Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, Η "ΕΥΡΩΠΗ" ΜΟΥ

400.000 πελάτες δεν μπορεί να κάνουν λάθος...

   


 
   Περίπου τετρακόσιες χιλιάδες πήγαν τελικά και ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου (και Διοικητικού Συμβουλίου) που προκήρυξε η γνωστή Εταιρία Εκπροσώπησης και Προάσπισης Πελατειακών Συμφερόντων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) "Νέα Δημοκρατία". Ανάμεσά τους δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της πραγματικής οικονομίας και κοινωνίας (δηλαδή από εκείνους που υπήρξαν πελατειακώς έκθετοι και απροστάτευτοι και που γι' αυτό έχουν σαρωθεί κυριολεκτικά από την "κρίση"): δεν υπήρχε ούτε ένας εργασιακά τελειωμένος ("εγγεγραμμένος" ή μή) απ' αυτούς που δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά, ούτε ένας νέος απ' αυτούς που δεν θα δουλέψουν πριν τα πενήντα τους, ούτε ένας ξεριζωμένος νεογκασταρμπάιτερ, ή άστεγος απ' αυτούς που δεν θα ξαναμείνουν ποτέ σε σπίτι, ή γενικώς ζωντανός νεκρός, από τα περίπου δύο εκατομμύρια που διαθέτει η χώρα (εντάξει ίσως υπήρξαν μερικοί διανοητικά καθυστερημένοι κακομοίρηδες που πήγαν και ψήφισαν, αλλά αυτοί μπορεί να νόμισαν ότι εκεί μοίραζαν τίποτε συσσίτια σαν της Εκκλησίας Α.Ε.). Αντιθέτως, άπαντες οι μαχητικοί ψηφοφόροι δήλωσαν δημόσιοι υπάλληλοι, ή συνταξιούχοι του Δημοσίου, ή τίμιοι εισοδηματίες (από τη χρυσή εποχή των πάλαι ποτέ ευρωεπιδοτήσεων), ή διάφοροι "ευρωπαϊστές" του φιλοτομαριστικού συμφέροντος (δηλαδή που μέχρι στιγμής την έχουν βγάλει "καθαρή" και ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν έτσι), ή απλώς κάτοχοι στρωμάτων με ευρώ ραμμένα μέσα, ή διάφορες άλλες κρατικοδίαιτες ή/και πελατειακές παραλλαγές των ευϋπολήπτων νοικοκυραίων αυτής τής χώρας. 

   Εκτός από το πελατειακό ή/και κρατικοδίαιτο βόλεμα, όλοι οι παραπάνω μαχητικοί ψηφοφόροι έχουν ένα ακόμα κοινό: θεωρούν ότι η Εταιρία Εκπροσώπησης και Προάσπισης Πελατειακών Συμφερόντων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.), στις αρχαιρεσίες τής οποίας συμμετείχαν με τόσον ... παλμό εχθές, μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά τους καλύτερα από άλλες πανομοιότυπες ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως π.χ. η "SYRIZA RΕD LINES PRODUCTIONS", ο θρυλικός μπαταχτσής "ΠΑ.ΣΟ.Κ." (κοινό χρέος με τη Ν.Δ. προς το ελληνικό Δημόσιο: 232 εκατομμύρια €), ο νέος κομματικός  υπόνομος των ενωμένων και αξιοκρατικά διαπλεκομένων κρατικοδίαιτων εργολάβων "ΠΟΤΑΜΙ" (έμβλημά του η ρήση "οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές στις κρίσιμες για τους βολεμένους στιγμές"), ή ακόμα και ο κατάπτυστος κοινωνικός πυροσβέστης (μαζί με τον άλλον, του νεοναζισμού) "Κ.Κ.Ε.".
    Άλλωστε γι΄αυτό οι χθεσινές αρχαιρεσίες τής εν λόγω Ε.Ε.Π.Π.Σ. αποτέλεσαν μια αληθινή γιορτή της πελατειακής δημοκρατίας: οι βολεμένοι, οι κρατικοδίαιτοι, οι πελάτες κλπ. έχουν κάθε δικαίωμα, όχι μόνο να επιλέγουν την Ε.Ε.Π.Π.Σ. που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους (εναντίον τής πραγματικής κοινωνίας), αλλά και να συμμετέχουν στις εσωτερικές διαδικασίες της, ως ένα "άνοιγμα" κάθε τέτοιας εταιρείας προς την κοινωνία (των βολεμένων). Γι' αυτό, σε οποιοδήποτε τέτοιο "άνοιγμα προς την κοινωνία" κι αν συμμετείχαν, δεν θα είχε καμμία διαφορά: κάθε εκλογική φιέστα για την ανάδειξη Προέδρου (και Διοικητικού Συμβουλίου) οποιασδήποτε Ε.Ε.Π.Π.Σ. είναι γιορτή της πελατειακής δημοκρατίας τριτοκοσμικού (ανατολικομεσογειακού) τύπου.

