κανονισμούς τίθεται θέμα διαφυγής του αν βγει με άδεια από τη φυλακή.
    Από όσο διάβασα στο διαδίκτυο σχετικά με την τροπολογία που κατέθηκε απόψε, «Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά, ή διά ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του. Ειδικά για το Νίοκο Ρωμανό, τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο, μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής, θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί»
    Δεν έχω βρει το πλήρες κείμενο της τροπολογίας, αλλά φαντάζομαι ότι διαφωνείς, διότι δεν φαίνεται να πρόβλεπει την καθημερινή μετακίνηση του κρατουμένου στη σχολή φοίτησής του. Αυτή είναι όμως είναι η παρούσα κυβέρνηση και αυτή τη δυνατότητα θεωρεί ότι μπορεί να παράσχει σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο. Όταν εκλεγεί μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει κάτι διαφορετικό και αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ελευθερώσει το Ρωμανό ώστε να συνεχίσει το επαναστατικό του διακόνημα.
    Σχετικά με τα άλλα σου σχόλια, με θίγει ότι συμμετείχε ενεργά σε ένοπλη ληστεία και στην απαγωγή ενός περαστικού ως ομήρου. Διάβασα την αγόρευση του εισαγγέλεα Πεπονή, τουλάχιστον αυτό το κομμάτι που δημοσιέυσες εσύ και πολλοί άλλοι, αλλά δεν λέει τίποτα ιδιάιτερο. Υπάρχουν απαγωγείς που έχουν ελευθέρωσει τους ομήρους τους κατά την καταδιώξη και εξάλλου δεν ήταν παρών ο Πεπονής ώστε να γνωρίζει κάτω από ποιες περιστάσεις προέβησαν στην ελευθέρωση του οδοντίατρου. Δεν νομίζω να είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Ο Πεπονής χρησιμοποιεί λεκτικούς υπερθεματισμούς και αυτά που ανέφερε αφορούσαν την κατηγορία του Ρωμανού για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα για την οποία και αθωώθηκε ο Ρωμανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μιλάς για την "ασφάλεια" τού να αρχίζεις τα πάντα από το μηδέν σε μια άλλη χώρα, προφανώς, ή έχεις πρόβλημα στον χειρισμό του λόγου, ή λες ψέματα αναφερόμενος σε κάτι που δεν έχει ζήσει. Η δε επιδειξιομανία σου, όσο αληθοφανής κι αν δείχνει (στους ηλίθιους που θα ψαρώσουν με τις αντιφατικές μαλακίες σου) μόνο γέλιο θα προκαλέσει σε όσους έχουν στ' αλήθεια περάσει από τις καταστάσεις που τόσο θεωρητικίστικα και αδέξια περιγράφεις.
      Αν πάλι υπάρχει ανασφάλεια στην Ελλάδα (την οποία αντιδιαστέλλεις με την "ασφάλεια της ξενητειάς") αυτή δεν έχει να κάνει με την "τρομοκρατία" του Ρωμανού, αλλά με την τρομοκρατία του νεοελληνικού κράτους που προσφέρει ασυλία και παραγραφή στα λαμόγια, με την παγιωμένη ανεργία του 30% (και την ανυπαρξία προοπτικής γι΄αυτούς τους ανθρώπους), με τους μπάτσους που δέρνουν ανέργους και γριές, σκοτώνουν μαθητές και σπάνε μικρομάγαζα, με τους "νόμους" που κατοχυρώνουν τα εισοδήματα των μπάτσων, των παπάδων, των δικαστών και των δημοσιογραφιάδων, με τις τράπεζες που τόσο προκλητικά ανακεφαλαιοποιούνται, με τους πολιτικάντηδες που μπορούν να απολύουν καθηγήτριες οι οποίες συνέλαβαν το μαλακισμένο τους να αντιγράφει στις εξετάσεις και με όλο αυτό το σάπιο καθεστώς από το οποίο -κάνεις "μπαμ" ότι- προέρχεσαι και συντηρείσαι. Όπως λέει άλλωστε και ένα γνωστό σύνθημα των τοίχων "βία είναι το να σε κυκλώνει η φτώχεια μαζί με την αστυνομία".

