Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ (Β)ΡΩΜΗΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

  Σαράντα έξι χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα (και άλλες σαράντα χιλιάδες άστεγοι ελληνόφωνοι προσφυγοποιημένοι που ... δεν "φαίνονται")

   Για ακατάσχετα γέλια (ή μήπως για κλωτσιές;), για άλλη μια φορά η (β)ρωμηοσύνη...

    Φοβούνται οι (β)ρωμηοί μήπως η χώρα που καταπατούν (αφού τη βρωμίζουν και την καίνε συνεχώς), γεμίσει με μπλοκαρισμένους στα σύνορα πρόσφυγες. Φοβούνται μήπως ξεσπάσουν επιδημίες, εγκληματικότητα, λιμοί και καταποντισμοί. Φοβούνται οι σιχαμένοι (σωματικά και ψυχικά) καταπατητές μήπως ... βρωμίσουν από τους αξιοπρεπέστατους σύριους πρόσφυγες (εκ των οποίων, όπως αποδεικνύεται και από τα ειδησεογραφικά στιγμιότυπα, οι μισοί τουλάχιστον είναι επιστήμονες). Φοβούνται οι βλαχονεόπλουτοι "μαίνουμαι Εβρόπι" μήπως οι πρόσφυγες ... βάλουν βόμβες (λες και δεν έχουν άλλα προβλήματα) στα Mall και στην Ερμού και δεν μπορούν ούτε να πάνε να κάνουν τη ψωνιοθεραπεία τους.
     Φοβούνται επίσης μήπως οι πρόσφυγες εγκλωβιστούν μόνιμα στην Ελλάδα και ... αφελληνίσουν τους ... γνήσιους έλληνες (που έχουν μπερδέψει τον ελληνικό πολιτισμό με τον χριστιανισμό, την Ευρώπη με το ευρώ και γενικώς την πούτσα με τη βούρτσα).
   Οι πιο "προχώ" απ' αυτούς, το πολύ να δείξουν λίγη κροκοδείλια (=χριστιανική) συμπόνια.