    Σε αυτή τη γιορτή μάλιστα χωρούν όλοι οι πελάτες, ανεξαρτήτως τού ποιά Ε.Ε.Π.Π.Σ. διαχειρίζεται τα συμφέροντά τους εναντίον της πραγματικής οικονομίας και κοινωνίας. 
    Γιατί τελικά το κοινό όλου αυτού του αντικοινωνικού συρφετού (ανεξαρτήτως από ποιά Ε.Ε.Π.Π.Σ. εκπροσωπείται) είναι αυτό ακριβώς αυτό το "εναντίον της πραγματικής οικονομίας και κοινωνίας". Είναι το αδιάφορο σήκωμα των ώμων μπροστά στους ανθρωποθυσιασμένους που πεθαίνουν κάθε μέρα ζωντανοί για να "μείνουν Ευρώπη" οι βολεμένοι. Είναι η κοινή επίγνωση ότι αν κοπεί η δανειακή αιμοδότηση προς το καταγέλαστο ψευδοκράτος, αυτό θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Είναι η σιωπηρή και ατσαλένια θέλησή τους ώστε να συνεχιστεί μια κατάσταση όπου η πραγματική οικονομία και κοινωνία θα επωμίζονται το βόλεμα τής κρατικοδίαιτης εγχώριας ελίτ (αλλά και το συνακόλουθο βόλεμα των ψηφοπελατών τών κομματικών διαχειριστών των συμφερόντων της). Είναι η αγωνία να μην εκπαραθυρωθεί από την ευρωζώνη το ψευδοκράτος (και μείνει από δανεικά, και μετά δεν έχει να πληρώσει τους αυξημένους μισθούς των ανειδίκευτων δημοσίων "υπαλλήλων γραφείου", ή τις συντάξεις των εξίσου ανειδίκευτων πρώην  "υπαλλήλων γραφείου" - που όλοι ξέρουν πόσο πελατειακώς αξιοκρατικά διορίστηκαν). Είναι ο "πατριωτικός" αγώνας να μην χρεωκοπήσει το ψευδοκράτος, ώστε να συνεχίσει να δανείζεται και να μπορεί έτσι να χρηματοδοτείται (και να "ξεπλένει") σε "σκληρό νόμισμα" η εγχώρια κρατικοδίατη ψευτοεπιχειρηματική ελίτ. Είναι η πρεμούρα να μην χρεωκοπήσουν οι κρατικοδίαιτοι τζογοτραπεζίτες. Είναι η θρασύτατη επιμονή να μην χάσουν τα προνόμιά τους αυτοί που χρεωκόπησαν το ψευδοκράτος (και σήμερα τα φορτώνουν στην παντελώς άσχετη διεθνή οικονομική κρίση, ή στους -επίσης παντελώς άσχετους "κακούς γερμανούς"). Είναι, τέλος, το ανομολόγητο κοινωνικό "βέτο" τους να μην υπάρξει ανακατανομή του κόστους της χρεωκοπίας του ψευδοκράτους προς τα επάνω (στην ορολογία των κοινωνικών επιστημών αποκαλείται και "κοινωνική δικαιοσύνη").

     Αν τα ευρώ που έχουν κρυμμένα στο στρώμα ή στο εξωτερικό οι παραπάνω βολεψοκωλάκηδες προέρχονταν π.χ. από από τη Μποτσουάνα, όλοι ανεξαιρέτως αυτοί οι "ευρωπαίοι" θα "μετακόμιζαν" εν ριπή οφθαλμού εκεί.
     Η "Ευρώπη" αυτών των στυγνών και θρασυτάτων τριτοκοσμικών βλαχαδερών προϋποθέτει τον μαζικό αργό θάνατο της πραγματικής κοινωνίας: τετρακόσιες χιλιάδες πιστοί πελάτες δεν μπορεί να μην ξέρουν ποιό (και εις βάρος ποιών) είναι το συμφέρον τους.
     Γι' αυτό: βάστα, Βόλφγκανγκ


Θ.Λ. 

