.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΣΙΩΝΙΣΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΕΤΕΡΟΦΟΒΙΑ

   Δύο ειδήσεις (μια πρόσφατη και μια αρκετά παλαιότερη αλλά εξαιρετικά επίκαιρη), που αποδομούν εύκολα και γρήγορα δύο από τα πλέον κακοστημένα ιδεολογικά … μετερίζια του σύγχρονου νεοφιλελευθεροφασισμού: τον «αντισημιτισμό» και την «ομοφοβία».
  Γιατί όταν ο νεοφιλελευθεροφασισμός (δεξιός, σοσιαλδημοκρατικός, ή αριστερός) «νοιάζεται» για τα ανθρώπινα (πολιτικά, νομικά κλπ.) δικαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή θαλασσοπνίγει χιλιάδες πρόσφυγες που ο ίδιος δημιούργησε, ή καταργεί ακόμα και αυτά τα χτικιάρικα εργασιακά «δικαιώματα», ή παράγει με μαζικό τρόπο εκατομμύρια κοινωνικά αποκλεισμένους, πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.   
   (Οι εικόνες από εμένα).

  

     

   

 H ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

 

     Ο «κίνδυνος»

    Το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας προκάλεσε αντιδράσεις αποκλείοντας από το πρόγραμμα των Λυκείων ένα μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' έναν Παλαιστίνιο και μια Ισραηλινή.
   Η απαγόρευση του έργου της Ντόριτ Ραμπινιάν, που εκδόθηκε πριν από ενάμισι χρόνο στα εβραϊκά με τίτλο «Μίσος», οφείλεται σ' ένα αντανακλαστικό που έχει να κάνει με το ζήτημα της ταυτότητας και στον φόβο της αφομοίωσης εβραίων και Παλαιστινίων, γράφει σήμερα ο ισραηλινός Τύπος.
   Ερωτηθείσες από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι υπηρεσίες του υπουργού Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, αρκέσθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι το εν λόγω βιβλίο αποκλείσθηκε από τα έργα που μελετώνται στα τμήματα λογοτεχνίας του Λυκείου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
   Όμως η υπεύθυνη του υπουργείου στην οποία οφείλεται η απόφαση, η Ντάλια Φένιγκ, την οποία επικαλείται ο ισραηλινός Τύπος, μίλησε για τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι το βιβλίο ενθαρρύνει την αφομοίωση.
  «Οι ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις -και ακόμη περισσότερο η δυνατότητα να θεσμοποιηθούν με το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, έστω κι αν αυτό δεν έχει συμβεί ιστορικά- μεταξύ εβραίων και μη εβραίων θεωρούνται από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας απειλή για τη χωριστή ταυτότητα», δήλωσε η Φένινγκ για να δικαιολογήσει την απόφασή της, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο. 

     Η ιστορία της Λιάτ και του Χιλμί 
  Με τον αγγλικό τίτλο «Borderline» (σύνορο, διαχωριστική γραμμή) το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της Λιάτ, μιας ισραηλινής διερμηνέως, και του Χιλμί, ενός παλαιστίνιου καλλιτέχνη, που ερωτεύονται στη Νέα Υόρκη, μέχρι που πρέπει να επιστρέψουν στο Τελ Αβίβ η μία και στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο άλλος.
  Το υπουργείο απέρριψε τις συστάσεις μιας επιτροπής πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών, καθώς και το αίτημα πολλών εκπαιδευτικών για να περιληφθεί το βιβλίο στο σχολικό πρόγραμμα. 

     Αντιδράσεις Ισραηλινών συγγραφέων 
   Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών ισραηλινών συγγραφέων πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων ο Αβραάμ Γισχοσούα, και πολιτικών προσωπικοτήτων. 

     Τί είπε η συγγραφέας 
   Η ίδια η Ντόριτ Ραμπινιάν, μια ισραηλινή εβραία ιρανικής καταγωγής, αντιμετώπισε το θέμα με ειρωνεία. «Προφανώς κάποιος στο υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να πιστεύει ότι η λογοτεχνία έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα στο εύπλαστο μυαλό της νεολαίας και -τρέχα γύρευε γιατί- αυτό μου φαίνεται λόγος για να αισιοδοξώ», δήλωσε.
   Οι πολιτικές και οι αποφάσεις της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιας από τις πιο δεξιές στην ιστορία του Ισραήλ, έχουν προκαλέσει πολλές έντοντες αντιδράσεις στους πολιτιστικούς κύκλους μετά την ορκωμοσία της, τον Μάιο του 2015.













      ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Α/Α: 582951
Έντυπο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 
Ημ/νία: 31/01/2000
Σελίδα: 15
Κατηγορία: Κόσμος 

    Στη Βρετανία φιλμ ερωτικής διαπαιδαγώγησης για μαθητές κατηγορείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία

Της Ιωάννας Νιαώτη
Λονδίνο

    «Αποδοχή ή προτροπή;»

   Διχάζει τη βρετανική κοινωνία ένα φιλμάκι για την ομοφυλοφιλία, που προβάλλεται στα σχολεία στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών.
    «Πέρα από αυτή τη φάση -οδηγός για την καταπολέμηση του φόβου για την ομοφιλοφυλία» ονομάζεται το φιλμάκι, διάρκειας 14 λεπτών, που συνοδεύεται από έντυπο υλικό και προβάλλεται μέχρι στιγμής σε μαθητές 14-16 ετών σε 180 σχολεία στη Μ. Βρετανία.
    Αφηγητής είναι ένας νεαρός φοιτητής κολεγίου, ο Καρλ, και συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητές ότι πρέπει να πειραματιστούν ερωτικά με άτομα του άλλου αλλά και του ίδιου φύλου για να διαπιστώσουν με ποιο από τα δύο φύλα βρίσκουν ερωτική ολοκλήρωση και αισθάνονται άνετα. Αλλοι ήρωες μοιράζονται με τους μαθητές τις εμπειρίες τους όταν αποκάλυψαν τον ερωτικό τους προσανατολισμό στους γονείς τους, περιγράφουν τις αντιδράσεις του περίγυρού τους και συμβουλεύουν: «Είναι καλύτερο να είσαι ειλικρινής για τις ερωτικές σου προτιμήσεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους. Η ερωτική καταπίεση οδηγεί σε απόγνωση και μελλοντικά ίσως και σε διαταραχές της προσωπικότητας». Στο τελευταίο μέρος του βίντεο οι μαθητές καλούνται να συζητήσουν εάν ο 15χρονος Μαρκ θα πρέπει ή όχι να κάνει έρωτα χωρίς προφυλακτικό με το φίλο του.
    Το φιλμάκι, κόστους περίπου 5 εκατ. δρχ., δημιουργήθηκε πέρυσι για το κυβερνητικό πρόγραμμα ερωτικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών στα σχολεία, με συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και της εταιρείας Avon. Εκπρόσωπος της Avon, η οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση παράγει ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό για θέματα υγείας, δήλωσε: «Το φιλμάκι δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει την αξία της αποδοχής των συνανθρώπων μας, όποιες κι αν είναι οι ερωτικές τους προτιμήσεις».

     «Λάθος κατεύθυνση»

    Γονείς, όμως, και εκπαιδευτικοί έχουν διαφορετική άποψη και τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας δέχθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα για την απόσυρση του ενημερωτικού πακέτου από τα σχολεία «γιατί έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 28 του εκπαιδευτικού κώδικα, που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στο σχολείο».
    «Το βίντεο κατευθύνει το μυαλό των νεαρών εφήβων σε περιοχές που δεν θα έπρεπε φυσιολογικά να πηγαίνουν. Είναι άλλο θέμα να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να αποδέχονται τους συνανθρώπους τους και άλλο να τα ενθαρρύνουμε να πειραματιστούν», δήλωσε η Βάλερι Ρίτσαρντς, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Εφηβοι και Γονείς» και τόνισε: «Δεν επιζητούμε την άγνοια, αλλά δεν μπορούμε να φθάνουμε και στην άλλη άκρη».
   «Ελάχιστοι γονείς θα ήθελαν να εκτίθενται τα παιδιά τους σε τέτοια ερεθίσματα. Το πακέτο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον εκπαιδευτικό κώδικα», δήλωσε ο βουλευτής Λίαμ Φοξ, εκπρόσωπος των Συντηρητικών στα θέματα υγείας, και πρότεινε στην κυβέρνηση «να αναπροσαρμόσει το ενημερωτικό πακέτο».

   Ακόμη και οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζονται «μπερδεμένοι». Σε μίνι συνεντεύξεις τους στις κυριακάτικες εφημερίδες άλλοι παρουσιάζονται «ευτυχισμένοι που επιτέλους η αλήθεια βγαίνει στη φόρα» και άλλοι προβληματισμένοι για τη σύνδεση της αποδοχής των ομοφυλόφιλων με τις προτάσεις για ερωτικό πειραματισμό. Ο υπεύθυνος επιθεωρητής για όλα τα βρετανικά σχολεία, Κρις Γούντχεντ, υπερασπίστηκε το φιλμάκι λέγοντας: «Δεν έχει αρνητική επίδραση στα παιδιά. Δεν είναι αντίθετο με τον κώδικα. Αντίθετα, διευκολύνει τους δασκάλους να αποτρέπουν τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παιδιά βασανίζονται από τους συμμαθητές τους λόγω του ερωτικού τους προσανατολισμού».

--------------------------------------------------------------------------------
Λεζάντες: «Άλλο να μην ντρέπεσαι γι' αυτό που είσαι και άλλο να πειραματίζεσαι για να το βρεις», λένε οι πολέμιοι του φιλμ


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Θέμα: ΔΙΕΘΝΗ




6 σχόλια:

  1. Μια προειδοποίηση από τον Καναδά: Ο ομοφυλόφιλος γάμος πλήττει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Μαρτυρίες παιδιών που έχουν υιοθετηθεί και μεγαλώσει σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

    http://www.thepublicdiscourse.com/2015/04/14899/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα χα. σειρα εχουν τα σφυριζια στο βυζαντινισταν να φτιαξουν ενα ιδιο φιλμακι. δεν θα ξερουν απο που να φυγουν λεμε. αυστηρα η χωρα της ορθοψωλιας-πατριδας της βυζαντινης αυτοκρατοριας!!! ακουσον ακουσον χωρις αθεους μιασματα
    (κανουν πως δεν ξερουν πως υπαρχουν) οι απιθανοι τυποι που για την "κριση" φταινε οι αθεοι χωρις ηθικη βεβαιως βεβαιως κλπ. Δες το λινκ παρακαλω να καταλαβεις που ζουμε. σκατανθρωποι κυριολεκτικα.
    http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/658158/theofaneia-2016-h-orthodoxia-kai-i-ellada-antexoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι φταίει το ότι εδώ είναι χώρα της ορθοψωλίας και Βυζαντινιστάν. Εδώ υπήρξαν αντιδράσεις (στην ομοφυλοφιλική προπαγάνδα) στην Αγγλία που είναι κανονική δυτική χώρα...

      Απλά έφεραν το σύμφωνο συμβίωσης (στο οποίο δεν είμαι κατά) μήπως κερδίσουν μερικούς ψήφους από τους ομοφυλόφιλους, αλλά και για να παραστήσουν ότι αγωνίζονται κατά του κοινωνικού αποκλεισμού (με δύο εκατομμύρια κοινωνικά αποκλεισμένους, άνεργους, άστεγους, νεογκασταρμπάιτερ και γενικώς ζωντανούς νεκρούς...).
      Γι' αυτό οι συριζαίοι είναι το ίδιο υποκριτές και σκατάνθρωποι με το παπαδαριό και τους εθνικιστές.

      ΥΓ. Εκεί όπου ήμουν ανέκαθεν εναντίον είναι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων και φυσικά οι υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το να αποστρέφεσαι την ετεροφυλόφιλη σεξουαλική πράξη αλλά να θέλεις τον καρπό της το θεωρώ ως τον ορισμό της διαστροφής και της ανωμαλίας.
      Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα για τους ομοφυλόφιλους να αποδεχτούν ότι η ιδιότητά τους έχει κάποιο κόστος και να σταματήσουν να προσπαθούν να πιθηκίζουν τον τρόπο ζωής των ετεροφυλόφιλων. Αν δεν αποδεχτούν οι ίδιοι τον εαυτό τους, δεν θα τους αποδεχτεί ποτέ η υπόλοιπη κοινωνία. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι και οι κατεξοχήν ομοφοβικοί (πλην κάποιων ελαχίστων εξαιρέσεων φυσικά, οι οποίοι έχουν αποδεχτεί αυτό που είναι).

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητηρια υπνοβατη για το σχολιο. Αντε γιατι μας τα εχουν πρηξει με τις δηθεν ακτιβιστικες αλλα γεματες ιδιοτελεια παπαριες τους. Οι μονοι που ειστε ρατσιστες ειστε οι ιδιοι οι ομοφυλοφιλοι. Δεν αγαπατε την πετσα σας κ ζητατε αγαπη και φωναζετε πως αγωνιζεστε για την αποδοχη ενω εσεις δεν αποδεχεστε το φυλο σας και πασχιζετε να το ονομασετε κοινωνικο φυλο για να νιωσετε πιο ανετα με την ανωμαλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο περί ανωμαλίας θα διαφωνήσω. Την έννοια της ανωμαλίας τη δέχομαι μόνο στο ψυχολογικό πεδίο και σε εκείνο της παιδεραστίας. Απ' αυτή την άποψη υπάρχουν ανώμαλοι και στους ετεροφυλόφιλους και στους ομοφυλόφιλους.

      Διαγραφή
  4. Διεθνή Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ελληνικό Κοινοβούλιο, με θέμα «ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ», έχουν στείλει φεμινίστριες, ομοφυλόφιλοι και τρανς, που αγωνίζονται κατά των νόμων «αυτοπροσδιορισμού της έμφυλης ταυτότητας».
    Η επιστολή έχει υπογραφεί από πάνω από 650 γυναίκες και άντρες σε όλον τον κόσμο, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, των ομοφυλόφιλων και της ελευθερίας του λόγου και της επιστημονικής έρευνας, που θίγονται καίρια από τους νόμους περί gender.

    "Είμαστε γυναίκες, άντρες και τρανσεξουαλικοί από χώρες στις οποίες τέτοιοι μισογυνικοί και ομοφοβικοί νόμοι αποτελούν ήδη ταπεινωτική και απειλητική πραγραματικότητα και θεωρούμε καθήκον μας να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες φίλους μας και τις ελληνικές αρχές για τις σοβαρές αλλαγές που θα επιφέρει σε όλο το φάσμα του πολιτισμού ένας νόμος για την «έμφυλη ταυτότητα». Η σοβαρότερη από αυτές τις αλλαγές θα είναι η καταστροφή της νομοθεσίας που παρέχει ισότητα και προστασία στις γυναίκες, καθώς η νομοθέτηση της «έμφυλης ταυτότητας» αποτελεί πλήρη διαγραφή της νομικής, ιατρικής και ποινικής πραγματικότητας του βιολογικού φύλου. Οι νόμοι περί «έμφυλης ταυτότητας» αποτελούν επίσης έναν σοβαρό περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και της επιστημονικής έρευνας, προς όφελος μία απειροελάχιστης μειοψηφίας ανθρώπων που υποφέρουν από τις ψυχιατρικές ασθένειες της «δυσφορίας έμφυλης προσωπικότητας» και/ή της αυτογυναικοφιλίας. Αυτοί οι άνθρωποι ήδη απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτός από το «δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου τους». Όμως ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν θα έπρεπε ποτέ να θεωρείται ως τέτοιος όταν η νομική του αναγνώριση συνεπάγεται την απάλειψη των δικαιωμάτων και της προστασίας γυναικών και παιδιών, όταν θέτει σε κίνδυνο το θεμελιακό ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. Η ελληνική κοινωνία, ειδικά οι γυναίκες και τα παιδιά της χώρας, υποφέρουν ήδη από τα μέτρα λιτότητας και έχουμε κάθε δικαίωμα να ανησυχούμε για τις περαιτέρω συνέπειες που θα επιφέρει στην ζωή τους η νομιμοθέτηση της «έμφυλης ταυτότητας»."

    Η συνέχεια εδώ:
    http://geromorias.blogspot.gr/2017/10/blog-post_37.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή