Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ


 Όταν οι ευρωπαίοι «μερκελιστές» είναι πιο αριστεροί από κάτι «δικούς» μας 

   


     «Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» 

    Το ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε εγχώριες παθολογίες, το ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα εκδηλωνόταν αργά ή γρήγορα με ή χωρίς τη διεθνή κρίση (και απλώς η εκδήλωσή του επιταχύνθηκε απ' αυτήν), είναι κάτι που το έχει καταλάβει όλος ο πλανήτης.
    Όλος; Όχι βέβαια. Ένα μικρό τριτοκοσμικό χωριό αντιστέκεται ακόμα στην απλή αυτή αλήθεια! Και ... ω τί σύμπτωσις! Αυτό το χωριό δεν είναι άλλο από αυτό ακριβώς που έχει το πρόβλημα (το οποίο έχει αντιληφθεί όλος ο υπόλοιπος πλανήτης). Και οι χωριάτες, οι οποίοι εθελοτυφλούν δεν είναι μόνο οι τριτοκοσμικοί βλάχοι που συνέτρωγαν επί σαράντα χρόνια με τους εκλεκτούς (=εκλεγμένους) βλαχοδημάρχους τους και τώρα παριστάνουν -σαν κουτοπόνηροι κλαψομούνηδες- τους αδικημένους: είναι επίσης και οι αυτοαποκαλούμενοι προδεφτικοί χωριάτες, που νιώθουν ότι τώρα ήρθε η δική τους σειρά να γίνουν βλαχοδήμαρχοι. Όλοι μαζί, σε πλήρη εθνική ομοψυχία, βρίζουν τον υπόλοιπο πλανήτη, ο οποίος έχει πλέον αντιληφθεί τί συμβαίνει με αυτό το τριτοκοσμικό απολειφάδι.    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (στο χωριό που αντιστέκεται ακόμα στην απλή αλήθεια) 
    
   «Καλύτερα να μην πω περισσότερα γιατί όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους στο παρελθόν έλαβα απειλές κατά της ζωής μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλεια μου. Ωστόσο πληρώνει φόρους πραγματικά ο κλάδος της ναυτιλίας; Οι άλλοι; Δεν νομίζω 
  (Κριστίν Λαγκάρντ, δικηγόρος και Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνέντευξη στους Financial Times, Σεπτέμβριος 2014) 
   
   «Την ώρα που οι καθημερινοί Έλληνες υπόκεινται σε επώδυνες θυσίες, δισεκατομμύρια ευρώ μεταφέρονται από την Ελλάδα σε ελβετικούς λογαριασμούς. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα εκτιμάται στα 60 δισ. Ευρώ». 
   (Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε συνέντευξη τύπου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Μάιος 2013) 
   
   «Θέλω να ενθαρρύνω τον Τσίπρα να επιβάλλει επιτέλους φόρο στους δισεκατομμυριούχους που έχουν τοποθετήσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Είναι εφικτό βραχυπρόθεσμα και αυτό μάς βοηθά στις Βρυξέλλες στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Και είναι βέβαια πιο εύκολο να εφαρμοσθεί από τη διαγραφή του χρέους».
   (Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, εφημερίδα Bild, 28 Ιανουαρίου 2015)

     «Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν τελείωσαν την Κυριακή των εκλογών. Το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει 1,7 φορές μεγαλύτερο από την οικονομία της χώρας. Η δημοσιονομική πίεση συνεχίζει να βαραίνει δυσανάλογα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα των πολιτών και πολλές  νομοταγείς και σκληρά εργαζόμενες οικογένειες υποφέρουν, ενώ ένας αριθμός σούπερ-πλουσίων έχει τη δυνατότητα να αψηφά τους κανόνες μέσω της φοροαπάτης και της φοροδιαφυγής. Μεγάλο μέρος του διοικητικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος αγκομαχά, λόγω των πελατειακών σχέσεων. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα πρέπει τώρα να προτάξει την ευθύνη και την ηγεσία. Ένα μέρος της εκλογικής του επιτυχίας οφείλεται στο ότι ήταν άθικτος από την εξουσία και τις ευθύνες. Αυτό έκανε, την απλοϊκή, κάποιες φορές, ρητορική κατά της λιτότητας, του κατεστημένου και της τρόικας, τόσο πιστευτή και αποτελεσματική». 
    (Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε κείμενο του στο Τwitter, 29 Ιανουαρίου 2015)

    «Τα μέτρα λιτότητας ήσαν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης (της ΝΔ). Πολλά από αυτά πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι ανυπόφορα» 
  (Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, 15 Ιανουαρίου 2015, στην εκπομπή Petit Journal του Canal+). 

    «Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη τής ελίτ τής χώρας τους» 
    (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Μάιος 2014 )         

        
          
       Αριστεροί, γεννημένοι μούτσοι 
    
   «Την πρόθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μην αγγίξει το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης του στο περιοδικό ΤΙΜΕ, ο βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης. Όπως ανέλυσε, ο κατά άλλα μετριοπαθής βουλευτής, το κόμμα του δεν έχει καμία διάθεση να άρει τη φοροαπαλλαγή των αδιανέμητων κερδών ή να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών, σε μία κίνηση που μόνο αριστερό πολιτικό φορέα δε θυμίζει. Η μόνη διαφοροποίηση που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση από το σήμερα, είναι να μην αφαιρείται το ναυτιλιακό συνάλλαγμα από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ουσιαστικά λοιπόν, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπόσχεται συνέχιση της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών γεγονός που σημαίνει πως τα σπασμένα θα κληθούν να πληρώσουν ξανά οι μη έχοντες, διαφορετικά θα κοιτούν τα κρατικά έσοδα με το κιάλι». 
    (Συνέντευξη του Γιώργου Σταθάκη στο ΤΙΜΕ, Μάιος 2013)
        
      
        Αριστεροί ψάλτες στην Εκκλησία Α.Ε. 
   
     «Ήρθα να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους με τη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ. Ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο ρόλος της Εκκλησίας σήμερα είναι ιδιαίτερα  σημαντικός και μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά και να προσφέρουμε το καλύτερο για τους συνανθρώπους μας. Μέσα από τον διάλογο και τη καλή συνεργασία, το καλό κλίμα που υπάρχει νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
     (Αλέξης Τσίπρας προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, 26 Ιανουαρίου 2015)

  
     
       Αριστερή νηστεία και προσευχή 
    
     «Το Άγιον Όρος, χώρος απόλυτης γαλήνης, μακριά από τις πιεστικές ανάγκες ή τα ανούσια της καθημερινότητας αποτελεί το κατεξοχήν πνευματικό περιβάλλον που ευνοεί την περισυλλογή, την βαθιά αυτοκριτική, μια αποστασιοποιημένη στάθμιση των πραγμάτων. Δέχεται στους κόλπους του κάθε προσκυνητή με πολύ απλότητα αφήνοντας κατά μέρος τις αμαρτίες, τα λάθη και τα ανθρώπινα πάθη. Η ελπίδα όμως δεν αποτελεί μια αυτοματοποιημένη κατάσταση. Πηγάζει από την εσωτερική ισορροπία, από την πνευματική εγρήγορση… κυρίως από τη δοκιμασία. Ο,τιδήποτε συμβάλλει σε αυτά, συνιστά πηγή ελπίδας και πίστης στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του [...] Το Όρος αποτελεί εξάλλου από μόνο του, από την ιστορία του, από τις πνευματικές του καταβολές, έναν βράχο αντίστασης στις χίμαιρες. Το άρθρο 105 του Συντάγματος ορίζει επακριβώς τα της διοίκησης και της λειτουργίας του. Δεν έχει ανάγκη κανενός είδους εξωτερικής παρέμβασης. Φρονώ ότι έχει ωστόσο ανάγκη στήριξης και μάλιστα ουσιαστικής στον παγκόσμιο ρόλο που έχει και δυστυχώς το «ξεχνάνε» αρκετές φορές . Εκείνο που είναι σημαντικό για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και θα επιχειρήσει να διασφαλίσει, είναι να υπάρχει το περιβάλλον που θα επιτρέπει στο Άγιο Όρος να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του, με ηρεμία και προσήλωση στα της ψυχής, στα του πνεύματος, στα του ανθρώπου. [...] Βιώνουμε δύσκολους και πρωτόγνωρους καιρούς. Καιρούς που δεν προσφέρονται ούτε για μεγάλα λόγια ούτε για «παίγνια» κάθε είδους. Καιρούς που απαιτούν, σχεδόν επιβάλλουν, λόγια αλήθειας και ειλικρίνειας. Δεν χωρούν πλέον δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία που διεθνώς χαρακτηρίζεται από μη προβλεψιμότητα και αστάθεια, ενώ στο εσωτερικό γνωρίζουμε όλοι τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής καταστροφής. Με πλήρη συναίσθηση της βαρύτητας των δύο παραγόντων, τονίζω ότι στο θέμα σχέσεων κράτους – εκκλησίας, δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία μονομερή ενέργεια αλλά με διάλογο να επιδιώξουμε τη συνεννόηση προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού [...] οι κοινωνικές δράσεις της εκκλησίας συγκλίνουν με εκείνες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Υπό αυτό το πρίσμα, η σχέση εκκλησίας – κοινωνίας νοηματοδοτείται εκ νέου, λαμβάνοντας νέες, δυναμικές μορφές». 
     (Ρένα Δούρου, συνέντευξη στο Αγιορείτικο Βήμα,  Μάρτιος 2014)


    Και μια αφελής ερώτηση του γράφοντος: όταν η Ρένα Δούρου αναφέρεται στον «παγκόσμιο ρόλο» του λεγόμενου Αγίου Όρους, εννοεί και την υποδοχή των αγιορειτών στους Οθωμανούς τον 14ο αιώνα, ή την υποδοχή των ίδιων ανθρώπων στους ναζί το 1941;

    

       
       Ο σοσιαλισμός αναβάλλεται λόγω ... καπιταλιστικής κρίσης

     Βλέπουμε πως ενώ οι κακοί ξένοι «μερκελιστές» δείχνουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την αιτία και τη λύση του ελληνικού προβλήματος και του δίνουν τη συγκατάθεσή τους (άρα και τη στήριξή τους) να ζορίσει την εγχώρια ελίτ, η «κυβέρνηση της αριστεράς» (με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα το ... «Αξιοπρέπεια»), έχει αρχίσει προ πολλού την προσπάθεια να πλασαριστεί ομαλά στο σάπιο καθεστώς:
    «Φυσικά και βλέπουμε και επιθυμούμε να υπάρχουν σοσιαλιστικοί ορίζοντες και σοσιαλιστική προοπτική στο πρόγραμμα προοδευτικών αλλαγών, που προτείναμε, όμως αναμφίβολα την ίδια στιγμή το θέμα του σοσιαλισμού δεν είναι τώρα για εμάς επίκαιρο, γιατί το κρίσιμο και επίκαιρο για την Ελλάδα είναι η έξοδος από την κρίση» (Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti, 21 Ιανουαρίου 2015). 
    Δηλαδή για τους ασυγκράτητους αριστερούς «σκίστες μνημονίων» ο σοσιαλισμός αντιβαίνει στη σύγκρουση (έστω και υπό μορφή νομότυπης, αστικού τύπου, ρήξης) με την ελίτ, αλλά είναι μία «προοπτική» και ένας «ορίζοντας» που θα αρχίσουμε να τον «βλέπουμε» όταν πρώτα σωθεί ο καπιταλισμός (από ... την κυβέρνηση της αριστεράς).
   Αυτή είναι η (β)ρωμηοσύνη των χαλβάδων: εύκολη σε ανέξοδους λεονταρισμούς προς τους κακούς ξένους, αλλά υποδειγματική νοικοκυρά στα καθ' ημάς.

