.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ ΕΥΡΩ-ΡΩΜΗΟΥΣ (μια παράφραση του Ρουσσώ εγκεκριμένη υπό του ιδίου)

    "Μείνετε στη θέση σας  και μη στρέφεστε προς τα υψηλά αντικείμενα που σας παρουσιάζουν για να σας κρύψουν την άβυσσο που σκάβουν λίγο πιο μπροστά σας. Δεν είστε ούτε Ρωμαίοι, ούτε Σπαρτιάτες, δεν είστε καν Αθηναίοι. Αφήστε αυτά τα μεγάλα ονόματα για τα οποία δεν είστε άξιοι. Εσείς είστε έμποροι, τεχνίτες, αστοί πάντοτε απασχολημένοι με τα ιδιωτικά σας συμφέροντα, την εργασία σας, τις συναλλαγές σας και τα κέρδη σας· άνθρωποι για τους οποίους η ίδια η ελευθερία δεν αποτελεί παρά ένα μέσο για να αποκτούν χωρίς εμπόδια και να κατέχουν με ασφάλεια".

 Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Γράμματα από το βουνό (1764)





    "Μείνετε στη θέση σας"
(=καθήστε στ' αυγά σας και κοιτάξτε τα χάλια σας, εσείς που "μένετε Ευρώπη"

    "και μη στρέφεστε προς τα υψηλά αντικείμενα"
(="Ευρώπες", "Δύση" κλπ.)


     "που σας παρουσιάζουν" 
(οι εγχώριοι ταγοί σας, αυτοί οι παραστικοί αντιπαραγωγικοί ψευδοαστοί μεταπράττες, οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, κρατικοδίαιτοι τραπεζίτες, κρατικοδίαιτοι μηντιάρχες, φοροαπαλλαγμένοι εφοπλιστές, εγχώρια διατροφικά καρτέλ, κρατικοδίαιτη Εκκλησία Α.Ε. και λοιποί τριτοκοσμικοί νεοφεουδάρχες. Όλοι αυτοί  που έβαλαν τη χώρα με χαλκευμένα στοιχεία στην Ο.Ν.Ε. για να  'κονομήσουν με μιζαδόρικο μεταπρατιλίκι. Αλλά και για να διαθέτει φτηνά δανειακά δεκανίκια το, ανέκαθεν στηριζόμενο αποκλειστικά στη δανειοεπιδότηση, ψευδοκράτος τους. Tο οποίο είναι τόσο κάλπικο, που θα κατέρρεε αυτομάτως μόλις του κοβόταν η δανειακή αιμοδότηση. Και τότε, ούτε οι κρατικοδίαιτοι λαμογιομεταπράττες θα είχαν κεφάλαια για να ξεπλένουν μέσα σε μια "εθνική οικονομία"/φούσκα, ούτε το ψευδοκράτος θα είχε να πληρώσει τις μισθάρες, τις συνταξάρες και τις παροχές των ορδών του πελατειακού στρατού τους. Παραδεχτείτε, λοιπόν, ότι μόνο γι' αυτούς τους λόγους μπήκε το ψευδοκράτος στην ευρωζώνη κι ότι μόνο γι' αυτούς θέλετε να παραμείνει εκεί - και αφήστε τα υποκριτικά ευρωπαϊλίκια) 


    "για να σας κρύψουν την άβυσσο που σκάβουν λίγο πιο μπροστά σας" 
(=στην οποία -μή βαυκαλίζεστε- προκειμένου να γλυτώσουν οι ίδιοι  θα ρίξουν κι εσάς, αν χρειαστεί. Όλους εσάς τους εκατομμύρια παντοειδείς πελάτες και συνδαιτυμόνες των Πάγκαλων, όλους εσάς τους ψηφοφόρους ευνοούμενούς τους, που μέχρι στιγμής κατάφεραν να σας προστατέψουν έστω και με λίγες αμυχές. Όλους εσάς που για να λέτε "πάλι καλά που δεν μας βρήκε τίποτα χειρότερο", θυσιάστηκε στυγνά και εκ προμελέτης στο απόλυτο χειρότερο, στην απόλυτη έλλειψη μέλλοντος και στην απόλυτη απελπισία όλη η υπόλοιπη κοινωνία. Η πραγματική κοινωνία)




    "Δεν είστε ούτε Ρωμαίοι, ούτε Σπαρτιάτες"
(=ούτε Ευρωπαίοι, ούτε τέκνα του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης. Είστε απόγονοι του μεσαιωνικού βυζαντινού ανθρωπότυπου. Είστε ρωμηοί καραγκιόζηδες που θέλουν να περνιούνται για ευρωπαίοι, νομίζοντας ότι έτσι θα σας πάρουν στα σοβαρά αυτοί που συνηθίζετε να αποκαλείτε "κουτόφραγκους". Μάλιστα σαν κουτοπόνηροι Μανωληοί που είστε, το έχετε "δίπορτο" και αναλόγως τί σας βολεύει κατά περίπτωση, πότε φοράτε υποκριτικά τον σκούφο του ρωμηού και πότε -εξίσου υποκριτικά- του "ευρωπαίου"), 




    
     
     "δεν είστε καν Αθηναίοι"
(=καν Δυτικοί. Είστε απλώς πολιτισμικά απόβλητα του βυζαντινού μεσαίωνα με ένα ψευδεπίχρισμα δυτικοφάνειας. Είστε τριτοκοσμικά βλαχαδερά με μόστρα "δυτικότητας", ψηφοπελάτες, βυσματούχοι, γλείφτες και βολεμένοι. Ως προς την οικονομική τους τουλάχιστον συμπεριφορά, οι μόνοι αληθινά δυτικοί άνθρωποι της χώρας σας είναι όσοι υπήρξαν πελατειακώς έκθετοι και άρα απροστάτευτοι, όσοι δεν έγλειψαν για να βολευτούν, όσοι δεν επωφελήθηκαν από τις "επιδοτήσεις", όσοι δεν κληρονόμησαν τίποτα,  όσοι υπήρξαν αυτοδημιούργητοι, όσοι πάτησαν στα δικά τους πόδια, όσοι δεν δημιούργησαν "λίπος", όσοι ζούσαν και πριν την "κρίση" μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Αν, λοιπόν, υπάρχουν στη χώρα σας κάποιοι που πλησιάζουν σε ευρωπαίους, είναι όσοι κατά κανόνα πληρώνουν σήμερα τον "λογαριασμό" της χρεωκοπίας του ψευδοκράτους σας, μόνο και μόνο γιατί δεν "προνόησαν" να "κατοχυρωθούν" πελατειακά όπως εσείς, στις "καλές εποχές" του Μεγάλου Φαγοποτιού). 

    "Αφήστε αυτά τα μεγάλα ονόματα για τα οποία δεν είστε άξιοι. Εσείς είστε έμποροι, τεχνίτες, αστοί"
(=εργοδοτίσκοι, κουτοπόνηρα αρπακτικά που κλέβουν στο ζύγι, συμφεροντολόγοι της "εθνικής ενότητας" και της "κοινωνικής ομαλότητας", σφουγγοκωλάριοι δημοσιογραφιάδες, μανδραβέληδες, πορδοσάλτσες και πρετεντέρηδες, βολεψοκωλάκηδες, φιλοτομαριστές, τσιπρομανωληοί της κωλοτούμπας, ηθικολόγοι του εκάστοτε "κοινού καλού" που τους βολεύει, αγράμματοι, θρασύδειλοι και αντιαισθητικοί νοικοκυραίοι, πραγματικά σκουλήκια υποκρισίας και κουραδομαγκιάς σαν τον εθνικό σας ήρωα, τον Καραγκιόζη. Άλλωστε δεν μπορέσατε καν να κρατήσετε τα προσχήματα με την τρομοπροπαγάνδα που εξαπέλυσαν οι ταγοί σας στο πρόσφατο δημοψήφισμα, που έγινε για την πάση θυσία παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη )  