   Οι (β)ρωμηοί θέλουν μόνο οικονομικούς μετανάστες που μπορούν να τους απορροφούν στις Μανωλάδες και στα "μεγάλα έργα"/κάτεργα τών πάλαι ποτέ olympic games. Θέλουν μόνο κακομοίρηδες, αδήλωτους, ανασφάλιστους,  "λαθραίους" και "παράνομους", για να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται με τη σιωπηρή συναίνεση της (β)ρωμηοκοινωνίας. Δεν θέλουν πρόσφυγες με τις οικογένειές τους, δεν θέλουν καλλιεργημένους και αρχοντάνθρωπους, δεν θέλουν ανθρώπους με αρχίδια που πέρασαν (οι ίδιοι και τα παιδιά τους) δια πυρός και σιδήρου, δεν θέλουν ανθρώπους με αξιοπρέπεια, γιατί τους υπενθυμίζουν πόσο σκουλήκια είναι οι ίδιοι.
   "Μαίνουναι Εβρόπι" οι (β)ρωμηοί, αλλά θέλουν μόνο το ευρώ και όχι τους πρόσφυγες που δημιουργεί η νεοφιλελευθεροφασιστική "Ε".Ε. με τους πολέμους που διεξάγει στην Ασία. Θέλουν να κρύβουν ευρώ στο στρώμα τους, ή στις ξένες τράπεζες, αλλά αφού πρώτα τα ξεπλύνουν διακριτικά από το αίμα που έχουν επάνω τους.    Αυτό πάντως που "βγάζει μάτι" είναι ότι, μπορεί οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες των πολέμων τής νεοφιλελευθεροφασιστικής "Ε".Ε. να ξεπέρασαν τις σαράντα χιλιάδες, αλλά κανείς υποκριτάκος (β)ρωμηός δεν ασχολείται με τους εγχώριους πρόσφυγες, όπως π.χ. τις σαράντα χιλιάδες αστέγους που δημιουργήθηκαν στα επτά χρόνια της "κρίσης" (εκ των οποίων είκοσι χιλιάδες μόνο στην Αθήνα). Κανείς (β)ρωμηός δεν ασχολείται επίσης με τους εξαθλιωμένους, που ίσως έχουν ακόμα ένα "κεραμίδι", αλλά δεν έχουν νερό, θέρμανση, ρούχα, ρεύμα, ή απλώς να φάνε. Και, τέλος, κανείς (β)ρωμηός δεν ασχολείται με τους εγχώριους πρόσφυγες, που διώχτηκαν από την Ελλάδα για να πάνε να γίνουν νεογκασταρμπάιτερ στη Γερμανία και αλλού.
    Όσο για την "πρώτη φορά αριστερά", μετά από τόσες "ευρωπαϊκές" καρπαζιές που εισέπραξε, βρήκε επιτέλους ευκαιρία να παίξει το αγαπημένο της ρολάκι: τον -εκ του ασφαλούς- προστάτη των κατατρεγμένων. 
    Διεθνούς απεύθυνσης είναι οι υποκριτικές τσιρίδες και οι ψευτοανθρωπιστικές κορώνες του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ για τους κολασμένους της Ειδομένης. Επάνω στις πλάτες των προσφύγων το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ βρήκε μια μοναδική ευκαιρία να παραστήσει επιτέλους την αριστερά. Αλλά από την άλλη, τσιμουδιά δεν βγάζουν οι αριστεράντζες για την εγχώρια προσφυγιά (άνεργοι, άστεγοι, νεομετανάστες, κοινωνικά αποκλεισμένοι  κλπ.) η οποία θυσιάζεται για να "μείνει Ευρώπη" η Ελλάδα, ώστε να συνεχιστεί ο δανεισμός προς το ψευδοκράτος (και να μην χάσει την ψηφοπελατειακή του βάση το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ: όλους αυτούς τους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους και συνδαιτυμόνες των διαφόρων Πάγκαλων, που κινδυνεύουν να ξεβολευτούν). 
   "Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών" σκίζει το καλσόν του ο κωλοπαιδαράς που παριστάνει τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, αλλά κάνει πως δεν βλέπει ότι η Ελλάδα παραμένει ήδη αποθήκη τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων μερικώς ή ολικώς προσφυγοποιημένων, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.    Αλλά μήπως κι αυτοί οι προσφυγοποιημένοι (β)ρωμηοί, αυτοί που έχουν φτωχοποιηθεί από τη χρεωκοπία του ελληνόφωνου ψευδοκράτους, είναι καλύτεροι; Αντί να κοιτάξουν τα χάλια τους, τα οποία δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά των προσφύγων, εκφράζουν τους ίδιους ... εθνοπρεπείς φόβους με τους βολεμένους ομοεθνείς επιβήτορές τους (τους "μαίνουμαι εβρόπι").
    Είναι τουλάχιστον τραγικό να ακούς από ανθρώπους τελειωμένους (εργασιακά, κοινωνικά κλπ.) ότι η προσφυγική έκρηξη θα έχει τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις και σε αυτούς. Αντί να εύχονται να γεμίσει η Ελλάδα με πρόσφυγες ώστε να δοθεί η χαριστική βολή στο μπουρδέλο που μόλις κρατιέται όρθιο επάνω στις κατεστραμένες ζωές των ίδιων και των παιδιών τους (ναι, ναι, ξέρω ότι προσβάλλω τα μπουρδέλα όταν τα συγκρίνω με το ελληνόφωνο ψευδοκράτος), αντί να εύχονται να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο της πουτάνας μήπως ανακατευτεί η κοινωνική "τράπουλα" και κουνηθεί επιτέλους κάτι σ' αυτή τη χώρα, κάθονται και παρακολουθούν σαν χάχακες την κροκοδείλια ψευτοανθρωπιστική τρομοπροπαγάνδα των κυβερνώντων αριστερών κωλοπαιδαράδων. 
      Οι παθητικοί (β)ρωμηοί ανατολίτες, οι χριστιάναροι τού "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", οι μοιρολάτρες θεατές τής ίδιας τους τής καταστροφής, οι γαμιάδες των ίδιων τους τών παιδιών (αφού έχουν επιτρέψει την καταστροφή τού μέλλοντός τους) φοβούνται τούς -κατ΄όνομα μόνο, ανατολίτες- σύριους πρόσφυγες. Οι, αφημένοι σαν σκυλιά στην τύχη τους, ελληνόφωνοι πρόσφυγες, φοβούνται τους ομοιοπαθείς τους μόνο και μόνο επειδή είναι ... αλλοεθνείς.
    Αυτό ακριβώς θα πει "γεννημένοι δούλοι".
    Μακάρι αυτή χώρα να κατεκλύζετο και να εποικίζετο από ήρωες άλλων εθνοτήτων που, μέσα από τους κινδύνους που έχουν περάσει, έχουν αποδείξει ότι θέλουν -και ότι αξίζουν- να ζήσουν σαν άνθρωποι. Και μακάρι οι καταπατητές αυτής τη χώρας, οι "μαίνουμαι Εβρόπι", οι εργοδοτίσκοι, οι κρατικοδίατοι αεριτζήδες, οι διασωσμένοι τραπεζίτες, οι μηντιάρχες, οι ψηφοπελάτες, οι καταθέτες, οι νοικοκυραίοι, οι δημόσιοι αργόμισθοι και συνταξιούχοι, οι παλιάνθρωποι με τα ευρώ στα στρώματα και όλος αυτός ο βολεμένος κοπροπολτός από τον οποίο αποτελείται ο "εθνικός κορμός",  να εκτοπίζονταν στις Μανωλάδες, στις εργασιακές "γαλέρες", στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ., στα πεζοδρόμια των αστέγων ή στη νεομετανάστευση 
    Το λένε και Κοινωνική Δικαιοσύνη.


14 σχόλια:

 1. Δυστυχώς δεν άφησε κανέναν επιστήμονα πρόσφυγα η νεοφασιστική ευρώπη στην φασιστική νεοελλάδα.
  Απο την άλλη να ξέρες που γράφω τον κάθε "καλλιεργημένο" που βάζει την θρησκεία του πάνω απο όλα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι σύριοι είναι μόνο κατ' όνομα μουσουλμάνοι (όπως και οι τούρκοι, ή οι αλβανοί). Είναι δε τόσο εκκοσμικευμένοι, που δεν έχουν καμμία ουσιαστική σχέση με τον μουσουλμανικό κόσμο. Είναι τόσο μουσουλμάνοι, όσο οι άγγλοι, ή οι γάλλοι, ή οι σουηδοί είναι χριστιανοί.

   Σχετικά με τους πρόσφυγες επιστήμονες, αν εννοείς τους έλληνες, η γνώμη μου είναι ότι πρώτα και κύρια τους διώχνει η Ελλάδα (και μετά τους παίρνει η "Ευρώπη" - και γιατί να μην το κάνει άλλωστε;)

   Διαγραφή
 2. Για πρόσφυγες έλεγα , αλλά το ίδιο κάνει.

  Οι μετανάστες ίσως να ειναι και ένας χρήσιμος "εχθρός" για να κρυφτούν απο πίσω μερικοί σε περίπτωση κοινωνικής έκρηξης.

  Ο φόβος του νεοέλληνα πιο πολυ ειναι μην πέσει ο τουρισμός και μετά όλα τα αλλά.

  Εμένα το πρόβλημα δεν ειναι τόσο οι (β)ρωμηοί ,ούτε οι νεοέλληνες. Το πρόβλημα ειναι το κράτος και ο τρόπος που λειτουργεί. Το κράτος εχει δημιουργηθεί με συγκεκριμένο τροπο απο συγκεκριμένες "μεγάλες δυνάμεις" σε συγκεκριμένο τόπο και έτσι δικαιολογειται η αιτία συμπεριφοράς των κολίγων που βοηθάει ο ένας τον άλλο στην φοροδιαφυγή,στην αρπαχτή κτλ.
  Σε ποια εποχή ηταν υπόδειγμα υπηκόου ο ελληνας ; Αυτή η νοοτροπία συνεχίζει ανα τους αιώνες απο τους αυτοκράτορες εως και τώρα σαν να μην εχουν αλλάξει και πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η γνώμη μου είναι ότι ο (β)ρωμηός ήταν ανέκαθεν υπόδειγμα υπήκοου (=κουτοπόνηρου, υποκριτή, κουραδόμαγκα, συμφεροντολόγου, θρασύδειλου, σκουληκιού κλπ). Μην ξεχνάς ότι ο εθνικός ήρωας του (β)ρωμηολαού είναι ο εμετικός υπήκοος Καραγκιόζης. Και μάλιστα πολύ πριν εμφανιστούν οι "μεγάλες δυνάμεις".
   Οι "μεγάλες δυνάμεις" δεν θα μπορούσαν να στήσουν αυτό το ψευδοκράτος αν δεν έβρισκαν την κατάλληλη ανθρωποειδή "μαγιά": τη βρήκαν, δεν τη δημιούργησαν.

   Διαγραφή
  2. .....Οι δουλοπάροικοι νεοέλληνες δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να γίνουν πολίτες. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα... Πρέπει πρώτα να περάσουν από το ενδιάμεσο στάδιο του υπήκοου, εκεί δηλ. όπου βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι δυτικοί ......

   το είπες εδώ :

   http://hypnovatis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_3.html#comment-form

   Αν υπήρχε μετρητής να μετρήσουμε σε τι βαθμό βρίσκεται ο νεοέλληνας σε σχέση με τον δυτικό υπήκοο , τότε ο νεοέλληνας θα έχανε μιας και βρίσκεται σε μια διαρκή ρήξη με το κράτος ή ψευδοκράτος (δεν έχει διαφορά για μένα άσχετα με το τι προσφέρει στον υπήκοο).
   Ο σωστός υπήκοος σε μια φιλελεύθερη ολιγαρχία ειναι πιστός στους θεσμούς και τους νόμους του κράτους και δεν συμμετέχει παρά μόνο στις εκλογές όπου και δίνει εξουσιοδότηση.
   Στην νεοελλάδα δεν μπορεί και να θέλει να ειναι πιστός σε νόμους και θεσμούς του κράτους και πως θα μπορούσε άλλωστε μιας και το κράτος του αποτελείται απο πολιτικές συμμορίες και μαφίες.

   Διαγραφή
  3. Αυτό για τον Καραγκιόζη το είπα ειρωνικά (για τους βρωμηούς). Εννοούσα ότι δεν του περνάει ποτέ από το μυαλό η σκέψη να εξεγερθεί και γι΄αυτό έκανα ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις "υπήκοος" και "υπάκουος" (ίσως θα έπρεπε να το έχω διευκρινίσει απ' την αρχή).

   Κατά τα άλλα, ποιούς νόμους ... παραβιάζει ο (β)ρωμηός;(!) Μόνο εκείνους περί υγιούς κοινωνικής συνύπαρξης. Π.χ. αγνοεί επιδεικτικά τις ευγενικές πινακίδες περί αποφυγής καπνίσματος σε κοινόχρηστους χώρους, οδηγεί εγκληματικά, παρκάρει αντικοινωνικά, καίει δάση, βρωμίζει παραλίες, κάνει συνεχώς επίδειξη κομπλεξισμού (="φιγούρα", "εφφέ", "μαγκιά") κλπ.

   Κατά τα λοιπά, πού την είδες τη "μή πίστη" του (β)ρωμηού στους νόμους και θεσμούς του ψευδοκράτους; Στο ότι συνηθίζει να ρουφιανεύει για να κερδίσει την εύνοια του προϊσταμένου ή του αφεντικού, ή στο ότι συνηθίζει να γλείφει κομματόσκυλα για να κάνει τη δουλίτσα του εις βάρος των άλλων (βλ. επανειλημμένη ψήφιση πελατειακών "νόμων"); Το μόνο που κάνει ο νομοταγέστατος βρωμηός είναι να γίνεται χαμερπές κουτοπόνηρο σκουλήκι, με τον νου του συνεχώς στην πουστιά προς τον διπλανό του (και όχι προς τους κοινωνικούς επιβήτορές του).

   Δηλ. προκειμένου ο (β)ρωμηός να πετύχει αυτό που θέλει, γαμάει τον διπλανό του (συχνότατα, μάλιστα, νομότυπα και συνεργαζόμενος με τις "πολιτικές συμμορίες και μαφίες"). Π.χ. ένας γείτονάς μου κάποτε είχε καταφέρει να βγάλει ανάπηρη την -υγιέστατη- μάνα του, μόνο και μόνο για να καπαρώσει με σήμα της Τροχαίας μια "αναπηρική" θέση πάρκιν έξω ακριβώς από το σπίτι του. Αυτό όμως δεν συνιστά πράξη εξέγερσης (ή έστω ρήξης), αλλά, αντίθετα, προσαρμογής και εν τέλει συναίνεσης προς το καθεστώς (και άρα υπακοής).

   Ειδικά όταν αδικείται ο (β)ρωμηός, θα έπρεπε να είχε τ΄αρχίδια να τα βάλει με αυτούς που πρέπει αντί να κοιτάζει πώς θα βολέψει ατομικιστικά τον κώλο του. Αλλά ποιός "τά 'χασε" για να τα βρει αυτός...
   Μακάρι, λοιπόν, να παραβίαζε ευθέως και μαζικά τους "νόμους" του ψευδοκράτους ο κουραδόμαγκας (β)ρωμηός, αντί να τους "τηρεί" με τον κουτοπόνηρο τρόπο που το κάνει έως σήμερα. Με κράτος δυτικού τύπου όμως, το πράγμα θα άλλαζε και θα γινόταν έστω υπήκοος.
   Γιατί, ο λόγος που σε μια φιλελεύθερη ολιγαρχία δυτικού τύπου, ο υπήκοος έχει κάποια ΣΧΕΤΙΚΗ εμπιστοσύνη στο κράτος, είναι ότι υπάρχουν κοινωνικά συμβόλαια που (μέσες-άκρες) τηρούνται. Αυτά τα "συμβόλαια" ο υπήκοος τα έχει κερδίσει προ λίγων αιώνων με τους αιματηρούς αγώνες του, πράγμα που δεν έχει συμβεί ακόμα στην Ελλάδα (εξ' ού και το ψευδοκράτος). Αν όμως αντιληφθεί ότι τα συμβόλαια αυτά αθετούνται, τότε (όπως έχει αποδείξει κατ' επανάληψιν) δεν έχει πρόβλημα να τα κάνει "πουτάνα όλα" (δηλ. δεν περιορίζεται παθητικά στην ψηφοφορία, ούτε το γυρνάει στην κουτοπόνηρη "προσαρμογή" σαν τον βρωμηό). Είναι δηλ. υπήκοος, αλλά όχι πάντα υπάκουος.

   Αν, λοιπόν, ο (β)ρωμηός θελήσει να γίνει έστω υπήκοος δυτικού τύπου, δεν μπορεί να τον εμποδίσει τίποτα και κανένας. Στην εποχή μας θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Απλώς δεν θέλει. Βολεύεται με τη μιζέρια, την αυτολύπηση, την κουτοπονηριά και προπάντων με το να κατηγορεί συνεχώς τους άλλους (πρόσφυγες, μετανάστες, εβραίους, τούρκους, γερμανούς, αμερικάνους, αρειανούς κλπ.) για την εκούσια κατάντια του. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στην κατάσταση (η κουτοπονηριά του αυτό ακριβώς φανερώνει) και ο,τιδήποτε άλλο τον κάνει να νιώθει σαν ψάρι έξω απ' το νερό. Γι' αυτό, όποτε τού δόθηκε η ευκαιρία να γίνει άνθρωπος, την απέρριψε. Δες π.χ. τη συστηματική παραβίαση κανόνων σαβουάρ βιβρ σαν αυτούς που απαρίθμησα πιο πάνω. Ή απλώς μίλησέ του για το πόσο αξιοπρεπέστερα (όχι ιδανικά) ζουν οι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο, και θα έρθεις αντιμέτωπος με την πιο ψυχοπαθολογική ΑΡΝΗΣΗ και τον πιο εθνικιστικό κομπλεξισμό. Ο (β)ρωμηός δείχνει την πιο απόλυτη ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ (=εμπιστοσύνη) στο καθεστώς του. Γι' αυτό επιμένω ότι ο (β)ρωμηός διαιωνίζει το ψευδοκράτος και όχι το αντίστροφο.

   Διαγραφή
  4. Νομοταγής που θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσει τους φόρους του; δεν ειναι και μιλάω για την πλειοψηφία (το να δώσεις λεφτά σε αυτό το κράτος δεν θα ειναι για την κοινωνία). Δεν νομίζω να καίνε τα δάση γιατί τους αρέσει να τα βλέπουν να καίγονται, για οικονομικούς λόγους το κάνουν (οικοπεδοποίηση -"ανάπτυξη") με την συνεργασία της κρατικής μαφίας βέβαια όπως είπαμε ,που αν δεν υπήρχε αυτή η κρατική βοήθεια προς τους "επενδυτές-καταπατητές" δεν θα υπήρχε λόγος πυρκαγιάς. Και πόσοι ειναι αυτοί που τα κάνουν ; γιατί δεν μιλάμε για την πλειοψηφία. Μετράμε όμως απο την άλλη και τον εθελοντισμό σαν εξισορροπηση;
   Οσο για την βρώμα ,τι να πω. Δεν ξέρω αν ειναι η πλειοψηφία ,αλλά το όνομα του κρατιδίου θα έλεγα ταιριάζει γι αυτό πιθανόν έγινε και αποδεκτό.

   Ο νεοέλληνας θεωρώ οτι εχει εν μέρει την ευθύνη για την κατάσταση του. Διότι παίζει ρόλο που βρίσκεται πχ δεν βρίσκεται δίπλα στο Ιράκ , ούτε δίπλα στη Γαλλία, ή την Αλάσκα . Επίσης δεν μπορεί να μην παίζει ρόλο και η ιστορία που ειχε πριν δημιουργία του. Το οτι δικαιολογώ τον λόγο για την κακή συμπεριφορά του δεν σημαίνει οτι δεν την θεωρώ και λάθος.
   Και αυτο το λέω για κάθε λαό ,δηλαδή οτι δεν μπορεί να ευθύνεται μόνο αυτός για την ιστορία του και για την κατάσταση την οποία βρίσκεται.

   Θα σου έλεγα να διαβάσεις και κανένα βιβλίο του Κοντογιώργη http://contogeorgis.blogspot.gr/
   σε συγκεκριμένα θέματα συμφωνώ μαζί του και ίσως στα περισσότερα μαζί σου. Και απο οτι φαίνεται τα κείμενα σου αρχίζουν να μου αρέσουν όλο και περισσότερο.

   ευχαριστώ για την απάντηση σου

   Διαγραφή
  5. Απλώς δεν μπορώ πια να ανέχομαι τη νεοελληνική ανευθυνότητα (δεν υπαινίσσομαι ότι την έχεις κι εσύ) του τύπου "για όλα μάς φταίει πάντα κάτι άλλο (και ποτέ εμείς)": οι "κακοί ξένοι", η Ιστορία, το "κράτος", η γεωγραφική θέση της χώρας, οι εξωγήινοι κλπ.
   Ακόμα κι αν αυτά ήσαν αληθή (που δεν είναι), η αλλαγή μπορεί να προέλθει μόνο από τον (β)ρωμηό. Ο οποίος απλώς δεν θέλει. Το μόνο που κάνει είναι να κατονομάζει ένα κάρο "αιτίες" για να κρύβεται κουτοπόνηρα πίσω από αυτές και να συνεχίζει τη βιόλα του. Αυτά λοιπόν τα "επιχειρήματά" του, πρέπει να του αφαιρεθούν ώστε να μην μπορεί πια να κρύβεται πίσω από το δαχτυλάκι του.

   Στο κάτω-κάτω ο (β)ρωμηός δεν έχει περάσει από τίποτε ιδιαίτερες ιστορικές δυσκολίες: δεν εκπατρίστηκε ποτέ όπως οι εβραίοι, δεν γενοκτονήθηκε όπως οι αμερινδιάνοι, δεν σύρθηκε ποτέ δούλος όπως οι μαύροι, ούτε υπέστη ποτέ αποικιοκρατικό ιμπεριαλιστικό ρήμαγμα όπως τόσοι αφρικανικοί λαοί. Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν κακοπέρασε (σχετικά μιλώντας) ούτε με τους ρωμαίους, ούτε με τους οθωμανούς. Ενώ όλα τα άλλα που πέρασε (Μεσαίωνας, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος κλπ.) τα πέρασαν και σχεδόν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί (και μάλιστα τον β' παγκόσμιο οι σλαβικοί λαοί τον πέρασαν πολύ οδυνηρότερα).

   Έχω ένα βιβλίο του Κοντογιώργη:
   http://www.ardin.gr/?q=node/428
   Τον εκτιμώ, αλλά διαφωνώ στα πάντα... Η οπτική του, όσο πρωτότυπα διατυπωμένη κι αν είναι, βρίσκω ότι παραμένει εθνοκεντρική και ελληνοχριστιανική.

   Κι εγώ σ' ευχαριστώ για τους ενδιαφέροντες διαλόγους που έχουμε κάνει.

   Διαγραφή
 3. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥ ΤΣΙΓΚΟΥ, ΤΟ ΕΥΡΩΝΟΜΙΣΜΑ!!!!ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στα πανηγύρια ο (β)ρωμηός ήταν πάντα πρώτος. Λαός για τα πανηγύρια.

   Διαγραφή
 4. "Γιατί τους ξένους και όχι τους Έλληνες;"
  αιτιολογεί η μαλακισμένη συριζαία στο Facebook:

  "“Γιατί φροντίζετε τους ξένους, ενώ οι Έλληνες πεινάνε;” Μη μου πεις ότι κάθε εθελοντής και κάθε ευαίσθητος που προσφέρει αγάπη στους ξεριζωμένους, δεν το έχει ακούσει, δεν το έχει κάπου διαβάσει αυτό. Γιατί λοιπόν;
  Επειδή ο Έλληνας έχει πρόσβαση σε βασικές υποδομές, όπως σχολείο για τα παιδιά, κάποια (όσο πάει και ισχνότερα, αλλά υπαρκτά) κοινωνικά επιδόματα.
  Επειδή ο Έλληνας, στη συντριπτική πλειοψηφία, έχει μια οικογένεια εδώ. Φίλους. Γείτονες. Κάποιους που θα νοιαστούν. Και η Ελλάδα είναι μια χώρα με γερούς ακόμα οικογενειακούς και φιλικούς περιγύρους που απλώνουν χωρίς μεγάλη σκέψη δίχτυ αγάπης.
  Επειδή ο Έλληνας γνωρίζει πού βρίσκεται. Μιλάει τη γλώσσα. Ξέρει τις γειτονιές και τις υπηρεσίες. Μπορεί να διεκδικήσει πιο εύκολα.
  Επειδή ο Έλληνας κατά τουλάχιστον 80% κατοικεί στη δική του στέγη. Φτωχική ή όχι, είναι δική του. Χρεωμένη στις τράπεζες ή όχι, είναι δική του. Και επειδή ακόμα δεν κατάσχεται από τις τράπεζες η πρώτη κατοικία, χιλιάδες έχουν σωθεί από την αστεγία. Ο Έλληνας που είναι στον δρόμο, είναι μειοψηφία (ευτυχώς), σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό ανέργων και οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  Επειδή ο ξένος έχει φύγει κακήν κακώς από πόλεμο και τυραννία που λίγοι Έλληνες έχουμε ζήσει. Γι’ αυτόν τον βίαια ξεριζωμένο ξένο υπάρχει διεθνής προστατευτική νομοθεσία. Και η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα ανθρωπιάς, που κάνει τον κόσμο καλύτερο, σεβόμενη τη διεθνή νομιμότητα, ακόμα και όταν οι γείτονες την καταπατάνε."