Δείτε επίσης:
    

4 σχόλια:

 1. αγαπητε φιλε Θοδωρε. ο γνωστος μου πελατης της ΕΕΠΠΣ με τον αγιασμο κατω απο το καπω "ευλογημενο απο τον παππουλη" ηταν κατι σαν εφορευτικη επιτροπη ολη μερα χωρις παραπονο αφου με τον καλο λογο του αδωνιδος σπυρακου ο πρωην ευροβουλευτης της ΕΕΠΠΣ δημαρχος γλυφαδας χωρις να γινει καποια δημοσια προκηρυξη τους προσελαβε παρανομα εννοειται στο δημο λεγοντας τους οτι "οσο ειμαι δημαρχος οι συμβασεις σας θα ανανεωνονται" και περιμενω μετα εγω να βρω δουλεια στα 50 βαλε μου!!!
  δυστυχως ειναι χειροτερα απ οτι τα καταγραφεις φιλε Θοδωρη.
  πηγα ενα πρωινο καθημερινης στον τοπικο οαεδ να καταθεσω κατι δικαιολογητικα για καποια δουλεια κατηγορια "ευπαθων κοινωνικων ομαδων". καθως εδινα τα χαρτια ακουσα ψαλμωδιες. εκπληκτος προσπαθησα να εντοπισω την πηγη της "ψυχεδελειας" και ειδα οτι οι ψαλμωδιες προερχοταν απο ραδιοφωνικο σταθμο του σμαρτφον της υπαλληλου μπροστα μου και κανεις δεν διαμαρτυρετο απο τους δυο νεαρους υπαλληλους διπλα της. δεν κρατηθηκα και φευγοντας ρωτησα την υπαλληλο: αυτο ακουγεται απο εσας; με μεγαλο χαμογελο εγνεψε καταφατικα και εγω τοτε ειπα: βοηθεια μας ειρωνικα. αλλα το ζωο το πηρε διαφορετικα και ολο χαρα απαντησε: ο κυριος μαζι σας να ειστε καλα!!! και να σκεφτεις οτι πηγαινοντας ακουγα ροκιες bowie doors κλπ αλλα μετα φευγοντας ημουν πλεον πεπεισμενος ακραδαντα οτι δεν εχω καμια σχεση με τα βολεμενα πιθηκια που κατοικουν γυρω μου και θελουν να αυτοαποκαλουνται Ελληνες.
  μιλαμε για γκατζολια-μπανανια βρωμηοσυνη απειρου καλους αγαπητε φιλε που λογω της μονιμου απ οτι καταλαβα διαμονης σου σε ευρωπαικο εδαφος εχεις χασει επισοδια. δεν υπαρχει πατος λεμε στη σουργελοχωρα δυστυχως. η αδικια και η αλητεια και η ηλιθιοτητα ειναι πρωταθλημα λεμε.
  να εισαι καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλάμε για χώρα και εθνική οικονομία / παράγκα. Αν δεν κοπούν οι δανειακές ενέσεις από τας Ευρώπας, ο κάθε βλαχοδήμαρχος και η κἀθε δημόσια ευσεβής αργόμισθη θα συνεχίσουν να (μας) δουλεύουν και η παράγκα δεν θα καταρρεύσει.
   Ο μόνος άλλος τρόπος να καταρρεύσει η παράγκα, είναι με έναν "εμφύλιο" τύπου Ρουμανίας 1989.

   Διαγραφή
 2. εμενα δυο φορες που πηγα τελευταια στον οαεδ , ηταν ενας πενηνταρης με πουκαμισο , λευκη φανελα , χρυση καδενα απο πανω απο τη φανελα και ειχε απλωσει ηλιοσπορο στο γραφειο (πραγματικοτητα - ξερουν ποιοι ειναι και ποιοι ειμαστε )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι. Ξέρουν ότι δεν θα τους κουνήσει ποτέ κανείς πολιτικός από τις καρέκλες τους, κι ότι ούτε εμείς θα κουνηθούμε ποτέ εναντίον τους.

   Διαγραφή