      Πάμε τώρα στα πιο σοβαρά. Προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι οι όροι της συζήτησης εδώ είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς της δημοσιογραφικής και δικονομικής αλητείας, τους οποίους τόσο δουλικά πιθηκίζεις. Οι "νόμοι" τους οποίους μας κουνάς στη μούρη με ύφος εισαγγελίσκου της συμφοράς, "ξεχνούν" ότι Ρωμανός είναι πολιτικός κρατούμενος. Μπορεί να μην βολεύει τις πανηλίθιες σχηματοποιήσεις σου, αλλά πολιτικοί κρατούμενοι υπάρχουν ΚΑΙ στην Ελλάδα, κι ας μην το αναγνωρίζει ο μίζερος νομικισμός σου, εσένα και του σιναφιού σου. Ευτυχώς ο κόσμος, η ζωή και η πραγματικότητα δεν μπορούν να κλειστούν στους κουτοπόνηρους και παντελώς αυθαίρετους νομικίστικους κανόνες δικαστικών κλητήρων σαν εσένα.

      Πέραν αυτού, γενικότερα έχεις μαύρα μεσάνυχτα περί του τί είναι νόμος και τί είναι διάταξη και ποιά η διαφορά τους. Φυσικά δεν είσαι ο μόνος: υπάρχουν παγκοσμίως εκατομμύρια δουλικοί και ατάλαντοι τυπολάτρες σαν εσένα. Για να σε βοηθήσω να βγεις από την ασφάλεια της νομικίστικης γυάλας σου και να μάθεις λίγη επιστημονική ιστορία σε παραπέμπω εδώ: http://hypnovatis.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

      Κι επειδή, από ό,τι βλέπω εξακολουθείς να υπεκφεύγεις σαν δικηγορίσκος που προσπαθεί να αποκοιμίσει τίποτε αδαείς, σε ενημερώνω ότι δεν θα ξαναδημοσιευτεί σχόλιό σου αν δεν απαντήσεις στα παρακάτω:
      1) Από πού (ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ) προκύπτει ότι ο Ρωμανός είναι "εξαιρετικά επικίνδυνος" για την δημόσια ασφάλεια;
      2) Από πού κι ως πού το συμφέρον ενός τραπεζίτη (που μάλιστα ενισχύεται προκλητικά από το καθεστώς σε περίοδο που η κοινωνία γονατίζει) ταυτίζεται με τη δημόσια ασφάλεια;
      3) Από πού κι ως πού θα απαγορεύσεις σε κάποιον που πέρασε όλες τις εξεταστικές δοκιμασίες (και μάλιστα χωρίς καμμία βοήθεια) και άρα θέλει αποδεδειγμένα να σπουδάσει, να έχει ολοκληρωμένες ακαδημαϊκές προσβάσεις (αντί "σπουδών" δι' αλληλογραφίας);

      Διαγραφή
    2. Kαι μια και ακόμα δεν έχεις απαντήσει, πάρε και μια τέταρτη ερώτηση, που σου την έκανα και πιο πριν και σου "διέφυγε":
      4) Από πού κι ως πού θεωρείς ότι ένας πολιτικός κρατούμενος είναι πιο επικίνδυνος για την ασφάλεια της κοινωνίας, απ' όσο ένας κωλοπαιδαράς πρωθυπουργός, ο οποίος στέλνει στην ανεργία την καθηγήτρια που έπιασε το κωλοπαίδι του να αντιγράφει στις εξετάσεις;

      Ισχύει ότι σου είπα: δεν θα ξαναδείς σχόλιό σου δημοσιευμένο, αν δεν πάρεις θέση στα ως άνω ζητήματα. Εδώ δεν είναι ούτε Σκάι ούτε Μέγκα, ούτε Βουλή γα να συνεχίσεις να παρλάρεις επί ώρες χωρίς επί της ουσίας να λες τίποτα.

      Διαγραφή
  11. Μήπως σε δυσαρεστεί το ότι ζούμε σε μια δημοκρατία, όπου νόμοι θεσπίζονται? Ο νόμος σαφώς και δεν είναι θέσφατος, αλλά ο Ρωμανός έχει απώλεσει το δικαίωμα του ως Έλλην πολίτης της έλευθερης (μετα)κίνησης του εφόσον του έχει επιβληθεί ποινή ποινικού διακσστηρίου, σύμφωνα με το εδάφιο 4, άρθρο 5 του Συνταγμάτος της Ελλάδος: «Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.» Συνεπώς χρειάζεται ο νομοθέτης να ορίσει το καθεστώς και τη διαδικασία εκπαίδευσης των κρατούμένων. Οι νόμοι υποτίθεται ότι τηρούνται, και οι μηχανισμοί της δημοκρατίας πρέπει να λειτουργήσουν αν κακώς και είναι χρονοβόροι.
    Απαντώντας και στον Κουκλίνο, όχι ο Ρωμανός δεν ανήκει σε κάποια από την κατηγορία ανθρώπων που είχαν την ατυχία να έχουν προβλήματα υγείας τα οποία δεν τους επιτρέπουν να μετακινούνται, ή καθιστούν προβληματική και επώδυνη τη συχνή μετακίνηση (παραπληγίες, αναπηρίες κλπ), ή σε ανθρώπους που υποχρεούνται να βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον χώρο σπουδών τους (π.χ. ναυτικούς κ.α). το απέδειξε περίλιτεχνα με την ενόπλη ληστεία και την απαγωγή που διέπραξε. Αυτό όμως που αναφέρεις Κουκλίνε είναι μάλλον η εξαίρεση μιας και μια μεγάλη μερίδα αυτών που επιλέγουν φοίτηση από απόσταση το κάνουν λόγω έλλειψης χρόνου για να παρακολούθησουν δια ζώσης. Επίσης αρκετοί δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν αμέσως μετά το λύκειο λόγω αποτυχίας στις πανελλήνιες ή για άλλους προσωπικούς λόγους. Παρεπιμπτόντως, η παρούσα κατάσταση υγείας του Ρωμανού λόγω της απεργίας πείνας δεν θα του επέτρεπε την δια ζώσης παρακολούθηση για κάμια εβδόμαδα μέχρι την πλήρη αναρρώσή του.
    Για παράδειγμα το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπίστημιο είναι ένα αδιάβλητο κόσμημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και δεν υποφέρει από τις συχνά ανούσιες καταλήψεις, αποχές και στάσεις εργασίες που κάθε χρόνο κατακρεουργούν τις πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Θα ήταν μεγάλο προσόν του Ρωμανού να σποδάσει δι’ αποστάσεως στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, χωρίς δίδακτρα. Εξάλλου πέρασε στο ΤΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΘΗΝΑ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ που το η βάση εισαγωγής για το 2014 είναι μόνο 10,796 μόρια.
    Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Ρωμανός ενδαφέρεται να παρίσταται στο ΤΕΙ για να οργανώσει φοιτητικούς πυρήνες επανάστασης παράλληλα με τις σπουδές του, αν δεν καταλήξει ένας αιώνιος φοιτητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @
      "Θα ήταν μεγάλο προσόν του Ρωμανού να σποδάσει δι’ αποστάσεως στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, χωρίς δίδακτρα."

      Σου το ξαναλέω: είσαι επικίνδυνα άσχετος. Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πληρώνεις δίδακτρα κάμποσες εκατοντάδες ευρώ τον κύκλο μαθημάτων.

      Όσο για την προσωπική σου γνώμη σχετικά με το τί σκοπεύει (ή δεν σκοπεύει) να κάνει ο Ρωμανός στον σπουδαστικό του χώρο, αφορά μόνο κάτι χαμερπείς νοικοκυραίους σαν κι εσένα. Θέλεις να κάνω κι εγώ μια υπόθεση; Ό,τι κι αν σκοπεύει η δεν σκοπεύει να κάνει ο Ρωμανός, όλη σου (σας) η ύπαρξη δεν κάνει ούτε όσο μια τρίχα από τ' αρχίδια του.

      Αυτό που βγάζει μάτι είναι ότι ο Ρωμανός έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα ολόκληρο το σάπιο καθεστώς, το οποίο εμφανέστατα υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι. Κι όσο πιο πολύ βάλλεις εναντίον του Ρωμανού, τόσο περισσότερο δείχνεις πόσο εμετικός και γλοιώδης είσαι. Εκεί είναι το πρόβλημά σου (σας). Άντε τώρα να γλείψεις το χέρι του μαλάκα του αφεντικού σου (=του Σαμαρά και του κωλοπαίδου του ).