  https://www.facebook.com/notes/theodota-nantsou/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82/10207712011172254

  Θα σου πω εγώ γιατί, μαλακισμένη συριζαία: γιατί οι ΜΚΟ (σε κάποια από τις οποίες έχεις τρυπώσει πελατειακά κι εσύ) που "βοηθάνε" τους πρόσφυγες, δεν παίρνουν ανάλογες επιχορηγήσεις ώστε να νοιαστούν και για τους Έλληνες που έχουν καταντήσει πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

  Είναι πολλά τα λεφτά, μαλακισμένη συριζαία. Να "γιατί τους ξένους και όχι τους Έλληνες"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ανεπάγγελτη (β)ρωμηά (αφού έχει περάσει τη ζωή της σε "σπουδές", "επιτροπές" και διάφορες "εθελοντικές οργανώσεις" και "ΜΚΟ") θέτει το ερώτημα διλημματικά και κουτοπόνηρα.

   Αν όμως τής το θέσει κάποιος όπως πρέπει, θα τής καούν οι "ασφάλειες":
   "Γιατί ΜΟΝΟ τους ξένους πρόσφυγες και όχι ΚΑΙ τους έλληνες που είναι πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα;"

   Επιπλέον, όπως φαίνεται από το κήρυγμα που κάνει, είναι σεμνότυφη χριστιανάρω και υποκρίτρια τού κερατά. Κι όποιος συνεχίζει να αμφιβάλλει, ας τη δει και θα πειστεί...

   http://www.biblionet.gr/author/29499/%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B1_%CE%9D%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85

   https://www.youtube.com/watch?v=nSHcNBbwUcw

   Πάνω απ' όλα όμως είναι ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ προς τους σημερινούς έλληνες πρόσφυγες.
   Κάτι τέτοιοι αργόσχολοι εισοδηματίες, που παριστάνουν τούς "υπεράνω" και τους "προχώ", κάνουν τους φασίστες να μοιάζουν με αγωνιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Γι' αυτό έφτασε η χρυσή αβγή εκεί όπου έφτασε...

   Διαγραφή
 5. καλε μου φιλε Θοδωρη στη βρωμοχωρα η αδικια και η αλητεια πανε συννεφο σε σημειο που καποιοι απο εμας να παρακαλαμε σχεδον να μπουν οι τουρκοι να μας ελευθερωσουν απο τα λαμογια οπως ακριβως ελεγαν και οι βυζαντινοι πολιτες πριν απο την αλωση. βρωμοχωρα (η χωρα με τους πιο σιχαμενους ανθρωπους) δυστυχως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όμως οι βυζαντινοί δουλοπάροικοι δεν ήξεραν ότι τα αφεντικά τους είχαν ήδη καλέσει πολύ πιο πριν τους οθωμανούς και ότι είχαν δρομολογήσει τους δουλοπάροικούς τους να "θέλουν" το ίδιο:

   http://hypnovatis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_23.html

   Σήμερα όμως βρίσκω απολύτως θεμιτό να θεωρούμε ότι "η Ελλάδα θέλει τον γερμανό της" (δηλ. να γίνει η Ελλάδα το 17ο κρατίδιο της Γερμανίας και να υπάγεται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη γερμανική κυβέρνηση). Τότε θα έμπαιναν πολλά πράγματα στη θέση τους και η εγχώρια ελίτ δεν θα μετέφερε το "αγγούρι" στον κώλο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ κοινωνίας, κρυβόμενη πίσω από τους δανειστές:

   http://hypnovatis.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

   Οι πανικόβλητες αντιγερμανικές τσιρίδες τής εγχώριας ελίτ περί "εθνικής ανεξαρτησίας" (της), νομίζω ότι αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση.
   Δυστυχώς όμως, δεν θέλει η Γερμανία...
   Γι' αυτό είμαι ανοιχτός και στην εναλλακτική λύση του εποικισμού της Ελλάδας από ποιοτικά στοιχεία άλλων εθνοτήτων.

   Διαγραφή