Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ "Μ€ΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ"

Γιατί, η €λλάδα ανήκει -και θα ανήκει- στους βολ€μ€νους


        
          HABEMUS MEMORANDUM!


     Πρόκειται για γεγονός παγκοσμίου συμβολικής σημασίας! Η δεύτερη αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κόσμου (η πρώτη είναι αυτή του Κ.Κ. Κίνας) διασφάλισε για λογαριασμό των εγχωρίων λόμπυ συμφερόντων που την διόρισαν, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Βέβαια, στη νεοελληνική γλώσσα και αντίληψη ως "Ευρώπη" αποκαλείται και νοείται μόνο η ευρωζώνη, μια και στην Ελλάδα θεωρείται ότι το ευρώ είναι αυτό που κάνει τον ευρωπαίο (όπως το ράσο τον παπά κλπ.). Έτσι οι (β)ρωμηοί αυτοχρίζονται ευρωπαίοι, αφήνοντας πίσω τους τούς διάφορους βάρβαρους μή ευρωπαϊκούς λαούς, όπως οι βρετανοί, οι σουηδοί, οι δανοί, οι ελβετοί κλπ., να τρώνε τη σκόνη τους.
    Τί σημαίνει όμως παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Είναι μόνο μια τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στους εγχωρίους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού πνεύματος, οι οποίοι στο πρόσφατο δημοψήφισμα ψήφισαν λαϊκοδημοκρατικά "ναι στο ευρώ πάση θυσία (των άλλων)"; Γιατί, βέβαια, αυτό που "μένει Ευρώπη" δεν είναι μόνο η Ελλάδα ως "κάμποι, άσπαρτα ψηλά βουνά, ο ήλιος της που χρυσολάμπει, τ' άστρα της τα φωτεινά" κλπ..  Μαζί μ' αυτά μένει κι ο "λαός" της. Μόνο που η αθώα αυτή προπαγανδιστική λεξούλα κρύβει πολύ περισσότερα από όσα θέλει να νομίζουν οι -μαζικοί- ανυποψίαστοι χρήστες της.


        Τριτοκοσμικά βλαχαδερά που το πρωί "μένουν €υρώπη" και το βράδυ κάνουν τα τσιφτετελάδικα ν' αναστενάζουν.
     

     Στην πραγματικότητα ο "λαός" ψήφισε κατά τα 2/3 "όχι στο ευρώ πάση θυσία (των άλλων)". Γιατί οι μόνοι που θέλουν παραμονή της χώρας στην Ευρώπη είναι το 1/3 εκείνων, που οι εγχώριες κυβερνήσεις τούς προφύλαξαν από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των μνημονίων (η οποία διοχετεύθηκε κατεξοχήν στους ακατοχύρωτους και τους εκτός λόμπυ). 'Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι πιο ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι είναι κρυφοκρατικοδίατοι που δεν υποχρεούνται να εφαρμόσουν στους εαυτούς τους τις επιταγές της "ελεύθερης αγοράς" (το "ελεύθερης από τί;" είναι ο ορισμός αυτού που λένε "ρητορικό ερώτημα"). 
    Απλά, η πρώτη αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του δυτικού κόσμου, συνεπής προς τις "κόκκινες" (νεοφιλελεύθερες) γραμμές της, μεταμόρφωσε με το μαγικό νεοφιλελεύθερο ραβδάκι (και με αρκετή γερμανική νεοφιλελεύθερη βοήθεια) το "όχι" σε "ναι". Κι έτσι, ο ένας στους τρεις, ο χαμερπής κουτοπόνηρος Καραγκιόζης, ο εθνικός ήρωας των ελληνόφωνων "ευρωπαίων", το λαμόγιο που πάντα βρίσκει τρόπο να εξαπατά τα "κορόιδα", κατάφερε να "μείνει Ευρώπη" (και φυσικά, "εις υγείαν των κορόιδων" για άλλη μια φορά).    

     
       ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΗ";

      Δεν θέλω κουτές ερωτήσεις... Σημαίνει ό,τι σήμαινε μέχρι σήμερα. Δηλαδή ότι κάποιοι θα παραμείνουν βολεμένοι εις βάρος κάποιων άλλων, που θα πεθαίνουν κάθε μέρα ζωντανοί. 
      Τόσο η τρομοπροπαγάνδα των μηντιαρχών (προ δημοψηφίσματος) όσο και οι χθεσινοί "διακριτικοί" πανηγυρισμοί ("θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει") της εγχώριας ελίτ και των ευνοουμένων της δεν αφήνουν αμφιβολίες σχετικά με το ποιοί ΔΕΝ φοβούνται τα μνημόνια. Επίσης δεν αφήνουν αμφιβολίες σχετικά με το τί είδους "εκσυγχρονισμό" (πέραν κάποιων "πυροτεχνημάτων" για μεταμοντέρνους ανιστόρητους) περιέχουν πραγματικά τα μνημόνια, δηλαδή τον εξής έναν: "απελευθέρωση" της "αγοράς" εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Το τρίτο αυτό -αριστερό- μνημόνιο  θα φέρει τόσον κοινωνικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό (μια μικρή γεύση εδώ: https://www.efsyn.gr/arthro/thaymaste-ton-neofileleythero-alexi-tsipra) και θα "εξευρωπαΐσει" τόσο πολύ τη χώρα, όσο "ευρωπαϊκή" είναι η τριτοκοσμική παρασιτική ελίτ που τη χρεωκόπησε, εν συνεχεία την έβαλε σε καθεστώς επιτηρούμενου δανεισμού και σήμερα πανηγυρίζει για την -μέσω μνημονίων- διαιώνιση της κυριαρχίας της. 
      Σήμερα πανηγυρίζουν οι συντεχνίες που ζητούσαν ρουσφέτια και χατήρια από την "αδιάβλητη" και "εκσυγχρονιστική" τρόικα, όπως οι εργοδοτίσκοι που ζητούσαν μειώσεις μισθών και τα καρτέλ που ζητούσαν άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
     Εκτός από τους πανηγυρισμούς της ελίτ, οι εντελώς δουλικοί πανηγυρισμοί των διαφόρων μεταμοντέρνων  χειροκροτητών της, που νομίζουν ότι οι αληθινοί εκσυγχρονισμοί ριζώνουν σε μια κοινωνία με άνωθεν οικονομική ή άλλη βία, αποδεικνύουν απλώς ότι οι εν λόγω χειροκροτητές είναι τουλάχιστον εξίσου τριτοκοσμικοί με αυτούς για τους οποίους θεωρούν ότι χρήζουν εκσυγχρονισμού. Επιβεβαιώνουν επίσης μια αλήθεια της ψυχολογίας, όπως την έχει διατυπώσει γλαφυρά ο Ραούλ Βανεγκέμ : "Αν τόσες κακές υπολήψεις οφείλουν την ύπαρξή τους αποκλειστικά στην περιφρόνηση και το μίσος, είναι επειδή ανάμεσα σε αυτόν που αποδοκιμάζει και σε αυτόν που αποδοκιμάζεται, υφίσταται μια μυστική και αμοιβαία έλξη".

      Η παραμονή του τριτοκοσμικού ψευδοκράτους / Καραγκιόζη στην ευρωζώνη σημαίνει ότι η προβιομηχανική και εισαγωγική "οικονομία" αυτής της χώρας έχασε και την τελευταία πιθανότητα να αποκτήσει ένα δικό της νομισματικό εργαλείο, για να δώσει το φιλί της ζωής στην ατροφήσασα παραγωγική της βάση. Σημαίνει καθήλωση στην μή ανάπτυξη (=υπανάπτυξη). Κατάσταση που βολεύει και την εγχώρια μεταπρατική τριτοκοσμική ελίτ, η οποία έτρεμε ανέκαθεν την ανάδυση γνήσιας (=βιομηχανικής) αστικής τάξης στη χώρα. 
      Σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο γενιές (τουλάχιστον) η ισχνή οικονομία της χώρας θα παραμείνει ισχνή αφού θα είναι εξ' ολοκλήρου προσανατολισμένη στην επίτευξη εξίσου ισχνών ταμειακών (και όχι εξαγώγιμων) πλεονασμάτων, τα οποία θα θυσιάζονται στην "εξυπηρέτηση" ενός ομολογημένα μή βιώσιμου χρέους. Κάτι που ουδόλως θίγει την ελίτ, αφού με τα μνημόνια, στέλνει τον "λογαριασμό" στην πραγματική κοινωνία.  

   
    Σημαίνει υπανάπτυξη με πραγματική ανεργία σταθεροποιημένη στα σημερινά επίπεδα (δηλαδή στο 70%, αφού εργασιακώς ανενεργοί δεν είναι μόνο όσοι δεν εργάζονται καθόλου, αλλά πρέπει να θεωρούνται και όσοι εργάζονται part time ή όσοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται - τρεις κατηγορίες που σήμερα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ικανού προς εργασία πληθυσμού στην Ελλάδα). Τα μνημόνια δεν επιβάλλονται για την "ανάπτυξη" (αυτό είναι απλώς το "χρύσωμα του χαπιού"), αλλά για την επιφανειακή λογιστική "εξυγείανση" μιας οικονομίας (όπου τον "λογαριασμό" θα τον αποφύγουν οι κοινωνικές ομάδες που έχουν "καλό λογιστή" και νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια). Τα "μνημόνια" είναι διαδικασίες που διαφυλάττουν τα συμφέροντα των δανειστών χρεωκοπημένων οικονομιών. Οι "εκσυγχρονισμοί" τους είναι σχεδόν αποκλειστικά ποσοτικοί  και  έχουν σαν μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ταμειακής "απόδοσης" της χρεωκοπημένης οικονομίας, ώστε να "βγει από τη μύγα ξύγκι" (και ώστε να μην "μολυνθεί" η παραπαίουσα οικονομία της ευρωζώνης). Γι' αυτό δημιουργούν νομοτελειακά καταστάσεις αυτοτροφοδοτούμενης σκληρής λιτότητας και ανθρωπιστικής κρίσης. Η παντελής αδιαφορία τους για την αλλοίωση / καταστροφή της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας, η αύξηση της ανεργίας που επιφέρουν, αλλά και η πλήρης (αντι)εργασιακή εκβαρβάρωση του ιδιωτικού τομέα, είναι πάγια ιστορικά χαρακτηριστικά τους. Η ολοκληρωτική κοινωνική αποτυχία τους σε Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία το αποδεικνύει πανηγυρικά (κατά το: "η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε").
    Το ότι "τα πράγματα θα γίνονταν πού χειρότερα αν δεν εφαρμόζονταν τα μνημόνια" είναι κλασικό ηθικολογικό επιχείρημα της διεθνούς (και διαχρονικής) γλώσσας των βολεμένων, που επιπλέον παραμένει και αναπόδεικτο. Αν γίνονταν χειρότερα τα πράγματα, θα ήταν μόνο για τους κάθε είδους βολεμένους (τους οποίους τα μνημόνια δεν θίγουν), κάτι που αποτελεί και μια μορφή αναλογικά δίκαιης κατανομής των βαρών της λιτότητας, και άρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι ζωντανοί νεκροί της "κρίσης" δεν έχουν να χάσουν τίποτα απ' αυτό.
   Επιπλέον, εφαρμοζόμενα σε χώρες με διεφθαρμένες αντιπαραγωγικές ελίτ (Λατινική Αμερική, Ελλάδα κλπ.) τα μνημόνια ενδυναμώνουν πάντα την εγχώρια ελίτ, η ύπαρξη τής οποίας οφείλεται αποκλειστικά στον συνδυασμό εξάρτησης και υπανάπτυξης. Δεν υπάρχει ούτε μία τριτοκοσμική ελίτ που η ύπαρξή της να τερματίστηκε με την εφαρμογή ενός οποιουδήποτε μνημονίου. Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να έμοιαζε πιο ... εκσυγχρονισμένη μετά από την λήξη οποιουδήποτε εφαρμοσμένου επ' αυτής μνημονίου.  
    Η μόνη ενδεδειγμένη πρακτική για την Ελλάδα δεν ήταν τα μνημόνια αλλά η συντεταγμένη έξοδός της από την ευρωζώνη επ' αόριστον, μέχρι η οικονομία της χώρας να εκπληρώσει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε κατόπιν δημοψηφίσματος, να διεκδικηθεί η επανεισαγωγή της σε αυτήν. Τη συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ο.Ν.Ε. την έχουν εξάλλου προτείνει τόσο χώρες μέλη της, όσο και οι πιο διακεκριμένοι οικονομολόγοι του πλανήτη.

    Η παραμονή του τριτοκοσμικού ψευδοκράτους / Καραγκιόζη στην ευρωζώνη σημαίνει ολοσχερή διάλυση των ευρωπαϊκής προέλευσης θεσμών που κάνουν τη ζωή στοιχειωδώς ανθρώπινη, όπως η δημόσια υγεία και παιδεία (έστω και με τον υποτυπώδη τρόπο που υπήρχαν στην Ελλάδα). Οι θεσμοί αυτοί είναι κοινωνικές πολυτέλειες και "κόκκινο πανί" για τους νεοφιλελεύθερους, που απαιτούν ό,τι μένει στο "ταμείο" να πηγαίνει υπέρ "εξυπηρέτησης" ενός μή βιώσιμου χρέους.
        Σημαίνει ότι η χώρα θα συνεχίσει να αδειάζει (μέχρι να αδειάσει εντελώς) από ό,τι ποιοτικό ανθρώπινο "υλικό" διαθέτει. Δεν εννοούμε μόνο τους ταλαντούχους, τους ικανούς (έννοια απολύτως σχετική) ή τους καταρτισμένους, αλλά και τους "απλώς" αξιοπρεπείς, αυτούς που "χαλάνε την πιάτσα" με την ευσυνειδησία ή τη σταθερότητα του χαρακτήρα τους και που δεν θα ανεχτούν να υποστούν μια μοίρα κατώτερη της ανθρώπινης αξίας τους. 
       Σημαίνει ότι τα κοινωνικά βάρη αυτής της αβίωτης "μάνας των χρεών" δεν θα μοιράζονται αναλογικά. Το γεγονός ότι ο μαθητευόμενος αριστερός νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει στερεότυπα για το αντίθετο, όπως ακριβώς έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του, αποτελεί εγγύηση για το ... αντίθετο αυτού που διαβεβαίωσε. Μια επιπλέον εγγύηση αποτελεί η αναλγησία της αριστερής κυβέρνησης μπροστά στο εργοδοτικό "πάρτυ" που συνεχίζεται με αμείωτο κέφι εδώ και έξι μήνες "φιλεργατικής" αριστερής διακυβέρνησης.     
      Σημαίνει ότι στη χώρα θα απομείνει η ανθρωποσαβούρα. Ότι θα "παίζει μπάλα" μόνος του ο υπανάπτυκτος τριτοκοσμικός ανθρωπότυπος του Καραγκιόζη, είτε στην κουτοπόνηρη διεφθαρμένη δουλοπρεπή, είτε στην κουτοπόνηρη διεφθαρμένη αρχομανή εκδοχή του.       
      Σημαίνει ότι θα εδραιωθεί όσο ποτέ στο παρελθόν το πελατειακό καθεστώς. Η ένδεια και η καθυστέρηση στον υλικό τομέα της κοινωνίας ευνοούσαν πάντα την ένδεια και την καθυστέρηση στον πολιτισμικό. 
      Σημαίνει ότι δεν πρόκειται να μειωθεί το ποσοστό του πληθυσμού που ζει στα - ή κάτω απ' τα - όρια της φτώχειας (35,7%, τo 2013 σύμφωνα με τη Eurostat). Αντίθετα θα αυξηθεί. Το μόνο παρήγορο εδώ είναι ότι θα φτωχοποιηθούν και κάποιοι που ψήφισαν "ναι στο ευρώ πάση θυσία".
      Σημαίνει ότι κάποιοι θα "μένουν Ευρώπη" και περισσότεροι σε έναν εγχώριο Τρίτο Κόσμο. Ή, ακριβέστερα, το αντίστροφο: ότι οι δύο στους τρεις θα μένουν σε έναν εγχώριο Τρίτο Κόσμο, για να μπορεί η καραγκιοζομειοψηφία τού ενός στους τρεις να "μένει €υρώπη", καρπούμενη και διαχειριζόμενη τα ισχνά ταμειακά πλεονάσματα που θα παράγουν οι πρώτοι. 

      Σημαίνει ότι κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το έγκλημα της λαθραίας εισόδου της χώρας στο ευρώ, η οποία εξυπηρετούσε (και εξυπηρετεί) μόνο την εγχώρια κρατικοδίαιτη ελίτ ψευτοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εισαγωγικών καρτέλ (π.χ. σούπερ μάρκετς), κατάμαυρων "αποταμιευτών" (βλ. Εκκλησία Α.Ε.), εργολάβων, μηντιαρχών και γενικώς αντιπαραγωγικών και παρασιτικών αεριτζήδων (και του πελατειακού στρατού τους). Έγκλημα, οι συνέπειες του οποίου γίνονται οδυνηρά αισθητές σήμερα. Σημαίνει ότι το έγκλημα (και η "μπάζα") θα συνεχιστεί, ότι δεν θα συσταθούν αυθεντικά πολιτικά δικαστήρια (δηλαδή από πολίτες) κι ότι δεν θα στηθούν γκιγιοτίνες στο Σύνταγμα.   
      Σημαίνει ότι το δυτικοφανές νεοβυζαντινό ψευδοκράτος / βρυκόλακας θα διαιωνιστεί μέσω της συνέχισης της δανειακής αιμοδότησής του (όπως δηλαδή συμβαίνει από ιδρύσεώς του). Και ότι δεν θα καταρρεύσει, ώστε να πεθάνουν τα άχρηστα παράσιτα που συντηρεί, και να ανοίξει ο δρόμος για τους ψυχικά υγιείς, για το μή τοξικό κομμάτι της κοινωνίας, και άρα για τον πραγματικό εκδυτικισμό και εξευρωπαϊσμό της χώρας.
 
     Σημαίνει ότι οι δύο (τουλάχιστον) επόμενες γενιές θα μεγαλώσουν κακοποιημένες σε ένα τριτοκοσμικό περιβάλλον, το οποίο θα έχουν στήσει, ενδυναμώσει και διαιωνίσει οι "γενιές" της κατοχής, του συμμοριτοπολέμου (δεξιών κι αριστερών συμμοριών), και του "Πολυτεχνείου". Ο όρος "γενιές" είναι φυσικά αδόκιμος και άδικος, αλλά τον χρησιμοποιούμε συμβατικά για να οριοθετήσουμε (κάπως κλισαρισμένα είν' η αλήθεια) ό,τι πιο σιχαμερό, αποκρουστικό, αηδιαστικό, τριτοκοσμικό, ελεεινό, σωβινιστικό, αντιδυτικό, αντιευρωπαϊκό, καθυστερημένο, αρρωστημένο, κομπλεξικό, σκοταδιστικό, εμετικό και τοξικό βγήκε ποτέ από αυτό το σημείο του πλανήτη. Πρόκειται απλά για την τρέχουσα version αυτής της (αντι)πολιτισμικής τερατογένεσης που ιστορικώς αποκαλείται (β)ρωμηοσύνη.

      Υπάρχουν πιθανότητες να μην ευοδωθούν οι κουτοπόνηροι υπολογισμοί του Καραγκιόζη που "μένει Ευρώπη"; Πάντα υπάρχουν. Ας πούμε με μία περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών (κυρίως των ψυχολογικών) στην Ελλάδα. Κοινώς, ένα συλλογικό συγχρονισμένο ψυχολογικό "μπαμ" (με ό,τι σημαίνει αυτό), πράγμα καθόλου απίθανο, ακόμα και στο κοντινό μέλλον, αφού είναι ήδη εμφανές ότι "τα νούμερα δεν βγαίνουν" (με πρώτα και πιο κραυγαλέα αυτά της μή βιωσιμότητας του χρέους). Εξάλλου το ότι υπήρξε συμφωνία της εγχώριας ελίτ με τους δανειοδότες / αιμοδότες της, δεν σημαίνει ότι εξασφαλίστηκε και η κοινωνική σταθερότητα τής κυριαρχίας της. Οι νεοφιλελεύθεροι μυστικιστές έχουν αποδειχτεί πολύ καλοί στο να νομίζουν ότι χωράνε την πραγματικότητα στις αλγεβρικές τους ομφαλοσκοπήσεις, αλλά εντελώς ανίκανοι στο να τη χωρέσουν στ' αλήθεια. 
   Από την άλλη, μια -καθόλου απίθανη- επιδείνωση στην αδυσώπητα νεοφιλελευθεροποιούμενη -και σταθεροποιημένα υφεσιακή- "Ε".Ε., μπορεί να πυροδοτήσει μια αποσταθεροποιητική ακολουθία στο ψευδοκράτος. Γιατί όταν αρχίσουν να καίγονται τα "σπίτια" των δανειστών είναι μάλλον απίθανο να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για τον Καραγκιόζη, όσο θερμά κι αν αυτός δηλώνει "ευρωπαίος".
       Και φυσικά υπάρχει πάντα, ο πάντα απρόβλεπτος ανθρώπινος παράγοντας. Το απέδειξε το πρόσφατο δημοψήφισμα, όπου παρά τους μεγατόνους μηντιακής τρομοπροπαγάνδας και εργοδοτικού εκβιασμού (συν τις κλειστές τράπεζες) οι δύο στους τρεις δεν φοβήθηκαν και "έκαναν τη λάθος επιλογή".

 

    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

    Η "διαπραγμάτευση" με τους αποκαλούμενους κουτόφραγκους είχε και τις εκπλήξεις της. Το νέο μυστικό υπερόπλο της (β)ρωμηοσύνης είναι η εξαγωγή πολιτισμού, που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία των δανειστών συνεργατών της. Έτσι τα ... εθνικά δίκαια θα μπορέσουν κάποια στιγμή να επαναδιεκδικηθούν με καλύτερους όρους ("πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι") από τον αλωμένο πολιτισμικά αντίπαλο. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν έπαψε να κρύβει μια γνήσια αριστερή καρδιά κάτω από την νεοφιλελεύθερη προβειά...

    Αλλά ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ένα γεγονός εξίσου παγκόσμιας συμβολικής σημασίας με τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε Καραγκιόζη. Από την πολλή συναναστροφή με τους ταγούς της (β)ρωμηοσύνης, το γνωστό νεοναζιστόμουτρο που έχει βρει καταφύγιο στο κλουβί με τις -νεοφιλελεύθερες- τρελές, έπαθε διπολική διαταραχή. Ενώ παριστάνει τον γερμανό και τον ευρωπαίο σκέφτεται σαν κλασικός κουτοπόνηρος καραγκιόζης. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι πρότεινε την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω "fund" που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, και το οποίο ανήκει σε τράπεζα της οποίας προεδρεύει ο ίδιος...

     Τόση ρωμηοεξυπνάδα βρε παιδί μου από τον αποκαλούμενο "αρχιτέκτονα του ευρώ", ώστε να νομίζει πως δεν θα τον καταλάβουν... Αν κάτι τέτοιοι σχεδιάζουν το "ευρωπαϊκό" μέλλον, τότε η μόνη μας ελπίδα είναι να τους μετακομίσουμε σε άλλη ήπειρο. Μαζί, φυσικά, και τους ταγούς του εγχώριου "ευρωπαϊσμού". 
      Η Ανταρκτική δεν θα ήταν κακή ιδέα.


Θ.Λ.

     
   ΥΓ 1. Θα άξιζε τον κόπο να γραφτεί κάτι και για τους ομογενείς καραγκιόζηδες (ειδικά της Γερμανίας) που ένιωσαν "εκτεθειμένοι" απέναντι στους, εξίσου χειραγωγημένους, ευρωπαίους τηλεθεατές, από το απροσδόκητο και ευρωπαϊκότατο "όχι στο ευρώ πάση θυσία" του πρόσφατου δημοψηφίσματος. Η στάση τους, όταν στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις γίνονταν εκδηλώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης  στο "όχι" (από μή τηλεθεατές), επιβεβαίωσε ότι ακόμα και στην καρδιά της Ευρώπης αυτοί δεν έχουν βγάλει ακόμα τα τσαρούχια.  Η (β)ρωμηοσύνη, όπου κι αν βρεθεί, τέτοια θα παραμείνει. Προς το παρόν πάντως διαβάστε αυτό: Οικουμενική (β)ρωμηοσύνη
    ΥΓ 2. Ο "αρχιτέκτων της ευρωζώνης" έδειξε την απύθμενου βάθους κατάρτισή του προχθές, όταν  ο κεντρικός τραπεζίτης της Ε.Ε., Μάριο Ντράγκι, του είπε  ότι το (σχεδίασης Σόιμπλε) PSI που έγινε το 2012 δεν ήταν ουσιαστικά κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού δεν είχε απόδοση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων (αλλά υπέρ των γερμανικών τραπεζών - αυτό δηλαδή που ξέρει όλος ο κόσμος). Κι ότι λόγω της γερμανικής "χειρουργικής" το ελληνικό χρέος διπλασιάστηκε και έγινε μή βιώσιμο. Ο θιγμένος "αρχιτέκτων της ευρωζώνης" του απάντησε εκνευρισμένος "με περνάς για ηλίθιο;". Μπα... Απλά για κουτοπόνηρο καραγκιόζη, που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει όλους νομίζοντας ότι δεν τον βλέπουν.

      

Δείτε επίσης:
-Θαυμάστε τον νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα: δέκα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση, του Δημήτρη Κανελλόπουλου (από την Εφημερίδα Των Συντακτών)
-Το τέλος της αριστεράς, του Γιώργου Οικονόμου
-Ευρώπη: ολιγαρχική και νεοφιλελεύθερη, του Γιώργου Οικονόμου 
-Η Γερμανία, η Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης, του Τζέφρυ Σακς
-Ποιός φοβάται την καταστροφή; 
-Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ (μιά ιστορία επιστημονικής φαντασίας)
-Restart!
-Η αναπότρεπτη δυναμική του διχασμού
-"Κόκκινες γραμμές" και άλλα κόκκινα φύλλα συκής της κυβέρνησης της αριστεράς 
-Ποιά αριστερά, μωρέ... 

12 σχόλια:

 1. "Φυσικά η Ελλάδα δεν έχει πια το δικό της νόμισμα και πολλοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι η υιοθέτηση του ευρώ ήταν ένας δρόμος χωρίς επιστροφή -αφού και ο υπαινιγμός εξόδου από το ευρώ θα προκαλούσε τραπεζικό πανικό (απόσυρσης καταθέσεων) και χρηματοπιστωτική κρίση. Αλλά σήμερα αυτά έχουν ήδη συμβεί και επομένως η μεγαλύτερη ζημιά μιας εξόδου από το ευρώ έχει γίνει ήδη. Γιατί τότε να μην πάνε για τα οφέλη της εξόδου;"

  (Εκπληκτικός Κρούγκμαν, που ξεμπλοκάρει από φόβους:
  http://www.xorisorianews.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4/)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα περί απαράδεκτης στάσης των περισσοτέρων Ελλήνων της Γερμανίας είναι απολύτως ακριβή. Βέβαια εξαρτάται για ποιούς μιλάμε. Οι Έλληνες των πιο μορφωμένων κοινωνικών στρωμάτων (δηλ. οι λιγότεροι) δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους αντίστοιχους Γερμανούς. Άλλωστε οι πιο μορφωμένοι Γερμανοί ξέρουν ότι η "διάσωση" της Ελλάδας διασώζει τις γερμανικές τράπεζες και βαρύνει τον γερμανό φορολογούμενο. Γι' αυτό και αντιτίθενται στη συνέχιση της "βοήθειας" προς την Ελλάδα και όχι από αντιπάθεια.
  Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην πόλη που ζω εγώ.

  Γενικά οι Γερμανοί, ό,τι κι αν πιστεύουν, δεν έχουν αντιπάθεια για την Ελλάδα, μια χώρα που την ξέρουν από πρώτο χέρι, είτε ως τουρίστες, είτε από τις συχνές σχολικές ή πανεπιστημιακές τους εκδρομές εκεί, είτε κι απ' τα δυο.
  Πάντως, σχετικά με τη στάση του μέσου Γερμανού χωρίς ανώτερη μόρφωση, ας έχουμε υπ' όψη ότι δεν είναι κι ο πιο δύσκολα χειραγωγήσιμος λαός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, δεν είναι ο πιο δύσκολα χειραγωγήσιμος λαός. Το αποδεικνύει κι η ιστορία τους. Για την ακρίβεια είναι ο δεύτερος πιο χειραγωγήσιμος λαός μετά τους ιάπωνες. Παρεμπιπτόντως οι ιάπωνες έκαναν τα μαζικότερα εγκλήματα στον β' παγκόσμιο πόλεμο, κι όχι οι γερμανοί. Απλά οι γερμανοί είναι κατά τ' άλλα εκπληκτικοί και γι' αυτό ασχολούμαστε τόσο με την αρνητική πλευρά τους. Γιατί αν ο Χίτλερ ήταν ιάπωνας, θα είχε ξεχαστεί προ πολλού, όπως έχουν ξεχαστεί τα πρωτοφανή ιαπωνικά εγκλήματα πολέμου.

   Για τους "δικούς" μας τώρα, τί να πει κανείς; Ζώα πήγανε στη Γερμανία και ζώα μείνανε, οι περισσότεροι. Ούτε καν την υπηκοότητα δεν ενδιαφέρθηκαν να αποκτήσουν μετά από 30 χρόνια εκεί (ειδικά όταν η γερμανική νομοθεσία δεν σε υποχρεώνει να "απαρνηθείς" την ελληνική). Οι πιο πολλοί έχουν χάσει επαφή με την Ελλάδα, και το μόνο μέρος όπου "ξέρουν" τί γίνεται είναι το χωριό τους. Ούτε καν με γερμανούς δεν συγχρωτίζονται και συνεχίζουν π.χ. να παντρεύονται μεταξύ τους. Προσωπικά αμφιβάλλω ακόμα και για το αν δέχονταν όντως "πίεση" από γερμανούς (ακόμα και τηλεορασόπληκτους). Μάλλον στη φαντασία τους είναι, λόγω του συντηρητισμού, του κομπλεξισμού και της άγνοιας που τους δέρνει.

