Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Μην γίνεσαι πειραματόζωο

          
            
  Μερικοί σοβαροί λόγοι για μην συνεργαστείς με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων:

   Μην συναινείς ώστε τα χρήματά σου (με τα οποία επιχορηγούνται προκλητικά τα χρεωκοπημένα ελληνικά κόμματα), να πετάγονται, για να ευημερούν παρασιτικά επαγγέλματα όπως οι εταιρείες κομματοδημοσκοπήσεων (ενώ την ίδια στιγμή αποχρηματοδοτούνται και αποσαθρώνονται κοινωνικώς ζωτικότατοι τομείς όπως η δημόσια παιδεία και υγεία). Κόψε τους τώρα το ψωμί (που σου κατακρατούν).

   Υποχρέωσε τους πολιτικάντηδες -και τους εμετικούς τους "opinion makers"- να βαδίζουν στα τυφλά. Όπως αυτοί σου κρύβουν τις προθέσεις τους, έτσι κι εσύ δεν πρέπει να τους γνωστοποιήσεις τις δικές σου. Μην τους διευκολύνεις να σε εξαπατήσουν. Κάνε τους να μην μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Βοήθησέ τους  να νιώσουν λίγη από τη δική σου αβεβαιότητα και ανασφάλεια, να κάνουν λάθος εκτιμήσεις και να  εκτεθούν.

    Κατάλαβε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται προς όφελός σου, ούτε από ... ενδιαφέρον για τα προβλήματά σου. Αν κάποιοι ενδιαφέρονταν για σένα, θα σου έδιναν να συμπληρώσεις συγκεκριμένα και λεπτομερή ερωτηματολόγια π.χ. για την οικονομική σου κατάσταση, τα χρόνια της ανεργίας σου, το ύψος και το είδος των χρεών σου, την αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών των παιδιών σου, την ανυπαρξία τής κοινωνικής σου ασφάλισης, το αν έχεις θέρμανση, το αν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα ή το ενοίκιο, το πόσο οριακά επιβιώνεις και το αν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ.

   Γίνε ενεργητικός ερωτητής και όχι παθητικός απαντητής. Ρώτησε τους εθνοσωτήρες αυτά που απασχολούν εσένα και μην απαντάς σε αυτά που απασχολούν αυτούς (άλλωστε αυτό κάνουν και οι χρηματοδότες τους). Μην επιτρέπεις να σε προσβάλλουν κάποια θρασύτατα ανεπάγγελτα, ανειδίκευτα και γενικώς άχρηστα κομματόσκυλα, που σου λένε κατάμουτρα ότι αγωνιούν μόνο για τις καρέκλες τους. Μην συναινείς στην στημένη τηλεορασοδημοκρατία των καναλαρχών και της διαπλοκής.

   Μην επιτρέπεις να σε "ψυχολογούν", να σε καταμετρούν, να σε ερμηνεύουν και γενικώς να χρησιμοποιούν εναντίον σου τα στοιχεία που (αφελώς) τους προσφέρεις. Μην γίνεσαι πειραματόζωο του μάρκετινγκ και των κατασκευαστών της "κοινής γνώμης".

    Μην δίνεις καν παραπλανητικές απαντήσεις: ακόμα κι έτσι αυτοί θα βγάλουν "αποτελέσματα" και το κύκλωμα (εθνοσωτήρες, κομματόσκυλα, δημοσιογραφιάδες, εφημεριδάρχες, καναλάρχες, opinion makers κλπ.) θα συνεχίσει να τρέφεται (εις βάρος σου, φυσικά). Άσε να απαντήσουν μόνο τα κομματόσκυλα και οι "πελάτες". Μην απαντάς καθόλου. Σύστησέ τους ευγενικά να πουν στους κομματικούς αναθέτες τους να πάνε να γαμηθούνε. Στην περίπτωσή τους αυτό δεν είναι βρισιά αλλά ευχή: αν όλες αυτές οι ανέραστες λυσσάρες της εξουσίας ήσαν ικανοποιημένες από τη ζωή τους, δεν θα γαμούσαν τη δική σου.

Θ. Λ.

  
  Δείτε επίσης:
-Προς όσους είναι ή νιώθουν ψηφοφόροι
-Απέχω, άρα υπάρχω
-Ο πολίτης, ο υπήκοος και ο κομμα-τιασμένος

2 σχόλια:

  1. Αν δεν ψηφισεις τι γινεται,πληρωνεις προστιμο,η μονον στα χαρτια ισχυει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποια είναι η ποινή για τη μή προσέλευση στις εκλογές. Πάντως εμένα, τριάντα χρόνια τώρα που ΔΕΝ πάω να ψηφίσω δεν μου έχουν κάνει τίποτα. Ούτε έχω ακούσει κάτι για άλλους που ξέρω. Οπότε μάλλον στα χαρτιά μένει το θέμα. Κοίτα κι εδώ: http://arismentizis.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

      Διαγραφή