      Κι επειδή από ό,τι φαίνεται ο "νόμος" είναι το μοναδικό σου "επιχείρημα", σου υπενθυμίζω: δεν θα ξαναδείς σχόλιό σου δημοσιευμένο, αν δεν απαντήσεις επί της ουσίας (δηλ. χωρίς να κρύβεσαι πίσω από νομικισμούς) στα ερωτήματα που σου τέθηκαν σε προηγούμενο σχόλιό σου.

      ΥΓ. Ώστε "ζείτε σε μια δημοκρατία" στην Ελλάδα; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
      Γι' αυτό εσύ έφυγες και πήγες εις τα ξένα (όπως τουλάχιστον θέλεις να μας κάνεις να πιστέψουμε);
      Eπειδή έχεις μαύρα μεσάνυχτα (και) από πολιτική επιστήμη, πάρε για homework κάτι που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη διαφορά του κοινοβουλευτισμού από τη δημοκρατία: http://hypnovatis.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. @
      "Παρεπιμπτόντως, η παρούσα κατάσταση υγείας του Ρωμανού λόγω της απεργίας πείνας δεν θα του επέτρεπε την δια ζώσης παρακολούθηση για κάμια εβδόμαδα μέχρι την πλήρη αναρρώσή του."

      Τί υποκρισία, θεοί!
      Στην ... τηλεδιάσκεψη έμαθες να λες τέτοιες ακαταμάχητες δικαιολογίες;

      Για τα υπόλοιπα που έθιξα θα πεις κάτι; Θεωρείς ότι οι σπουδές μέσω "τηλεδιάσκεψης" είναι το ίδιο με τις κανονικές; Ε, τότε να καταργήσουμε τις δεύτερες.

      Θαυμάζω πάντως την ειδημοσύνη σου: γνωρίζεις νομική, εκπαιδευτική, πολιτική επιστήμη και δεν συμμαζεύεται. Μιλάμε για πλήρη δυνατότητα εκφοράς άποψης επί παντός επιστητού. Ούτε βουλευτής να ήσουν.
      Μήπως βρε είσαι βουλευτής του φλωρομαλάκα του Σαμαρά και μας το κρύβεις;

      Διαγραφή
  12. @
    "Αυτή είναι όμως είναι η παρούσα κυβέρνηση και αυτή τη δυνατότητα θεωρεί ότι μπορεί να παράσχει σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο. Όταν εκλεγεί μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει κάτι διαφορετικό και αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ας ελευθερώσει το Ρωμανό ώστε να συνεχίσει το επαναστατικό του διακόνημα."

    Να λοιπόν που εκδηλωθήκαμε! Όλα αυτά, ο τύπος τα λέει γιατί φοβάται μήπως, από δω κι από κει, ξεφύγουν ψηφαλάκια προς τον ΣΥΡΙΖΑ (και υποβαθμιστεί το αφεντικό του και αυτός ο ίδιος). Αυτό είναι το πρόβλημά του! Τα υπόλοιπα είναι "άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα".
    Στ' αρχίδια του για τις ζωές και τις σπουδές των πολιτικών κρατουμένων, στ' αρχίδια του για τα κωλοπαίδια της ελίτ που περνούν τις εξετάσεις αντιγράφοντας (και στ΄ αρχίδια του για τις καθηγήτριες που απολύονται όταν δεν τους το επιτρέψουν), στ' αρχίδια του για τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται με (και κατακρατώντας το) χρήμα που υποτίθεται ότι πρέπει να πάει στην "πραγματική" οικονομία, στ' αρχίδια του για ένα σύστημα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δολοφονήσει σαν σκυλιά στον δρόμο τα αγαπημένα σου πρόσωπα (όπως οι μπάτσοι Κορκονέας και Σαραλιώτης δολοφόνησαν τον φίλο του Ρωμανού, Γρηγορόπουλο), στ' αρχίδια του για το ποιοί είναι πραγματικά επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια (και στ' αρχίδια του για το γεγονός ότι αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι).

    Τόση πρεμούρα ρε παλικάρι, από κει απ' τα ξένα που (λες ότι) ζεις, να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως νομίζεις ότι μας απασχολεί το αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ότι είναι δικό μας πρόβλημα το αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή το τί θα απογίνει ο κωλοπαιδαράς το αφεντικό σου, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα δεν την έχεις πετάξει την κομματική ταυτότητα εκεί στα ξένα που (λες ότι) ζεις;

    Μας έπεισες για τις αγνές δημοκρατικές προθέσεις σου, οννεδίτη σφουγγοκωλάριε του Σαμαρά (και του κωλοπαίδου του), έτσι καλά που κρύβεσαι πίσω από το -νομικίστικο- δαχτυλάκι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς σχολιαστή Νίκο:

    Τα σχόλια που έστειλες ως απάντηση δεν θα δημοσιευτούν. Ο λόγος (όπως άλλωστε σε είχα προειδοποιήσει) είναι ότι δεν εκπληρούν τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής συζήτησης όπως την εννοώ εγώ. Αντιθέτως εξακολουθείς να επαναλαμβάνεσαι κραδαίνοντας τη γνωστή νομικίστικη θεσφατολογία, την οποία αναπαράγεις με την εξίσου γνωστή ξύλινη γλώσσα, κατά τρόπο πανομοιότυπο με αυτόν, που το κάνουν εδώ και μέρες τα μπατσοκάναλα και οι μπατσοεφημερίδες αυτού του ανεπανόρθωτα διασυρμένου (από τον Ρωμανό) καθεστώτος.
    Ο μόνος λόγος που επέτρεψα να επαναληφθείς κάμποσες φορές, είναι για να εκτεθείς (όπως άλλωστε γνωστοποιώ στο κάτω μέρος, στα "ΠΕΡΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ"). Από τη στιγμή που (θεωρώ ότι) αυτό επετεύχθη, μου είναι πολύ δυσάρεστο να συνεχίσω να επιτρέπω να ρυπαίνεται περαιτέρω το διαδικτυακό μου "σπίτι" με την αρρωστημένη κατάσταση που αντιπροσωπεύεις (κυριολεκτικά: μπόχα).
    Δεν είναι ότι με ενοχλούν οι απόψεις σου: ακόμα κι αν έλεγες τα ίδια, αλλά με λίγο πιο διαφορετικό (= προσωπικό) τρόπο, ίσως θα μπορούσε να υπάρξει μια βάση για συζήτηση. Έτσι όμως που παπαγαλίζεις την προπαγάνδα και τα φρασεολογικά κλισέ των δελτίων ειδήσεων (και μάλιστα με την ίδια πολιτικάντικη υποκρισία και τις ίδιες πολιτικάντικες υπεκφυγές), νιώθω σαν να μιλάω με μηχανάκι, ή με κάποιον σκατόφλωρο κακομαθημένο τσογλαναρά σαν τον Σαμαρά, τον Χατζηδάκη, τον Κικίλια, ή τον Βενιζέλο. Ή με κάποιες κακοπηδημένες σαν τη Χριστοφιλοπούλου και την Παπακώστα. Και δεν σκοπεύω να επιτρέψω να μεταβληθεί αυτή η ιστοσελίδα σε -άλλον έναν- αναμεταδότη της προπαγάνδας των διαπλεκομένων καναλαρχών, εφημεριδοεκδοτών και "πολιτευτών".
    Σου δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσεις προσωπικό λόγο και δεν το έκανες. Μέχρι να μάθεις πώς γίνεται, μπορείς μια χαρά να απευθυνθείς στους προαναφερθέντες, για να ανακυκλώσετε μαζί αυτά που ανακυκλώνεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή το καθεστώς, στην προσπάθειά του να μή χρεωθεί τη δολοφονία του απεργού πείνας Ρωμανού, ενδέχεται να διατάξει την υποχρεωτική σίτισή του, ας πάρουμε μια ιδέα του πράγματος:

    http://tvxs.gr/news/kosmos/apergoi-peinas-perigrafoyn-tin-ypoxreotiki-sitisi

    (Προσοχή: σκληρές εικόνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και οι διώξεις συνεχίζονται:

    Γυμνασιάρχης της σχολής Μωραΐτη απολύθηκε γιατί στήριξε Ρωμανό

    http://tvxs.gr/news/ellada/thalassis-apolythika-apo-ti-sxoli-moraiti-giati-stiriksa-ton-romano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νέο «όχι» στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάσει
    Εμπλοκή.
    http://tvxs.gr/news/ellada/neo-oxi-ston-niko-romano-na-spoydasei

    ΑπάντησηΔιαγραφή