       
      Και, για επιδόρπιο, ολίγη ιστορική μνήμη 

    Αυτή η αριστερά δεν σκοπεύει να συγκρουστεί με κανέναν (εκτός ίσως από τους ανέργους και τους εργαζόμενους –εξαιρουμένων φυσικά των επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων που εξήγγειλε ότι θα επαναπροσλάβει). Όπως δηλώνει εξάλλου καθησυχαστικά, είναι κυβέρνηση «όλων των ελλήνων». Δηλαδή και της εγχώριας ελίτ. Δηλαδή και των καναλαρχών και των εφοπλιστών και των τραπεζιτών και των εργολάβων και της Εκκλησίας Α.Ε. -και των οφ σορ στις οποίες έχουν «επενδύσει». Κι αν για την Εκκλησία Α.Ε. υπάρχουν οι προστατευτικές «κόκκινες γραμμές» (από τους συγκυβερνώντες ΑΝ.ΕΛ.) που «δικαιολογούν» τη δυσκολία μιας αριστερής κυβέρνησης να την «ακουμπήσει», σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το αριστερό γλείψιμο προς αυτήν (το οποίο μάλιστα αποδεικνύει ότι ακόμα και χωρίς τις «κόκκινες γραμμές» των ΑΝ.ΕΛ., ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πάλι δεν θα «ακουμπούσε» την Εκκλησία Α.Ε.). Για τους άλλους όμως (εφοπλιστές, τραπεζίτες κλπ.) τί εμπόδια και τί «κόκκινες γραμμές» υπάρχουν ώστε να εξαναγκαστούν να συμμορφωθούν κοινωνικά;
    Στην πραγματικότητα βέβαια καμμία αριστερά στην Ελλάδα δεν συγκρούστηκε ποτέ με το σάπιο καθεστώς, ακόμα κι όταν είχε εμφανώς τη δύναμη να το κάνει. Αρκεί να θυμίσουμε ότι στην "κυβέρνηση εθνικής ενότητας" (του Γ. Παπανδρέου) που σχηματίστηκε μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Αθήνα, ο Πορφυρογένης, κομμουνιστής υπουργός Εργασίας, είχε ως στερεότυπη απάντηση στις απαιτήσεις των εργατών ότι πρέπει πρώτα να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της χώρας, και γι' αυτόν το λόγο είχε επαναφέρει τον μεταξικό νόμο που είχαν καταργήσει οι ναζί, ο οποίος επέτρεπε στους εργοδότες να απολύουν κατά βούλησιν τους εργάτες. Κι ο Ζεύγος, κομμουνιστής υπουργός Γεωργίας, δεν έκανε ούτε για τα μάτια του κόσμου ένα απλό νομοσχέδιο υπέρ των ρημαγμένων από την κατοχή αγροτών.
     Και μετά ήρθε το φιάσκο του Δεκέμβρη 1944 ...


Θ. Λ. 


    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ώρα 19.30: Δια την τάξιν να αναφέρω ότι, όπως μόλις άκουσα  στις ειδήσεις, τα περί επαναπρόσληψης των απολυμένων επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων τα πήραν πίσω...


Δείτε επίσης:
- Η αποκρατικοποίηση της εκκλησίας, αναγκαία (του Γιώργου Οικονόμου)
- Του κιοφτέ με το μουστάκι (του Κλείτορα)
- Ποιά αριστερά, μωρέ ...
- Κακιά τρόικα, κακιά Μέρκελ
- Ποιός φοβάται την καταστροφή;

9 σχόλια:

 1. "Eίναι πολλά τα λεφτά Άρη.."
  (ατάκα του πιο συμπαθητικού "κακού" του ελληνικού κινηματογράφου Σπύρου Καλογήρου στον ανάλογο πιο αντιπαθητικό "καλό" Νίκο κούρκουλο, στην παλιά γνωστή ταινία "Λόλα")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να μην κατηγορηθώ ότι άρχισα κι εγώ μαζί με όλους τους άλλους (ΝΔΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ κλπ) να πετάω πέτρες σε μια κυβέρνηση μόλις τεσσάρων ημερών:

   α) Έχω κάποιους καλούς φίλους συριζαίους που με δέχονται όπως είμαι (και γι' αυτό που είμαι). Επίσης έχω γνωρίσει και κάποιους πολύ αξιόλογους και ενδιαφέροντες ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, από τον εν λόγω χώρο (ο μόνος άλλος πολιτικός χώρος για τον οποίο μπορώ να πω κάτι τέτοιο είναι ο λεγόμενος αντιεξουσιαστικός).

   β) Ακούω τον -πολύ ποιοτικό από κάθε άποψη- ραδιοσταθμό του Σύριζα. Έχει μακράν τους πιο σοβαρούς και ψαγμένους μουσικούς παραγωγούς στα ελληνικά ερτζιανά (λείπει μόνο ο Γιάννης Πετρίδης ο πρεσβύτερος, που είναι στον ΒΗΜΑ FM) ενώ οι ειδησεογραφικές εκπομπές του είναι αντικειμενικές και δεν νιώθω ότι πάνε να με ποδηγετήσουν, ή ότι μου πετάνε προπαγάνδα στη μάπα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον...)

   γ) Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης χειρίζεται απολύτως ενδεδειγμένα (και από επιστημονική και από πολιτική άποψη) το ζήτημα του χρέους. Επίσης μου άρεσε το ότι θα "στείλει" διάφορα παράσιτα της κοινωνίας, όπως προκλητικά υπεραμειβόμενους "συμβούλους", από το υπουργείο του, για να βρει λεφτά ώστε να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες (που τουλάχιστον -και σε αντίθεση με τις υπεραμειβόμενες "στελεχάρες"- έχουν εργασιακό αντικείμενο).

   γ) Μου άρεσε που κατάργησαν την επαίσχυντη και ολέθρια για την ψυχική υγεία των μαθητών, "τράπεζα θεμάτων", καθώς και ότι αυτό ήταν καίριο χτύπημα στην παραπαιδεία (αλλά και στον ελιτισμό στην εκπαίδευση, δηλ. το ότι μπορούσαν να μπουν στα ΑΕΙ μόνο όσοι είχαν λεφτά για φροντιστήρια).

   δ) Οι συριζαίοι πολιτικοί (με κάποιες εξαιρέσεις) είναι οι μόνοι (-ες) στην Ελλάδα που δεν προσβάλλουν την αισθητική μου (φυσικά, ισχύει κι εδώ το "μέχρι στιγμής" που έβαλα πιο πάνω...).

   Βέβαια τα παραπάνω είναι πολύ λιγότερο ουσιαστικά απ' αυτά που δεν μου αρέσουν (και τα οποία αναφέρω στο αναρτηθέν κείμενο).

   Και το ότι "είναι πολλά τα λεφτά" θα φανεί μόλις έρθει η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν) θα συγκρουστεί με τη νέα -αλωμένη από πρώην πασόκους- ψηφοπελατειακή του βάση.

   Διαγραφή
  2. δεν δέχονται μόνο εσένα όπως είσαι, όλους έτσι τους δέχονται, όπως είναι! κι έτσι ο γλυξμπουγκ δηλώνει συριζαίος η Γιάννα Αγγελοπούλου το ίδιο και ο καμένος υπουργός! Τελικά μάλλον θα πρέπει να είμαι μεγάλος μαλάκας γιατί εμένα κανείς δεν με δέχεται όπως είμαι και με βρίζουν... αριστεροί και... δεξιοι.

   Διαγραφή
 2. “Αν η ελληνική κυβέρνηση αντί να μιλάει για "κούρεμα" χρέους προχωρήσει με τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους, θα έχει όλη την Ευρώπη στο πλευρό της - και σε κάθε περίπτωση εμένα. Αν το κάνει αυτό, μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη μας”.
  (Μάρτιν Σουλτς, εχθές στη γερμανική δημόσια τηλεόραση http://tvxs.gr/news/ellada/soylts-pros-tsipra-me-ti-sygkroysi-tha-xaseis-xreiazetai-symbibasmos)

  Πόσο πιο λιανά να το κάνει κάποιος;

  Και μια ωραία γελοιογραφία:
  http://im2ns5.27210.gr/sites/default/files/article/2015/05/168411-unnamed.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Ρένα Δούρου:
  "τα ανούσια της καθημερινότητας"

  Εμ βέβαια, τόση ανούσια ανεργία, τόση ανούσια φοροαπαλλαγή στην Εκκλησία Α.Ε. και στους εφοπλιστές, τόση ανούσια διάλυση της Δημόσιας Υγείας, τόσα ανούσια εκατομμύρια ανασφάλιστων, τόση ανούσια φτώχεια, τόση ανούσια απόγνωση ...

  Αριστερά για τα μπάζα, ή αριστερά για ν' "αγιάσουμε";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κόσμος τό 'χει τούμπανο - και ο Ομπάμα επίσης:
  "Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν τραγική".

  http://gr.euronews.com/2015/02/02/obama-suports-greek-economy/

  Προφανώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει ενεστώτα. Κι αν ήξερε και τις εξαγγελίες του Σύριζα περί μή φορολόγησης της ελίτ, θα χρησιμοποιούσε εξακολουθητικό μέλλοντα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προετοιμασία κυβιστήσεων (=κωλοτούμπες) και για τις προεκλογικά εξαγγελθείσες αυξήσεις του βασικού μισθού:
  http://www.protothema.gr/economy/article/447770/skourletis-stadiaka-tha-auxithei-o-katotatos-misthos-sta-75139-euro-pos-adidroun-oi-ergodotes/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπορεί ο Σύριζα να θέλει να προστατέψει την ελίτ, αλλά υπό την πίεση των "μερκελιστών" ίσως αναγκαστεί να παραβεί τις ... προεκλογικές του υποσχέσεις:

  http://tvxs.gr/news/ellada/symmaxia-tsipra-%E2%80%93-berolinoy-kata-oligarxon-alitheies-mythoi-kai-pagides

  Τελικά και η (ελληνική) αριστερά "θέλει τον Γερμανό της".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η "αριστερά" της "κινηματικής ανάθεσης":
  http://eagainst.com/articles/litosvios/

  ΑπάντησηΔιαγραφή