    "πάντοτε απασχολημένοι με τα ιδιωτικά σας συμφέροντα, την εργασία σας, τις συναλλαγές σας και τα κέρδη σας"
(=τον ψιλικατζίδικο, μπακάλικο, μίζερο, αντιερωτικό, βλαχονεόπλουτο, κομπλεξικό μικροαστισμό σας. Αποκλειστικά απασχολημένοι με τον δημοσιοϋπαλληλικό μισθουλάκο σας και τη δημοσιοϋπαλληλική συνταξούλα  σας, που θα κοπούν αν χρεωκοπήσει το ψευδοκράτος, στον δημόσιο τομέα του οποίου όλοι ξέρουμε πόσο ... αξιοκρατικά διοριστήκατε. Ή χεσμένοι από τρόμο σχετικά με τη δραχμοποίηση της αξίας των ακινήτων σας, αν το ψευδοκράτος εκπαραθυρωθεί από την Ο.Ν.Ε. Ή αποκλειστικά απασχολημένοι με τα κρατικοδίαιτα μαγαζάκια σας, όπως η απαλλαγμένη φόρων παραπαιδεία. Ή φοβισμένοι σχετικά με το μέλλον των κρατικοδίαιτων τραπεζών ή άλλων "φορέων" της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", τους οποίους έχετε διορίσει προστάτες και νταβατζήδες του βολέματός σας. Ή κουτοπόνηροι κλαψομούνηδες με αδήλωτα έσοδα, πόρους και διάφορες άλλες μικροπούστικες σκοπιμότητες, που φοβούνται μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Ή γενικώς βολεμένοι με κάποιον από τους ανεξάντλητους υπόγειους τρόπους που προσφέρει αυτή η χώρα / παράδεισος των άχρηστων και των ατάλαντων. Πάνω απ' όλα είστε πανικόβλητοι στην προοπτική εξόδου απ' την ευρωζώνη και στην ανακατανομή των κοινωνικών βαρών της χρεοκοπίας του ψευδοκράτους σας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν τον λογαριασμό μόνο τα συνήθη κορόιδα. Είστε πανικόβλητοι στην προοπτική να αναγκαστείτε να ζήσετε με τις δικές σας δυνάμεις χωρίς επιδότηση, όπως δηλαδή ζούσαν ανέκαθεν οι αυθεντικοί ευρωπαίοι. Είστε ωμά βολεμένα τομάρια, που σηκώνετε αδιάφορα τους ώμους μπροστά στη κοινωνική εκατόμβη που εκτυλίσσεται καθημερινά μπροστά στα μάτια σας. Το μόνο που σας απασχολεί είναι τα ευρώ που έχετε κρυμμένα στο στρώμα σας -αν δεν τα φυγαδεύσατε ήδη στο εξωτερικό- και ας πάει να πεθάνει όλη η πραγματική οικονομία και η πραγματική κοινωνία)· 



    "άνθρωποι για τους οποίους η ίδια η ελευθερία"
(=η ίδια η Ευρώπη. Ποιά "Ευρώπη" ρε κακομοίρηδες; Η "Ευρώπη" ως "χορηγός" σας, όπως την εννοείτε συμφεροντολογικά εσείς και οι τριτοκοσμικοί "ευρωπαϊστές" ταγοί σας; Αυτά τα διαπλεκόμενα τριτοκοσμικά βλαχαδερά που έβαλαν τη χώρα στην Ο.Ν.Ε. με πλαστά στοιχεία; Αυτοί που έστησαν το χρεοκοπημένο ψευδο-ευρωκράτος και τώρα το διασώζουν μεταφέροντας τον λογαριασμό στην πραγματική οικονομία και την πραγματική κοινωνία; Η "Ευρώπη" που την καταντήσατε αντικείμενο εγχώριας συμφεροντολογικής επίκλησης αφού συντηρεί με δανειακούς "ορούς" το πελατειακό ψευδοκράτος και τα εκατομμύρια πελάτες του; Η "Ευρώπη" όπως την αντιλαμβάνονται τα διάφορα κρατικοδίαιτα λαμόγια που έφαγαν το καταπέτασμα από "επιδοτήσεις" και "πακέτα"; Η "Ευρώπη" επάνω στην οποία βασίστηκε η ελληνική φούσκα του 1981-2009; Ή μήπως η Ευρώπη που καπηλεύονται οι σύγχρονοι μεσαιωνικοί αυλικοί ευνούχοι σαν τους διάφορους Ντάισελμπλουμ & Σία; Γι' αυτή την "Ευρώπη" νομίζετε ότι οδηγούνταν στα ιεροεξεταστικά κολαστήρια οι επιστήμονες, ή ότι έχυσαν το αίμα τους οι λαοί του Διαφωτισμού και οι εργαζόμενοι του 19ου αιώνα; Τί κοινό έχουν ξεπεσμένοι βλαχονεόπλουτοι συριζοπασοκάνθρωποι σαν κι εσάς με τους πολίτες της Αθήνας ή της Φλωρεντίας; Τί κοινό έχουν τα παιδιά για τα θελήματα του Μπόμπολα με τον Homo Politicus; Από πού κι ως πού μάθατε εσείς τί είναι Ευρώπη, Αναγέννηση, Διαφωτισμός κλπ., ρε βολεμένοι μεταμοντέρνοι βουτυρομπεμπέδες, επίγονοι του Κωστόπουλου που παριστάνετε τους μεσοαστούς -με τα λεφτά του μπαμπά σας- και τους ... εκσυγχρονιστές; Όλοι εσείς οι βολεμένοι φλώροι που παριστάνετε τους κοσμοπολίτες της πορδής, αποκαλώντας ... εθνικιστές όσους θέλουν να γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, όχι νομισματικοίς τύποις αλλά κοινωνικο-πολιτισμική ουσία; Δηλαδή εσείς είστε περισσότερο ευρωπαίοι από τους βρετανούς, τους δανούς, τους σουηδούς και τους νορβηγούς, μόνο και μόνο επειδή κρατάτε ευρώ στο χέρι;;;!!! Εσείς, που είστε τόσο σιχαμένοι ώστε αν τα ευρώ σας έρχονταν από την Μποτσουάνα, θα "μετακομίζατε" το ίδιο εύκολα εκεί; Όλοι εσείς που στη γραφικότητα της καταγέλαστης αριστεράς του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου δεν αναγνωρίζετε αντεστραμμένη τη "λάιφστάιλ" δική σας; Εσείς που προκαλείτε πουλώντας "Ευρώπη", για να κρύψετε ότι ενσαρκώνετε με τον πιο χαρακτηριστικό και απόλυτο τρόπο ό,τι πιο ψευδεπίγραφο, τριτοκοσμικό, βυζαντινό, υποκριτικό, ανατολίτικο, ρωμέικο, σκοταδιστικό και εμετικά αντιευρωπαϊκό υπάρχει σε αυτή τη χώρα)

     "δεν αποτελεί παρά ένα μέσο"
(=ένα κουτοπόνηρο υποκριτικό πρόσχημα περί δήθεν εκσυγχρονισμού του ψευδοκράτους, του οποίου αποτελείτε τον ζέχνοντα ιστό. Αν και ξέρετε ότι στην πραγματικότητα τα μνημόνια είναι απλοί επιφανειακοί λογιστικοί "εξορθολογισμοί", που ούτε καν "ακούμπησαν" -και ούτε πρόκειται- τον υπερδυσώδη πυρήνα της δομικής Σαπίλας του ψευδοκράτους σας. Ούτε καν με τη φορολόγηση της προκλητικότατης Εκκλησίας Α.Ε. ασχολήθηκαν οι αγαπημένοι σας δανειστές. Παρ' όλα αυτά τους έχετε αναγορεύσει σε εθνοσωτήρες και ... terminators του μεσαιωνισμού και την ίδια στιγμή κάνετε "γαργάρα" τον μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, τον μεσαίωνα των εκατομμυρίων εργασιακώς τελειωμένων που δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ, ή τον μεσαίωνα των εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων ή ξεριζωμένων. Είστε ένας γραφικός συρφετός από στυγνούς νεοφιλελέδες, ναζιστόμουτραθεοκράτες, σοσιαλδημοκρατίσκους ηθικολόγους και σεμνότυφες αριστεράντζες πατριώτισσες: είστε το λόμπυ του ευρώ. Είστε φτυστοί οι υπανάπτυκτοι μεσαιωνιστές ανθενωτικοί του Βυζαντίου, που προκειμένου να διατηρήσουν τα τριτοκοσμικά προνόμιά τους, προτίμησαν να παραδώσουν τη χώρα στους πολιτισμικά συγγενείς τους οθωμανούς. Είστε το μεγαλύτερο εμπόδιο στον εκδυτικισμό, εξευρωπαϊσμό, εκκοσμίκευση -όπως θέλετε πείτε το- της χώρας. Γιατί γνωρίζετε καλά ότι η μόνη πιθανότητα αυτής της χώρας να γίνει ευρωπαϊκή και δυτική είναι να βγει από το ευρώ, να χρεωκοπήσει και να πατήσει στα πόδια της - κάτι που θα σήμαινε την εξαφάνιση του χαμερπούς βυζαντινομεσαιωνικού ανθρωπότυπου που αντιπροσωπεύετε)