   Να φανταστεί κανείς ότι έχουν τέτοια άγνοια που ακούν για μακροχρόνια ανέργους (3, 4, 5 χρόνια) και δεν το πιστεύουν. Έχω ακούσει "δικούς" μας να ρωτάνε έλληνες που πήγαν εκεί τα τελευταία χρόνια: "μα καλά ρε παιδί μου, τί ήρθες να κάνεις εδώ, δεν μπορούσες να βρεις μια δουλειά στην Ελλάδα, έστω με ένα χιλιάρικο;" .

   Οι πιό πολλοί πιστεύουν τη γερμανική κυβερνητική προπαγάνδα πιο πολύ κι απ' τους ίδιους τους γερμανούς. Επίσης ένα μεγάλο μέρος των αναγνωστών της Bild είναι έλληνες. Για να μην αναφέρω τους έλληνες εργοδότες (ό,τι χειρότερο μπορεί να τύχει σε έναν σημερινό έλληνα μετανάστη), που νομίζουν ότι πιάσανε τον Πάπα απ' τα @ρχίδι@.
   Ζωντανά...

   Διαγραφή
 3. ΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ!Αυτή η γηραιά.γηραιά?η αφρική?,η Ασία?,ήπειρος ό,τι είχε να προσφέρει το πρόσφερε,και ήταν μεγαλο,πάει,ψόφησε,δύο πόλεμοι το αποδεικνύουν.Τι μου υπερασπίζεσαι ρε υπνοβάτη?το πνεύμα,όχι της ευρώπης αλλά του ανθρώπου,το έπνιξε η ίδια η Ευρώπη.Έγινε η Κομμούνα το 71,ξέρεις οτι τον ίδιο μήνα έκαναν κομμούνα και οι Αλγερινοί,οι αποικιοκρατούμενοι, και έστειλαν αντιπροσώπους στην Γαλλία και τους απέμπεμψαν?-χωρίς να παραγνωρίζουμε το μεγαλείο των Κομμουνάρων-να,εκεί ξαναέλαμψε το αρχαίο κλέος του Κλεισθένη και του Δημοσθένη,αλλά και πάλι ποιοι τους σταύρωσαν?οι Ευρωπαίοι!!Οι Πρώσσσοι και το αρχίδι ο Θιέρσος,η ραχοκοκαλιά της τότε πολιτικής Ευρώπης.
  Τους Σπαρτακιστές?
  Τον μεγάλο αντιαποικιακό αγώνα των μπόξερς στην Κίνα?
  έναν απο τους πιο βρώμικους πόλεμους,του οπίου,τον έκαναν οι άγγλοι,το έθνος του Σαίξπηρ και του Μίλτωνα,ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ,
  Τις κομμούνες,με τα χαρακτηριστικά της δοσμένης κοινωνίας,στο Σουδάν στα τέλη του 19ου αιώνα?έπειδή δεν είσαι άσχετος,έχεις διαβάσει την καρδιά του σκότους του Κόνραντ,όπου περιγράφονται τα αίσχη,ποιών?των Βέλγων,του πιο άχρηστου έθνους στην γη,τα αίσχη στην Αφρική,στο Κονγκό.
  Και την μεγαλειώδη κομμούνα των ζηλωτών της θεσσαλονίκης επί Βυζαντίου,αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες,ανακλητοί άρχοντες εν μέσω βαθέος Μεσαίωνα,αλλά αυτοί ήταν Ρωμήοι,υποανάπτυκτοι.
  ό,τι αγαπάς στην Ευρώπη ήταν εναντίον της,δεν καταλαβαινω ειλικρινά το κόλλημα σου με την Ευρώπη
  ΠΑΕΙ ΨΟΦΗΣΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ!!!Η Δύση κάποτε πρέσβευε ιδανικά αξεπέραστα,τα οποία πρόδωσε η ίδια.
  Άσε την να ψοφήσει την βρώμα
  υ.γ.και να μην την αφήσεις πάντως ήδη αποσυντίθεται το κουφάρι της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @
   "ό,τι αγαπάς στην Ευρώπη ήταν εναντίον της"

   Ένας πολιτισμός είναι ό,τι αφήνει πίσω του, ο θετικός ή αρνητικός του "ισολογισμός". Είναι τα επιτεύγματά του (κυρίως στον κοινωνικό τομέα και προβληματισμό) που κάνουν τη ζωή ανθρωπινότερη, και που γι' αυτό ανατρέχουν διαρκώς σε αυτά οι επόμενοι. Tα υπόλοιπα απλώς θα ξεχαστούν και η ζωή θα προχωρήσει κρατώντας μόνο ό,τι της είναι χρήσιμο.

   Η Ευρώπη, η Ελλάδα κλπ. είναι ό,τι από αυτά που μας άφησαν έχει κάποια διαπιστωμένα διαχρονική "αξία χρήσης". Και αυτά είναι πιο πολλά απ' όσα άφησε οποιοσδήποτε άλλος πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός (όχι ως χριστιανική φιλανθρωπία, αλλά ως ΔΙΑΡΚΗΣ επανανοηματοδότηση του ανθρώπου με μέτρο τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι με αυθαίρετες μεταφυσικές αφετηρίες), η αυθεντική πολιτική σκέψη (=που μεταμορφώνει τους υπήκοους σε πολίτες), η αισθητική (εικαστική, θεατρική κλπ) που απεικόνισε με πρωτοφανή πληρότητα τον άνθρωπο, είναι πράγματα που εμφανίστηκαν και αναπτύχθηκαν αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ήπειρο. Ούτε στην Ινδία, ούτε στην Κίνα, ούτε στην Ιαπωνία, ούτε στην Αφρική. Αυτό είναι η Ευρώπη.

   Και φυσικά τα παραπάνω δεν ανακαλύφθηκαν ούτε αναπτύχθηκαν χωρίς αντίδραση και χωρίς να εκδηλωθούν εσωτερικές αντιθέσεις. Εξού και η μή "σταθερότητα" της ευρωπαϊκής ιστορίας και η "ασυνέχεια" του ευρωπαϊκού πολιτισμού (σε αντίθεση με τη φρικτή "σταθερότητα" και την παντελή κοινωνική στασιμότητα των ανατολικών κοινωνιών - τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα).

   Σε ενοχλούν οι αντιθέσεις; Ήθελες μόνο τα θετικά χωρίς τα αρνητικά; Ήθελες την καταπλακωτική σταθερότητα του "Βυζαντίου" και των άλλων ανατολικών κοινωνιών, οι οποίες εδώ και 6000 χρόνια Ιστορίας δεν παρήγαγαν π.χ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ πολιτικό σύγγραμμα;

   Και μη μου αντιτάξεις ότι "κομμούνες υπήρξαν παντού" (κάτι που εξάλλου το επισημαίνουν και οι αναρχικοί ηθικολόγοι, για να δείξουν ότι υπάρχει κάτι ενστικτωδώς "καλό" στον άνθρωπο). Γιατί το ειδοποιό γεγονός είναι ότι μόνο οι ευρωπαϊκές κομμούνες και επαναστάσεις παρήγαγαν έργο που έμεινε, αναλύσεις, εμπειρία, διδάγματα και σημεία αναφοράς στη συλλογική μνήμη.

   Και δεν είναι οι δυτικές κοινωνικές επαναστάσεις που στράφηκαν "εναντίον της Ευρώπης", αλλά οι ανατολικές που στράφηκαν εναντίον της Ανατολής.

   Αυτοί που στράφηκαν εναντίον της Ευρώπης ήσαν οι Θιέρσοι και οι καταστολείς των επαναστάσεων, και όχι οι εξεγερμένοι, που στάθηκαν συνεπείς προς τον πολιτισμό της Ευρώπης.

   Αυτό λοιπόν που αγαπάω στην Ευρώπη είναι ό,τι τη χαρακτηρίζει δηλ. ό,τι απ' αυτήν αποδείχτηκε διαχρονικά χρήσιμο (και όχι ό,τι "ήταν εναντίον της"). Αυτό είναι που διαφοροποιεί την Ευρώπη, και όχι τα μαζικά εγκλήματα που έχει στο βιογραφικό της (και τα οποία δεν είναι καν μεγαλύτερα από αυτά π.χ. των αποκτηνωμένων ιαπώνων, των σκοταδιστών "βυζαντινών" κλπ). Χωρίς αυτό δεν μπορούμε πια να ζήσουμε. Αντιθέτως μπορούμε μια χαρά να ζήσουμε χωρίς το "Ι Τσινγκ", τη γιόγκα, το Ταό, ή το Ισλάμ, ή τον χριστιανισμό (ειδικά χωρίς τα δύο τελευταία μπορούμε μάλιστα να ζήσουμε και πολύ καλύτερα).

   Το ότι η "Ε".Ε. είναι ο επίλογος ενός -ακόμα- ευρωπαϊκού πολιτισμικού κύκλου και ίσως το άνοιγμα ενός ακόμη μεσαίωνα, είναι άλλο ζήτημα. Πάντως ό,τι καινούριο είναι να ξαναγεννηθεί, πάλι σε αυτή την ήπειρο θα γεννηθεί και πάλι στα ίδια διαχρονικά σημεία αναφοράς θα ανατρέξει, για να τα επανερμηνεύσει με βάση τις νέες ανάγκες της ζωής. Στο κάτω κάτω η Ευρώπη έχει ζήσει κι άλλους μεσαίωνες.

   Kαι για να μιλήσουμε και λίγο ηθικολογικά (= μή ευρωπαϊκά) η Ευρώπη δεν είναι περισσότερο "καρδιά του σκότους" από όσο η Ασία η οποία είναι η μάνα του φασισμού ((βλ. Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός κλπ - http://hypnovatis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html). Αντίθετα τα ειδοποιά επιτεύγματά της θεωρώ ότι την καταχωρούν μάλλον ως την ιστορικώς μοναδική "καρδιά του φωτός που αναδύθηκε μέσα απ' το κοινό πανανθρώπινο σκότος".

   Διαγραφή
  2. αποκτηνωμένοι Ιάπωνες?
   σαφώς,την Χιροσίμα όμως τα φιλαράκια σου την έκαναν
   Βυζάντιο?
   το 1204 οι απολίτιστοι βλάχοι της ευρώπης το έκαναν
   απ'όσο έχω διαβάσει οι αρχαίοι έλληνες από τους Αιγύπτιους και τους Φοίνικες επηρεάστηκαν,όχι από τους ανύπαρκτους ευρωπαίους
   ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
   Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΙ
   όλα τ'αλλα είναι να χαμε να λέγαμε

   Διαγραφή
  3. Το 1204 οι "απολίτιστοι βλάχοι της Ευρώπης" είχαν ήδη αρχίσει να βγαίνουν απ' τον Μεσαίωνα, ενώ οι βυζαντινοί σκοταδιστές βυθίζονταν όλο και πιο πολύ στη μεσαιωνική φεουδαρχία. Ενώ το 1453 παρέδωσαν τη "Νέα Ρώμη" (ή "Νέα Σιών") στους οθωμανούς ακριβώς για να εγκλωβίσουν στην επικράτειά τους τον Μεσαίωνα και να μην γίνουν σαν τους "απολίτιστους βλάχους της Ευρώπης" (οι οποίοι ζούσαν ήδη την Αναγέννηση του πολιτισμού).

   Σχετικά με την ατομική βόμβα ευτυχώς που την έφτιαξαν πρώτοι οι αμερικάνοι. Γιατί αν την είχαν φτιάξει οι ρατσιστές και σωβινιστές ιάπωνες δεν θα είχαν ρίξει μόνο δύο... Αυτό αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά τους προς τους αμάχους (δες μαζικά εγκλήματά τους στην Κίνα και όπου αλλού πάτησαν) και γενικότερα από τις συστηματικές (και όχι μεμονωμένες και περιστασιακές) παραβιάσεις τους τού Πολεμικού Δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

   Το ότι η Ευρώπη έχει στιγματιστεί από τον χριστιανισμό, είναι επιχείρημα;(!) Φυσικά και έχει στιγματιστεί (και εγώ προσωπικά). Και φυσικά η σκιά (ή μάλλον το πηχτό μεσαιωνικό σκοτάδι) τού χριστιανισμού θα χαρακτηρίζει όχι μόνο μιά περίοδο της δυτικής ιστορίας, αλλά και κάμποσα μεταγενέστερα "περιστατικά" (όπως π.χ. ο ναζισμός, που είναι πρωτότοκο παιδί του ιουδαιοχριστιανισμού).
   Ο χριστιανισμός υπήρξε ένα τραυματικό βίωμα του δυτικού πολιτισμού (το οποίο δεν μπορεί να απωθηθεί τόσο εύκολα - βλ. "στίγμα") και ένας εφιάλτης, που η ταραχή που προκάλεσε δεν έχει ακόμα φύγει.
   Όμως ο χριστιανισμός εδώ και τρεις αιώνες ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΙ πλέον τον δυτικό πολιτισμό (και φυσικά ούτε όσους αυτοπροσδιορίζονται μέσω των σημείων αναφοράς αυτού του πολιτισμού). Οπότε, σε ό,τι χαιρέκακα "επιχειρήματα" και να καταφεύγεις...

   Διαγραφή
 4. Προς Ανώνυμο 17 Ιουλίου 2015 - 3:50 π.μ.:

  Η παρισινή Κομμούνα είχε όραμα και κατεύθυνση προς το μέλλον και δεν ήταν μια απλή έκρηξη πρωτοχριστιανικής κοινοκτημοσύνης, όπως οι αιρετικές χριστιανικές κομμούνες του Μεσαίωνα. Δεν αρκέστηκε σε μια απλή αναδιανομή του πλούτου και της εξουσίας αλλά πραγμάτωσε την ουσία του σοσιαλισμού: ως διεύθυνσης της οικονομίας, και άρα όλης της κοινωνικής ζωής, από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

  Στις χριστιανικές κομμούνες του Μεσαίωνα συμπεριλαμβάνονται οι Ζηλωτές της Θεσσαλονίκης, αφού δεν ξέφυγαν ποτέ από τα γενικότερα θρησκευτικά πλαίσια της εποχής τους. Μάλιστα είχαν ανακηρύξει και ηγέτη τους έναν αρχιεπίσκοπο (τον Μακάριο). Αλλά και οι θεωρητικοί των Ζηλωτών από τη θρησκεία προέρχονταν, όπως ο μοναχός Βαρλαάμ από την Καλαβρία.
  Τέτοιες εξεγέρσεις γίνονταν στη Δ. Ευρώπη σε όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

  Η εξέγερση των Μπόξερς, παρά τα αντιαυτοκρατορικά τους αισθήματα, ήταν εθνικιστική και είχε την υποστήριξη της αυτοκράτειρας Τσε Χσι. Οι Μπόξερς πίστευαν στη δύναμη των φυλαχτών... Καμμία σχέση με εξεγέρσεις νεώτερου ευρωπαϊκού τύπου.

  Τα περί κομμουνών στο Σουδάν και τα περί Αλγερινών που τους απέπεμψαν οι Κομμουνάροι του Παρισιού δεν ξέρω πού τα βρήκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. άπαντα λένιν-τόμος,νομίζω 4ος
  περι κομμούνας του παρισιού-νίκου ψυρούκη,1977,κατηργημένο,βρίσκεται όμως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι φίλε μου, δεν πάει έτσι ("νομίζω", "κατηργημένο" κλπ). Θα με παραπέμψεις συγκεκριμένα (π.χ. έργο τάδε, έκδοση τάδε, σελίδα τάδε).
   Αλλιώς θα σε θεωρήσω τόσο αξιόπιστο, όσο και τον ελληνοχριστιανό μαρξιστορωμιό σωβινιστή Ψυρούκη. Του οποίου η συγκινησιακώς φορτισμένη γλώσσα έχει τόση σχέση με την "ψυχρή" επιστημονική ματιά, όση έχει κι η ελληνοχριστιανική ψυχοπαθολογική "περιουσιότητα" την οποία μηρυκάζει:

   "Το Βυζάντιο ανάμεσα στον 6ο και 11ο αιώνα , υπήρξε το μεγάλο κέντρο του ευρωπαϊκού μεσαιωνικού πολιτισμού, ο δυτικοευρωπαικός εγωκεντρισμός στράφηκε με ασυγκράτητη μανία ενάντιά του, ιδιαίτερα μετά το γνωστό θρησκευτικό σχίσμα".
   ("Το εθνικό ζήτημα", εκδόσεις "Αιγαίον - Κουκίδα", Λευκωσία 2003, σελίδα 93).


   Διαγραφή
  2. Και κάτι ακόμα φίλε ανώνυμε.

   Το ότι "οι αρχαίοι έλληνες από τους Αιγύπτιους και τους Φοίνικες επηρεάστηκαν" από πού προκύπτει;
   Από τον Ηράκλειτο που εκφραζόταν απαξιωτικά για τους "εξ Αιγύπτου επηρεασμούς" του Πυθαγόρα; Ή από τα παραμύθια του μυθομανούς Πλάτωνα για τον Σόλωνα, που δήθεν ταξίδεψε στην Αίγυπτο;
   Ή από τον εξίσου αναξιόπιστο και εξίσου μυθομανή Ηρόδοτο που γράφει ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από τους Φοίνικες; Ο οποίος αγνοούσε τις γραμμικές γραφές που είχαν προηγηθεί στον ελλαδικό χώρο, και που επίσης αγνοούσε την (απολύτως αναμενόμενη) συνάφεια που υπήρχε από χιλιετιών στα "αλφάβητα" της ανατολικής Μεσογείου;

   Σε τί επηρεάστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες από τους ασιατικούς λαούς; Στην πολιτική σκέψη (που δεν υπήρχε καν πριν τους Έλληνες); Στην αισθητική (που όμοιά της επίσης δεν είχε ξαναϋπάρξει); Στην επιστήμη (που επίσης δεν υπήρχε πριν τους Έλληνες); Στη φιλοσοφική λογική και επιχειρηματολογία (που επίσης δεν είχε συγκροτηθεί πριν τους Έλληνες); Πού;

   Το άλλο, ότι οι αρχαίοι Έλληνες "δεν επηρεάστηκαν από ... τους ανύπαρκτους ευρωπαίους", τί είναι πάλι; Μα αφού οι αρχαίοι Έλληνες ίδρυσαν την Ευρώπη. Πώς θα επηρεάζονταν από κάτι που δεν υπήρχε πριν απ' αυτούς ;;;

   Διαγραφή
 6. Η υποκρισία της πρωθυπουργικής ΤΙΝΑ
  του Θέμη Τζήμα
  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-ypokrisia-tis-prothypoyrgikis-tina

  ΑπάντησηΔιαγραφή