    "για να αποκτούν χωρίς εμπόδια και να κατέχουν με ασφάλεια"
(=να διατηρούν τα προνόμιά τους -έστω και με λίγες περικοπές-  εις βάρος των μή κατεχόντων και των εκάστοτε "κορόιδων". Εις βάρος των πελατειακώς "αδέσποτων". Εις βάρος όσων περνούσαν δύσκολα και πριν την "κρίση". Εις βάρος όσων δεν διαπλέχθηκαν, δεν συνέφαγαν με τους Πάγκαλους και δεν υπήρξαν με κανέναν τρόπο κρατικοδίαιτοι. Με άλλα λόγια, εις βάρος των μόνων ανθρώπων αυτής τη χώρας που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ευρωπαίοι, αν το μόνο τους λάθος δεν ήταν το ότι δεν σας έχουν ακόμα ανταποδώσει μαζικά και με τόκο τη βία που έχουν υποστεί).

  
     Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Γράμματα από το βουνό 
(προς όσους "ευρωπαίους" καραγκιοζόβλαχους έχουν κρυμένα τα ευρώ στο στρώμα)




Για την αντιγραφή:
Θ. Λ. 



Δείτε επίσης:

-Περί νοικοκυραίων, του Κώστα Δεσποινιάδη
-Ποιός φοβάται την καταστροφή; 
-Η μεθυσμένη ελληνική οικονομία, του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου 
-Κακιά τρόικα, κακιά Μέρκελ 
-Υπεράσπιση της παραπαιδείας στο όνομα του ΦΠΑ, του Δήμου Χλωπτσιούδη 
-Έργα αξίας 500 εκατ. στο ΕΣΠΑ από την Εκκλησία της Ελλάδος

3 σχόλια:

  1. Καλή ημέρα αγαπητέ.
    Πάντα περιμένω να διαβάσω τα κείμενά σου όπως πάντα περίμενα παλιά και τον ''Δαυλό''. Όχι για το ευπρεπισμένο υβρεολόγιο, μα για τις ακριβείς σου διαπιστώσεις.
    Το εύ πράττειν, το εύ ζήν, το κατα φύσιν ζήν, εμποδίζονται με ακραίες μεθόδους εδώ και αιώνες. Ισως πάντα εμποδίζοντο. Ισχύει το σιγάν ή τεθνάναι. Και να ήταν επιθυμεία μας να τους καταργήσουμε με τη βία παει στο καλό. Αλλά όποιος αποφασίσει να ζήσει ως τέτοιος που γεννήθηκε δηλ.ανθρώπινα και να μην τον αφήσουν, πάει πολύ. Όπως και να έχει η εποχή απαιτεί ο καθένας να εντάσσεται σε κάποια συμμορία. Αλλιώς δεν υπάρχεις.
    Thanks
    ΕΎΣΘΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δύο ειδησούλες για τους εγχώριους "ευρωπαϊστές" καραγκιόζηδες, που θέλουν να νομίζουν ότι οι νεοφιλελέδες δανειστές είναι ... αντιπρόσωποι του ευρωπαϊκού πνεύματος και ότι θα εκσυγχρονίσουν το ψευδοκράτος:

    -"Η κυβέρνηση εξαίρεσε την εκκλησία από τα capital controls (διαβάστε στην εγκύκλιο)"
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113794074

    -"Το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για τον αποκλεισμό του από το ευρωκοινοβούλιο"
    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/mitropolitiko-koinoniko-iatreio-ellinikoy-gia-ton-apokleismo-toy-apo-eyrokoinobo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυρωπαϊσμός, η ανίατη αρρώστια των παρασιτικών μεσοστρωμάτων
    Του Φώτη Τερζάκη

    http://stratigos-anemos.blogspot.gr/2015/10/e.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή